Lobsterizmus 101

Friss kommentek

  • Reactor: @desw: Mi az uralkodás első szabálya? MINDENÉRT te vagy a felelős. Erről pedig ennyit. @eff: A nagyvárosban talán jobb? Ott még föld sincs, amit ve... (2022.04.28. 06:36) Emigrálj barátokkal!
  • Reactor: @troll ellenpólus: Valóban igen sokat elért. 8 helyet estünk vissza a GDP-listán, hála neki. Az áldásos gazdaságpolitikája következtében nemhogy a b... (2022.04.28. 00:47) Kis magyar önismeret
  • Reactor: @Quadrille Lobster: Tényleg? Pedig anno Rómában remekül működött. Nem véletlen, hogy az ő birodalmuk mái napig rekorder fennmaradás tekintetében. A ... (2022.04.28. 00:43) Miért zuhan le a gyorsnaszád?
  • Reactor: A társadalom döntő többsége nagy ívben szarik a politikára. Bal, szélsőbal, jobb, szélsőjobb, centrális, horizontális, vertikális, majális...szarják... (2022.04.28. 00:25) A Lobsterizmus saját politikai térképe
  • nevetőharmadik: @Reactor: tökéletesen igazad van. Az elmúlt 9 (!) év során radikálisan revideáltam a demokráciáról vallott nézeteimet, és meggyőződéssel állítom, ... (2022.04.27. 14:55) Politikai tőke és kapzsiság
  • Reactor: Adblocker telepítés. És onnantól békénhagynak a reklámokkal. Aki meg azért nem barátkozik veled, mert szerinte nem vagy elég divatkövető, trendi, va... (2022.04.27. 05:55) Nem ügyfél vagy, hanem termék. Úgyhogy megéri téged szívatni

Hogyan basznak ki férfiakkal a nemi szerepek

2016. 04. 11.

Felmerült, hogy a férfiak is rosszul járnak-e a nemi szerepekkel. Hát hogy a picsába’ ne? Erről már írtam itt (Hogyan basznak ki veled is a nemi szerepek?) és itt (Milyen lenne a szex, ha nem lenne tabu és nem a fél-legális, primitív pornó diktálná, mit csinálunk az ágyban). Meg hogy miért gyakoribb a depresszió a nőknél és miért lesznek mégis gyakrabban öngyilkosok a férfiak. De akkor most megint, a gyengébbek kedvéért.

 1390552_10151749743801840_678095733_n.jpg

Nehéz belekötni, hogy abszolút értelemben és anyagilag a nők járnak rosszabbul a nemi szerepekkel.*** De mindenkinek van egy LEGnagyobb sérelme és az bizony szubjektív. Ezért értelmetlen összehasonlítani két ember (két nem) legnagyobb sérelmét.

Szóval lássuk, hogy szív a férfi:

 1. Fél.

Csak mert a nemi szerep azt írja elő, hogy kakaskodjon, meg csapjon össze más hímekkel, ő még nagy valószínűséggel fél. Vagy kerülné a konfrontációt. A gyávaság nem nemi jelleg, hanem az emberek nagy része fél, vagy gyáva. Az értelmetlen erőfitogtatást meg egyaránt utálják az értelmesebb férfiak és nők. Nem arról van szó, hogy valakit a farka harciasságra kényszerít – ahogy a puncija se kényszeríti a nőt szülésre. Arra ott van a hülye társadalom a szerep-elvárásokkal.

És ebből az elvárt agresszióból következnek az olyan statisztikák, ami szerint a férfiak gyakrabban halnak erőszakos halált (mármint idegenek kezétől, családon belül nem).

 2. Nem szeret fizetni.

Nem, a férfi nem azért fizet hagyományosan, mert azért neki punci jár, hanem mert ugyanezen drágalátos hagyomány szerint a nőnek nincs saját pénze. Vagy ha keres, akkor kevesebbet.

Ugyanezért sérelmezi egy férfi a nyomást, hogy pénzt kell keresni - és amíg csak a saját kis sérelmét nyalogatja, addig vonzónak tűnik számára, hogy egy nő bezzeg függhet tőle - és az milyen jó. De ez kábé olyan, mint háziállatnak lenni. A saját háziállatom lehet, hogy szívesen lennék - de egy random emberé?

A saját kitartottad lehet, hogy szívesen lennél, de úgy általábn egy random férfitól anyagilag függeni elég gusztustalanul hangzik, ha engem kérdezel. Indokolatlanul nagy kitettség. Csak addig vonzó, amíg nem gondolsz bele. Ahogy a fizetett munka is addig vonzó, amíg lehetőség - nem kötelezettség.

Ne csak akkor utáljátok a nemi szerepet, ha szorít, hanem nézzetek néha a másik szemével a dolgot.

 3. Szexuális teljesítmény.

A férfiakon iszonyú nyomás van például, hogy "teljesítsenek". Ennek csak egyik része hogy feláll-e, bár az is nagyon komoly. Nagyon durva lelki következménye van annak, ha nem. A lelki következményeknek meg még durvább real-life következménye lesz. A másik része viszont, hogy elvileg mindig akarnia kéne a szexet. Ami elméletben könnyen teljesíthető, a gyakorlatban már problémás.

 4. Termékenység-fétis.

Vagy vegyük a sperma-mániát. A férfiak szexuális önértékelése annyira összefügg azzal, hogy mennyire "harapós" a spermája, hogy hiába nem akar gyereket, nem áll fel, ha terméketlen.

Ezen bukott el az összes férfiaknak szánt fogamzásgátló. Igen, létezik hormonális férfi fogamzásgátló, meg még egy csomó fajta, de a teszteken elbukik, mert ha nem veszélyes a spermium, nem is áll fel a szerszám. Ennyit arról, hogy egy férfi kezébe vegye a saját reproduktív döntéseket.

Amúgy ha lehetséges lenne, már azt is tiltaná az kádéenpére hivatkozva a Fidesz.

 5. Kezdeményezés.

Ahogy már mondtam, a bátorság nem nemi jelleg. A kitartás és az elutasítás-tűrés sem az. Csak mert a férfinak kell mindenhol kezdeményezni, még nem jelenti, hogy jó benne, vagy akár örül neki, vagy hogy jól bírja az elutasítást.

A rendszer, ahol mindig a férfinak kell kezdeményezni, sértett és dühös férfiakat termel. A bazd-meg-a-létrádat attitűd nagyon gyorsan kifejlődik, és a végén már olyankor is sértett és agresszív leszel, ha még el sem utasítottak. Közben persze lekurvázod azt a nőt, aki kezdeményezni mer, mert a szerepklisé szerint olyan nő senkinek nem kell.

6. Csak azt akarhatod, amit nehéz megkapni.

Ha már itt tartunk: Ha az a szabály, hogy csak a vonakodó nő a vonzó, az egyfajta csak-az-kell-amit-nem-kaphatok-meg mentalitás. Ennél nagyobb önszopatás kevés van az életben. Arról nem is beszélve, hogy a nő is szopik, mert azt szeretné, hogy a pasi egyszer, kétszer, háromszor is közeledjen, mielőtt igent mond - kivéve, ha nem tetszik. De ezt honnan a fészkesből kéne kitalálnia a férfinak?

7. Rámenős vagy erőszakos?

És akkor a rettegésről nem is beszéltünk, hogy mi van, ha a férfias rámenősséget zaklatásnak veszi valaki. Vagy a nő meggondolja magát menet közben, amihez simán joga van bárkinek.

Nagyon kevés olyan eset van a lakosság arányához képest, hogy valakit erőszakkal vádolnak igaztalanul - de a hírverése akkora, mintha csak ilyenekből állna a világ. A meninista férfiak fixációja minden valós vagy valótlan nemi erőszak-vádra ugyanolyan bunker-mentalitást eredményez, mint a feministák fixációja a legégbekiáltóbb, szexista szemétségekre. A valóságban a legtöbb eset valahol a kettő között van, és sokkal egyértelműbb, mint ahogy azt szeretik beállítani a nemi harcosok. De a nem-kirívó esetek nem kapnak figyelmet.

8. A férfira se kíváncsi senki.

Csak hogy milyen jól játssza a szerepét. Pénzkeresés, emberkedés, háborúban megdöglés. Ami a nőknek a szülészet, ahol az orvos könyökkel préseli ki belőlük az adófizetőt, amit adott esetben nem is akartak, az a férfiaknak a lövészárok, ahol úgy küldik őket megdögleni, hogy adott esetben pontosan tudják, hogy húsdarálóba mennek.

9. Primitív szex.

A férfi ezen kívül lemarad az intimitás nagy részéről, amíg férfiasat játszik. Lemarad a társ megtapasztalásáról, az egyenrangú partnerről. Ha lenyomásra és birtoklásra játszik, akkor csak alantasai meg felettesei lesznek, társa nem. Nem szerelmet fog kapni, hanem egy elnyomott feleség passzív-agresszív ellenmanipulációját.

10. Nem csak a férfiak szexisták, hanem a nők is.

Az sem segít, hogy az egész világ, nők is és férfiak is, reflexből lepapucsozzák, aki valamennyire is megpróbál kilépni a szarszagú klisékből. Még a csajod is. Van, aki úgy is papucsozik, hogy közben egyetért veled. Csak reflexből, végig sem gondolja. Soha, senki nem fog megdicsérni férfiként azért, mert normálisan viselkedtél. Cserébe százan fognak "viccből" lepapucsozni. És nem bíznak meg benned többé.

11. Féloldalas gondolkodás.

Amíg a férfiaknak fenntartott módon gondolkodsz, lemaradsz például arról a képességről, hogy mások szemével nézd a világot. Az empátia csajos dolognak van elkönyvelve, szóval ha szeretnél érzelmi intelligenciát vinni például az üzleti tevékenységedbe, jobb ha csendben teszed. Az üzleti szakkönyvek is férfias ágaskodást, erőfitogtatást meg önmagad nagyobbnak tettetését írják elő. Soha nem azt, hogy gondold végig a dolgot mindenki szemszögéből. Soha nem azt, hogy kooperálj. Mindig az a kibaszott zéró összegű játszma. Annál is inkább, mert ha te vagy az egyetlen, aki ezt teszi, te fogsz veszteni.

Szóval mások véleményét magabiztosan figyelmen kívül kell hagynod, kivéve amikor nem.

 

Most hirtelen ennyi jut eszembe.

Ezért mondom, hogy ne egymást basztassátok, hanem a szerepeket. És ne csak akkor tessék panaszkodni, ha szorít a szerep, hanem akkor is, ha mást szorít.

Ugynazon az oldalon álltok és kijátszanak titeket egymás ellen. Ebben a posztban is mindenki a sérelmeznivalót kereste végig.

*** SZERK.

Azért állítom, hogy abszolút értelemben a nők járnak szarul a nemi szerepekkel, mert a nők a hagyományos rendszerben fizetetlen munkát végeznek. Azaz nem dönthetik el, mire költik a munkájuk ellenértékét. Amiről egyébként nem tudjuk, hogy mennyi.

Aki a munkájáért csak eltartást kap, az nagyon szar órabérben dolgozik. Mivel nincs pénzben kifejezve, fogalmunk sincs, mennyi annak a munkának az értéke, ezért leírjuk.

De nem is ez a baj, hanem hogy nem konvertálható. A nő feladata úgy írható le, hogy rabszolgaság, plusz szex és szülés. Házimunka, gyerekszar-management, állandóan ismétlődő takarítás, stb, ami csak egyetlen ember számára képvisel értéke és nulla a scalability. A hímjének kell széttenni a lábát, leszopni a farkát, megszülni az ivadékát és mosni az alsónadrágját.

Ez elég kemény meló, mégsem vehet belőle pl. egy nyalókát. Mit csináljon, szopja le a boltost, vagy szüljön neki is?

És akkor jön be, hogy manipulálnia kell a gazdáját, hogy az vegyen neki nyalókát, mert a férfi a munkájáért igazi pénzt kap, amit nyalókára is lehet költeni. A nő meg csak nyaggathatja, hogy vegyen neki is nyalókát. Ha szarul esik az otthoni nyaggatás, hát tudd, hogy ezért van.

Ennél még a prostituált is jobban jár. A prostituált munkáját leginkább a társadalmi bigottság teszi pokollá, amúgy jobban jár, mint egy feleség, mert ő legalább szabadon elkölthető pénzt kap - sokkal kevésbé megalázó és leterhelő szolgáltatásért. Hogy valaki beledug egy kukit, az csak azért akkora jujujujj, mert a társadalm szerint az. Ha a férj dugja bele a kukit, az nem jujujujj, akkor sem, ha ugyanúgy nincs kedve hozzá, mint a prostinak. De csak akkor megalázó az ilyen szex, ha nem férj teszi ezt vele. Szóval erről ennyit, ez egy hülyeség és fejben dől el.

Sokkal tisztességesebb egy pénzben kifejezett tranzakció, mint bármilyen tranzakció, amit szívesség-, pláne kötelesség-, vagy elvárás-alapon végeznek vagy végeztetnek veled.

Én a büdös életben nem vállalnám, hogy egy személynek legyek ilyen mértékben kitéve és cserébe csak kaját és lakhatást kapjak. Meg még nyaralni is vele kelljen mennem. Akkor inkább dolgozom éhbérért és küzdök az adóhivatallal - de legalább én döntöm el, hogy mikor megyek haza és kihez. Vagy hogy együtt lakom-e bárkivel. És tőlem függ, mennyire vagyok csóró, nem mást kell nyaggatnom, hogy hozzon haza több pénzt.

#8. A férfira se kíváncsi senki.Csak hogy milyen jól játssza a szerepét. Pénzkeresés, emberkedés, háborúban megdöglés.

Posted by Quadrille Lobster on Monday, April 11, 2016

10 komment

süti beállítások módosítása