Lobsterizmus 101

Friss kommentek

  • FairplayE: Nem tudom, hogy a tanult tehetetlenség kérdéséből milyen gondolatmenettel jutottak el többen a gyerekvállaláshoz. Mintha az valami megoldás lenne a ... (2019.12.15. 00:51) A depresszió, mint tehetetlenség
  • SakkMatt: Nem kell ám olyan messzire menni, hogy jó ütemben épülő metrót lássunk. Moszkvában is felépült legalább egy Budapestnyi metró csak a XXI. században:... (2019.09.18. 15:03) 23 év alatt 588 km új metró épült
  • pallasmacska: azért a hozzászólásokból kiválóan látszik, ki az, aki odáig sem jut el, hogy felismerje, előre kiszabott életet él. (2019.06.08. 20:38) 40 vagyok, de élni akarok!
  • Ra: Wow... (2019.06.04. 20:56) Hogyan szoktasd le magad a tanult tehetetlenségről?
  • Hemi12: Igazad van! Az '56-os forradalmárok is baszódjanak meg! Megöltek egy csomó EMBERT!!! Akik között biztos voltak jók is! Hát nem olvasták a szótári de... (2019.03.15. 16:51) Feminizmusról picsogni férfiatlan

Civil ≠ Állami. Ennyi a bűne

2014. 09. 17.

Na, erről beszélünk, amikor azt modjuk, hogy túl nagy az állam.

Most nézzetek rá. Maga a Gonosz. Nem is értem, hogy tűrhettük a norvégbűnözést. Kép: Hungarian Spectrum

Civil = Nem állami. Ennyi a bűne

 

Az állam pedig a Fidesz. És ezen ki kéne akadni.

Tudom, hogy egyeseknek túl absztrakt, de ha minden gazdasági tevékenységbe beleüti az orrát az állam, ha tulajdonosként vagy pénzosztóként mindenkit valahol manipulál, ha bármelyik céget megkapargatjuk, állami pénzt találunk benne - akkor az állam túl nagy.

És ez nem csak azért baj, mert Münchausen-gazdasághoz vezet. Ez már régen nem gazdasági kérdés.

 

Mindenki az én kezemből

 

Ha a fizetéseket az állam fizeti, akkor az államnak túl nagy hatalma van. Ha se munkád, se megélhetésed az állam jóváhagyása nélkül, akkor nem vagy szabad. Azt kell csinálnod, amit mondanak neked, max meggyőzheted magad arról, hogy amúgy is azt akartad.

De az állam nem létezik. Emberek vannak, akik az állam nevében eljárnak, kábé úgy, ahogy régen a papok isten nevében eljártak. És azok az emberek utálnak téged.

Most nem csak a lázárjánosokról beszélek, akik közvetlenül osztják a pénzt vagy zárják el előled a levegőt. Egy államigazgatásban dolgozó Manyika is rendelkezik fölötted annyi hatalommal, hogy nagyon rossz legyen neked.

És nem akar ő rosszat, de kevés pénzért lélekölő munkát végez és utálja. És mást nem tehet. Te meg itt bántod, hogy lassan csinálja (azt, amit értelmetlen csinálni). Majd ő megmutatja, hogy miért fontosak a szabályok. Majd megnézheted, mikorra lesz rádütve a pecsét, és ha addigra a másik ügyosztály meg is büntet, annál jobb. Kellett neked kekeckedni. Mintha legalábbis a világ körül forogna a bürokrácia, nem fordítva. Mintha a közszolga valami szolga lenne és nem érted dolgozna. Na.

 

Nem kell ide verés meg börtön...

 

Ma Magyarországon már nem kell senkit elvinni fekete autóval, hogy a többiek kussban maradjanak. Ha a TEK néha emberkedik, az már csak hab a tortán, de a birkák mindig azt remélik, hogy velük azt úgysem.

Az igazi ok, amiért meg lehet főzni a magyar békát, az az, hogy a megélhetése múlik a kussoláson. Már évekkel ezelőtt működött, hogy csak akkor vitte el a szemetet az önkormányzat, ha leadtad a kopogtatódat a polgármesternek. Ez azóta csak durvult. Minél többet birtokol az állam, annál kevesebben szólalhatnak meg. A kádárizmus a legaljasabb mentális korcsosulás, amit el tudok képzelni. Nem nyíltan tör meg, hanem láthatatlanul. Mint a passzív-agresszor, aki

 

Az eurokraták sem szeretik a túlórát

 

Hogy mennyire fontos a Pártnak, hogy más ne oszthasson pénzt, az is mutatja, ahogy az összes EU-s pénzt maguk akarták szétosztani.

Az EU pedig nem állt ellen. Nem szokott.

A nemzetközi segélyezés és a fejlesztési pénz az két olyan dolog, amit direkt rosszul neveztek el. A nemzetközi segély a diktátorok lefizetése. (Ők is maguk osztják szét - ha szétosztják. Ismerős?) A feljesztési pénz meg mindent csinál, csak nem fejleszt. Esetleg megnyújtja egy életképtelen gazdasági modell túlélését.

Most mondhatnám, hogy a fejlesztés olyasmi, amire nem az állam fog rájönni, de senki nem hinné el nekem. Tervhivatali zsargonon nőttetek fel mind és azt hiszitek, máshogy rosszabb lenne. Márpedig a politikai pénz az ha nem akar, egyáltalán nem jön, ha meg igen, akkor minden feltétel nélkül. Ez ugyan még senkit nem vett rá, hogy innovatív legyen.

A még nagyobb baj ezzel, hogy már ezt a pénzt is Lázár kezéből kell kikunyizni. Ez a hatalom lényege. A beleegyezésem nélkül nem mozoghat pénz. Nem juthatsz betevőhöz.

Ha én osztanék minden pénzt, mindenki a Lobsterizmust fújná. Persze, gyakorolhatnék önkorlátozást, de tegyük fel, hogy megöregedtem, mint a Fidesz, és már elegem van belőletek. És baszok hallgatni, hogy ti hogyan csinálnátok, ha csinálnátok egyáltalán valamit. Tetszettek volna hatalomra törni, mint én tettem. Kemény munka volt. Ti megdolgoztatok érte, mint én? Nem. Ti csak dolgoztatok. Máson. Akkor tessen mindenki kussba lenni.

Nem, jobbat tudok. Tessen mindenki szeretni engem. Mert én jót akarok nektek. Kórusban szeressetek, hogy jól halljam. Melyik seggnyalóm szállítja le a spontán, tömeges Lobster-dícséretet?

Na szóval ez van, amikor minden pénzt én osztok - és még hülyének is nézlek titeket.

 

Lázár már ijesztően ráér

 

Lázárnak nem ártott, hogy néhány civil időnként kiásott valamit. Hiszen a jogrendszer már régen Lázárékat védi.× A reputációjának meg épphogy jót tesz, ha gengszterkedésen kapják. Az országban maradók akut Stockholm- (nem Oslo!) szindrómától szenvednek és minél szorosabban tartja őket a túszejtő, annál jobban szeretik. Épp azért ünneplik, mert erős.

De elvi kérdés volt, hogy Lázárral már az a pár tucat épeszű és gerinces ember se packázhasson, aki még nem hagyta el az országot. Ha MINDEN pénzt neki kell osztani, akkor MINDEN pénznek rajta keresztül  kell gazdára lelni. Igen, a norvég civil alapnak is. Hiába van benne a nevében, hogy nem-állami szférának szól, arról is az állam akar dönteni. Logikus, nem? A békemeneteseknek is hogy bejött.

Lehet ülni a fazékban és olyanokkal nyugtatni magunkat, hogy a civilek milyen idegesítők már, tisztára mint a Greenpeace. Vagy hogy idegenek pénze (amit nem Lázár oszt tovább) az bizony baj.

Most szálljatok magatokba. Ti nem az államtól kapjátok a pénzt? Nem olyan cégnek dolgoztok, ahol az állam tulajdonos? Vagy ami állami megrendelést is csinál? Vagy ami adókedvezményen lett idecsábítva? Vagy legalább egy közeli hozzátartozó (azaz bárki, akit el kéne tartanotok, ha elveszítené a megélhetését)?

Na, ezért gáz, amit a civilekkel művelnek. Védik itt a szabadságjogokat? Meg a demokráciát? Meg állampolgári magatartást tanítanak, szemben a Párt által elvárt vonulással? Meg oknyomoznak, mintha legalábbis közünk lenne hozzá, mire költik a közpénzeket és milyen döntéseket hoznak a fejünk fölött?

Egy ilyen gyenge nem-állami szféra soha nem teszi újra szabad országgá Hunhont. De ha már meg sem próbálhatják... 

Ja, és ne higgyétek, hogy nem jutnak el a ti szintetekre.

Lázár épp most demonstrálta, hogy NAGYON ráér. És nagyon kis halakat sem röstell személyesen kilövetni.

 

 

× Igazából jobban jártunk volna, ha legalább név szerint írják be magukat az érinthetetlenek közé, és a jogrendszer ránk vonatkozó részeit nem basszák szét. Legalább mi, halandók valami jognak látszó szabályrendszer szerint lennénk elbírálva. A jog előtti egyenlőséget senki nem gondolja komolyan.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

36 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://oriblog.blog.hu/api/trackback/id/tr326705463

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Quadrille Lobster · http://oriblog.blog.hu/ 2014.09.17. 12:07:43

@maxval a bircaman: Igen, mindenki mögött van pénz. A kérdés, hogy mit kérnek cserébe. Demokráciát meg joguralmat, vagy hogy térdelj le és szeress. Teljesen mindegy, milyen nyelven.

mrZ (törölt) 2014.09.17. 16:07:49

Sajnos nem ennyire egyszerű. Ez a kémek játéka. Most éppen a norvég alap, (énszerintem nato pénzek,) által összegyűjtött ügynöksereg tisztogatása folyik. Nem félreérteni! Ez a nato érdeke, aki nem mutatott fel eredményt illetve a másik oldalt szolgálja azokat célozza. Eredményt értem az alatt ha egy koreai gyárat sikerül megfingatni, egy orosz disztribúciós centert blokkolni, katonai reptér bővítést környezeti szempontból kifogástalannak találni, csupa egyébként ártatlan dolog.
Mivel mostanában már 2 "stringray" mobiltower köröz az országban, és a bix rácsatlakozások a teljes internet forgalmunkat figyeli, várhatóak további látványos lebukások. Az ügynök keresés határozottan aktívabb, háborúra készülünk.

Mielőtt válaszolsz adj magadnak egy két napot ami alatt utánaolvasol és elgondolkozol.

Éhes_ló 2014.09.17. 16:17:01

Ment a buli évekig.
Haverok osztottak haveroknak és vice versa, ahogy épp kedvük volt reá.
Megéltek belőle szépen és még arra is jutott, hogy a trambulinról hugyozzák le lézerjaniék és a dicsőséges 2/3 szorgos fülkeforradalmárainak fejét.

Jani ezt zokon vette és Isten a tanúm, én se venném tréfára, ha sorospénzen fialtatott hülyegyerekek norvég,svájci pénzből szállnának be politikai meccsekbe, civil jelmezben kampányolva bármi ellen, amit értékként, hagyományként képviselek.

Ezért ezt a vircsaftot elunták valahol, valakik kibaszottul és véget vetnek nekik.

Ez pedig jó, mert a sorospalánták ezentúl majd nem a trambulinról pisálnak a nép fejére - ha van eszük és tanultak bármit is a mostani esetekből.
Ha nem, akkor még kapnak leckéket, míg meg nem tanulják.
Ez végül is a fejlődés záloga.
A drága hillaryék és sorosék is bozót gyuri és obamaki módján totális lehallgatásal és gunatanamói jutalomüdüléssel jutalmazzák azokat a zserencséseket a politkai-ideológiai ellenfeleik közül, akiket nem bombáznak halálra demokráciával valahol a világ másik sarkában bármiféle bírósági eljárás halvány esélye nélkül.

Lézerjani legalább ad a látszatra és a TEK sem lőtte ronggyá egyiküket sem, hogy utána az óceánban legyenek haleledelek.
Ennyivel demokratikusabban játszanak felénk az urak és - higgyétek el - ez fontos különbség a két vircsaft között.

Quadrille Lobster · http://oriblog.blog.hu/ 2014.09.17. 16:31:50

@maxval a bircaman: @Éhes_ló: @mrZ:
Nektek mit ártotta jogállam, miben akadályoznak az állampolgári jogok és miért fáj, ha a kormányzati pénzköltés legalább elvileg átlátható?

Quadrille Lobster · http://oriblog.blog.hu/ 2014.09.17. 16:34:04

@mrZ: Hagyd abba ezt a lekezelősdit.

Háborút olyan politikus kavar, aki hülye mint a föld, cserébe lenéz téged, mint állat. Mert héborúzni egyszerű és népszerű lesz tőle. És háború idején lehet a legnagyobbat lopni.

Ha te nem vagy lázár, akkor bizony te vagy a birka, akit lázár megnyúz és lenéz. És még bégeted a harci indulót it.

Kémkedni mostanában amúgy sem emberekkel szoktak.

Quadrille Lobster · http://oriblog.blog.hu/ 2014.09.17. 16:34:45

@Éhes_ló:
"Ez végül is a fejlődés záloga."

És szted hová fejődik és ki vagy mi?

Éhes_ló 2014.09.17. 22:26:55

@Quadrille Lobster: miről írsz?

A mindenkori qrmányzatot az ÁSZ és a választóik ellenőrzik, nem pár taknyos CEU-ról szalajtott sorosfióka az az exszdszes témaveztőjükkel, de leginkább nem a norvég kurmány pénzéből, mert azt nem arra tolják, hogy balibbant politikai happeningegeket és qrmnyellenes politikai akciókat finanszírozzanak éveken át a haverok a haverjaiknak.

Ebben semmi civil nincs, csak alig leplezett bennfentes politikai elfogultság és korrupció.

Éhes_ló 2014.09.17. 22:28:35

@Quadrille Lobster: leírtam, magyarul:

"Ez pedig jó, mert a sorospalánták ezentúl majd nem a trambulinról pisálnak a nép fejére - ha van eszük és tanultak bármit is a mostani esetekből.
Ha nem, akkor még kapnak leckéket, míg meg nem tanulják.
Ez végül is a fejlődés záloga.
A drága hillaryék és sorosék is bozót gyuri és obamaki módján totális lehallgatásal és gunatanamói jutalomüdüléssel jutalmazzák azokat a zserencséseket a politkai-ideológiai ellenfeleik közül, akiket nem bombáznak halálra demokráciával valahol a világ másik sarkában bármiféle bírósági eljárás halvány esélye nélkül.

Lézerjani legalább ad a látszatra és a TEK sem lőtte ronggyá egyiküket sem, hogy utána az óceánban legyenek haleledelek.
Ennyivel demokratikusabban játszanak felénk az urak és - higgyétek el - ez fontos különbség a két vircsaft között."

Renee Le Renard · http://senkisehivta.blogspot.hu/ 2014.09.18. 19:17:08

Jól látható a kommentekből: errefelé mi nem értjük a demokráciát.

Csak libsizésre meg szdsz-ezésre futja, de már az is olyan erőtlen.

Éhes_ló 2014.09.19. 14:18:43

@Welcome_To_Reality: szerintem értjük.
Ezért hajtjuk el a hatalom közeléből azokat, akik nem akarták érteni.

Amikor nem értjük, azt a választásokon jelzik majd a zemberek nekünk, ahogy tették is anno nem egyszer.

Nyugi.
A demokráciának nem az a halála, ha nem a haverjaid vannak hatalmon, nincsenek többségben.
Az maga a demokrácia jele.

Renee Le Renard · http://senkisehivta.blogspot.hu/ 2014.09.19. 20:05:57

@Éhes_ló: "A demokráciának nem az a halála, ha nem a haverjaid vannak hatalmon, nincsenek többségben.
Az maga a demokrácia jele."

Bravó, pont erről beszéltem. Sikerült másképp kifejtened hogy aki nincs velünk, az ellenünk van.

Van még valami lakonikus mondás amit Moszkvában tanítottak neked, elvtárs?

Éhes_ló 2014.09.19. 20:50:42

@Welcome_To_Reality: ezt nem Moszkvában tanultuk, hanem 2006 őszén, amikor ti röhögcséltetek a véresre vert, justicmord tömkelegeken.
Akkor megtanultuk nektek mint jelent a "demokrácia", a "szólásszabadság", a "tolerancia", a "másság" tisztelete.

Jó lecke volt, nem felejtjük el.

Renee Le Renard · http://senkisehivta.blogspot.hu/ 2014.09.19. 21:05:00

@Éhes_ló: Ja értem elvtárs, szóval ezért kell baszogatni a civileket hogy már esély se legyen kimenni az utcára ha ugyanolyan elégedetlenség tör ki, mint 2006 őszén. Okos.

Így legalább az emberek nem az utcán, hanem saját celláikban lesznek véresre verve miután majd viszik őket a koncepciós perre.

És mondd, mit szeretnétek még jó kommunista módra államosítani? Hány ember kemény munkával megszerzett vagyonát szeretnétek még elvenni?

Éhes_ló 2014.09.19. 21:12:27

@Welcome_To_Reality: engem te ne elvtársazz elqró, kunce kucu, kóka mellől, egyrészt a nemzeti oldalon nem így nevezzük egymást, másrészt semmi esetre sincs az itt leírtak között egy elv sem, amiben társ lennék veled.
Még viccből sem.

Az általad említett "civilek" soros palántái és az szdsz választói akarattal végrehajtott abortuszának maradékai, közük nincs semmi máshoz, mint a soros, hillary és norvég pénzekekkel folyó belterjes kör által folytatott megélhetési botránykeltéshez.

Itt eddig még kohn és rosenfeld államosított, miközben eisenberger emberei verték a politikai ellenfeleiket véresre az ÁVH celláiban.
Elqró barátotok ma is egy így szétvert és bebörtönzött, deportált holokauszttúlélő villájában pöffeszkedik, aprótól kapta hozományul, ezért panasszal hozzá és a volt mszmp-s, kiszes nagyfőnök haverjaihoz, anyósához, apósához fordulj.

Gungnir 2014.09.19. 22:34:00

@maxval a bircaman: Még ha a linkelt cikk valós információn is alapul, akkor is az a helyzet, hogy Soros 800 embert fenyegethet meg a fizetési listáról (politikai okokból) történő eltávolítással, Viktorék pedig több milliót.

@Éhes_ló: A választópolgárok pedig gyakran szervezeteket hoznak létre, hogy strukturáltan menjen az ellenőrzés.
Továbbá, várom annak bizonyítását, hogy ezeket a szervezeteket CEU-n végzettek működtetik. (egyébként attól, hogy valaki soros pénzén tanult még állampolgár marad)

Érdekes, hogy a korrupciót felhoztad. Bár bizonyos szempontból elfogadható az az "illiberális" érvelés, ami a kisebbségeket és szabadságjogokat védő szervezeteket a többségi társadalom érdekeire hivatkozva számolná fel (hiszen önmagában konzekvens a követelés, még ha néhány okból támadható is), de itt nem csak ezekről a szervezetekről van szó. Itt bizony olyan szervezeteket is hozzácsaptak a listához, amik semmi mást sem csináltak azon kívül, hogy a korrupciógyanús ügyleteket megpróbálták nyilvánosságra hozni (az előző kormányok alatt is). Teljesen lényegtelen, hogy milyen ideológiai kötődésűek, legyenek akár liberálisok, kommunisták, neonácik vagy kétfarkúak, mégis csak valós visszaélésekre derítettek fényt és semmit sem tettek, ami (elvileg) a kormánypárt vagy követői ideológiájába ne férne bele (kivéve, ha rosszul értelmezem a dolgokat és a Fidesz célkitűzései között van a korrupció minél nagyobb mértékű elterjesztése).

Egyébként nem az a gond, hogy ki van hatalmon vagy ki nincs, hanem az, hogy a jelenleg hatalomban lévők azokat az embereket zaklatják, akik
1. semmi törvénybeütközőt sem csináltak (pedig gyakorlatilag olyan törvényeket hozhat most a parlamenti többség, amilyeneket akar)
2. annyi volt a céljuk, hogy megpróbálták a kormányzatot rábírni arra, hogy betartsa a saját maga által hozott törvényeket.

Renee Le Renard · http://senkisehivta.blogspot.hu/ 2014.09.20. 03:12:16

@Éhes_ló: KISZ-eshez forduljak? Hmmmm na nézzük csak, én találtam, kíváncsi vagyok kitalálod-e kiről van szó: KISZ-titkár volt, Soros-pénzen tanult, jelenleg épp - ó, micsoda véletlen! - Moszkvába jár Putyinhoz titokban több húsz évre szóló szerződéseket aláírni a kérdezésünk nélkül, ha nem éppen baltás-gyilkosokat enged szabadlábra két stadionépítés között.

Vajon ki tudod találni ki ő? Talán megfelelő lesz? Segítek még ha nem sikerült kitalálni kiről van szó.

Megmondta hogy ne azt figyeljük amit mond, hanem amit csinál. Tartja is magát ehhez: amit mond az hogy nemzeti meg "jobboldali", amit csinál az viszont keményen kommunista, szélsőbaloldali.

És te ehhez tapsikolsz, mert észre se veszed mi van a csomagolás mögött.

Viszont Sorosra tényleg haragudni kell, ugyanis egy ilyen ember tanulmányait finanszírozni végzetesen rossz döntés volt a nemzet szempontjából ha az épp annak kárára használja fel a tudását.

De azért szép álmokat neked.

eminönü (törölt) 2014.09.20. 11:38:34

@Éhes_ló:

olvasgassál...

I. A demokrácia mítoszai
libertarius.info/beydem/chap01

talán megértesz belőle vmit, hisz magyarul van...

eminönü (törölt) 2014.09.20. 11:41:26

@Quadrille Lobster:

annyiban igazuk van, hogy magyar "civil" szféra vhol felettébb vicces...

hisz a civilek helyett fő profilban uniós, állami és hasonló pénzekből élnek ezek a szervezetek

eminönü (törölt) 2014.09.20. 11:44:42

@Welcome_To_Reality:

szerintem meg "zsigerből" értik a demokrácia lényegét az emberek, a fentebb éheslónak belinkelt - a demokrácia mítoszaival kapcsolatos - anyagot neked is ajánlom

Éhes_ló 2014.09.20. 17:04:19

@Gungnir: A választópolgárok szervezeteit nem mindegy ki finanszírozza és ki mit rendel meg náluk.
Annak bizonyítását, hogy ezeket a szervezeteket CEU-n végzettek működtetik közzétették, évekre visszamenőleg, guglizd meg. (Egyébként attól, hogy valaki soros pénzén tanult még jogokkal rendelkező (akármilyen) állampolgár marad, de ha soros ideológiáját nyomja norvég pénzből, ott a "civil" az álruha.)

A kisebbségi civilszervezédések jogalapjának kétségbe vonása nem volt az érvelésem része.
A finanszírozásuk bennfentes, korrupt jellege és annak céljai igen.
A kisebbségeket és szabadságjogokat védő szervezeteket a tagjaik kell finanszírozzák, mert egyébként a függetlenségük meglehetős kétségeket ébreszt, hiszen egy ideológiát szolgálnak.
A listázott szervezetek, a finanszírozásuk és finanszírozóik jól bemutatottak, feltártak, ezen dolgoznak az erre hivatott szervek.
Még jobban azok lesznek pár hónap múlva.
Nem lényegtelen, hogy milyen ideológiai kötődésűek, legyenek akár liberálisok, kommunisták, neonácik vagy kétfarkúak, mert az ideológiai hátterük politikai kötődések sorát is jelenti (szintén dokumentált), ami a függetlenségük halálát is jelenti azonmód.

A jelenleg hatalomban lévők azokat az embereket zaklatják, akik
1. törvénybeütköző tettekkel alaposan gyanúsíthatók,
2. annyi volt a céljuk, hogy megpróbálták az elapadó kormányzati forrásokat "civil" forrásokkal kipótolni ugyan annak a ballibbant politikai-ideológiai körnek, lehetővé téve azok kormányellenes politikai-ideológiai harcát.

Éhes_ló 2014.09.20. 17:12:17

@Welcome_To_Reality: KISZ-eshez fordul? Hmmmm na nézzük csak, én találtam, kíváncsi vagyok kitalálod-e kiről van szó: KISZ-elsőtitkár volt, Soros-pénzen tanult, uralgása idején - ó, micsoda véletlen! - Moszkvába jár Putyinhoz nem titokban több húsz évre szóló szerződéseket előkészíteni, IMF hiteleket sunyiban felvenni, a kérdezésünk nélkül, ha nem éppen azonosító nélküli rendőrnek tűnő vadállatokat enged az ellene tüntetőket véresre verni, két holoemlékmű építés és a maradék állami vagyon elkótyavetyélése között.

Vajon ki tudod találni ki ő? Nektek megfelelő volt és lenne ismét? Segítek még ha nem sikerült kitalálni kiről van szó.

Hazudott nappal, este és éjjel.
Be is vallotta, keményen kommunista, szélsőbaloldali, hazaáruló, véreskezű tolvaj, egy holotúlélő, kommunista apósa által elrabolt házában pöffeszkedik.

És te ehhez tapsikoltál és tapiskolnál ismét, mert észre se veszed mi van a csomagolás mögött.

Sorosra tényleg haragudni kell, ugyanis nem egy ilyen gazember tanulmányait finanszírozta és finanszírozza ma is.
Párszor tévedett és nem jött be a tétje, ellene fordult a tanítványa, ledobva a libbancs pórázt.
Szép álmokat neked is.

Éhes_ló 2014.09.20. 17:15:06

@eminönü: nem különösebben érdekel, mert a post nem erről szól és a kommentem sem erről szólt.

De azért köszi.

Renee Le Renard · http://senkisehivta.blogspot.hu/ 2014.09.20. 20:03:22

@Éhes_ló: Hehe, jó megállapítás hogy mindkettő ugyanolyan borzalmas komcsi, de ha nincs különbség az egyiket miért véded?

Nemzeti mázba csomagolt elfogultság?

Gungnir 2014.09.20. 20:24:28

@Éhes_ló: 1. "Annak bizonyítását, hogy ezeket a szervezeteket CEU-n végzettek működtetik közzétették, évekre visszamenőleg, guglizd meg."
Kérlek dobj meg egy linkkel, mert nekem ezt nem sikerült megtalálnom.

2. Miért is ne lenne mindegy, hogy ki finanszírozza és mit rendel tőlük, amíg semmi törvénybe ütközőt sem csinál? Ha legális úton szerzek pénzt, azt miért ne adhatnám oda bárkinek, hogy egy teljesen legális tevékenységet finanszírozzak vele?

3. Miért nem szabad Soros ideológiáját terjeszteni? Mi van benne, ami miatt tiltani kéne? Ha Orbán Viktor ideológiáját nyomnák(ják) külföldi (mondjuk EU-s pénzből), akkor az miért elfogadhatóbb?

4. "A kisebbségeket és szabadságjogokat védő szervezeteket a tagjaik kell finanszírozzák, mert egyébként a függetlenségük meglehetős kétségeket ébreszt"
Ez egy teljesen jogos észrevétel, ami azonban valójában ugyanúgy érvényes minden állami támogatásra is, menjen az bármilyen egyháznak, alapítványnak vagy intézménynek. Persze ettől függetlenül még semmi törvénytelen sincs a dologban, legfeljebb a résztvevők néznek majd nehezebben a tükörbe és a külső érintettek számára válnak komolytalanná. De ez is csak akkor történik meg, ha nem tudnak az ügyük mellett konzekvensen kiállni és a támogató érdekében néha korlátozzák tevékenységüket.

5. "1. törvénybeütköző tettekkel alaposan gyanúsíthatók"
Kérlek világosíts fel, hogy azok a szervezetek - jelen esetben a K-Monitor, Átlátszó és Transparency International - milyen törvénybeütköző tevékenységet végez? Attól, hogy a korrupciót nem egy nemzeti érzelmű, hanem egy liberális leplezi le, az megszűnik korrupciónak lenni? Miért akadályoznak egy -elvileg a kormány által is támogatott- tevékenységet?

6. "Nem lényegtelen, hogy milyen ideológiai kötődésűek, ... mert az ideológiai hátterük politikai kötődések sorát is jelenti (szintén dokumentált), ami a függetlenségük halálát is jelenti azonmód."
Tehát ha bárkinek bármilyen ideológiája van, máris elveszti függetlenségét? Vagy van valami dolog, ami ez alól mentesíti a (saját bevallásuk szerint) nemzeti-konzervatív oldalt? Továbbá, hogy egy régi dako..., akarom mondani kínai közmondást idézzek: "nem az a lényeg, hogy milyen színű a macska, hanem hogy megfogja az egeret". Magyarán amíg hasznos tevékenységet végez valaki, addig tökmindegy, hogy mért teszi.

7. "annyi volt a céljuk..." Tehát úgy gondolod, hogy semmi érdemi tevékenységet sem végeztek ezek a szervezetek, mindössze egy korábbi garnitúra pénzelését végzik. Ha ez tényleg így van, akkor csak annyit kéne bizonyítani, hogy ezek a szervezetek semmit sem csináltak, hanem csak vitték a pénzt. Úgy gondolom, hogy a tények ezt nem támasztják alá (elég, ha a weboldalaikat, beszámolóikat, közleményeket megnézzük, vagy akár azt a rengeteg felszólalást, ami a jogvédő tevékenységük miatt támadja őket), tehát a pénzt nem tisztán haveri alapon kapták, hanem a tevékenységükért, ami pedig pontosan beleillik abba a körbe, amit a Norvég Civil Alap már jó néhány éve nyíltan megnevezett és támogatott.
A másik dolog, amit bizonyíthatnánk, az az, hogy tényleg az előző garnitúra tagjai kapják ezeket a pénzeket, de még a kormány által kiadott névsoron ( 444.hu/2014/05/31/titkos-nevsort-adott-ki-a-kormany-hogy-megmondja-kivel-van-baja/ ) is mindössze egyetlen olyan személy van, akik korábbi kormányzópártnak volt képviselője ("Matiszlovicsné Horváth Éva – “BB (bíráló bizottság)-tag, 2002-ben az MSZP színeiben nyert mandátumot Hatvan képviselő-testületében.”") és a civil alapos pályázatokról döntő bírálóbizottságnak is tagja volt (aminek egyébként elvileg 50 tagja volt legutóbb).

8. "ugyanis nem egy ilyen gazember tanulmányait finanszírozta és finanszírozza ma is."
A magyar állam is...

Éhes_ló 2014.09.20. 20:26:34

@Welcome_To_Reality: nem egészen.
A különbség valóban nem jelentős, de ahhoz pont elég, hogy a kisebbik rosszat válasszam.

Nem tudom láttad-é a Kapitány és katona c. filmet. Abban van egy kedves jelenet.
A kadét ül a kapitány asztalánál a fedélzet tisztjeivel együtt, anekdotáznak. a kétszersültből kipacskolnak két hernyót, mire a kapitány megkérdezi a kadétot: - Őn melyiket választaná. A kadét haobzik, majd a nagyobbat választja.
Mindenki nevetésben tör ki (nyilván régi kadét próba), a kapitány pedig, kedvesen, oktató jelleggel mondja a kadétnak: mindig a kisebb rosszat válassza!
online-filmek.bz/film/3485-kapitany-es-katona-a-vilag-tulso-oldalan

hu.wikipedia.org/wiki/Kapit%C3%A1ny_%C3%A9s_katona:_A_vil%C3%A1g_t%C3%BAls%C3%B3_oldal%C3%A1n

Jó film és jó könyv(ek) is.
Érdemes nézni, elolvasni.

Éhes_ló 2014.09.20. 20:54:48

@Gungnir:
1. Sajnálom. Itt találhatsz tőlem (is) eleget.
publius.blog.hu/2014/06/25/lassan_tuzvesz_mar_az_elet.

2. Fogalmad nincs, hogy semmi törvénybe ütközőt sem csinál(t), vagy sem. Nekem sem. Vannak erre hivatott szervek, majd megkukkolják, úgy tűnik (nem csak nekem) leléptek a törvény útjáról.
Ha legális úton szerzel pénzt, azt oda adhatják bárkinek. Ha nem, akkor törvény előtt felelsz érte.

3. "Miért nem szabad Soros ideológiáját terjeszteni?" Sehol nem írtam, hogy nem szabad.
"Mi van benne, ami miatt tiltani kéne?"
Sehol nem írtam, hogy tiltani kellene.

"Ha Orbán Viktor ideológiáját nyomnák(ják) külföldi (mondjuk EU-s pénzből), akkor az miért elfogadhatóbb?"
Mert a többség és az állam is támogatja és nem álcivil politikai mozgalom.

4. Nincs vitánk. A CÖF állami támogatása ugyan úgy nem kóser, mint a norvég pénzekkel tápolt álcivileké. Mindegyik politikailag elkötelezett, messze nem független.

Az egyházakat ne keverd ide.
Akik közfeladatot látnak el (gyógyítanak, oktatnak, idős-, beteg-, szociális gondozást végeznek, műemlékeket tartanak fent) állami támogatásra (az állam által saját finanszírozott mértékben) jogosultak.
Azonos teljesítmény, azonos támogatás.
Senki nem néz nehezebben a tükörbe és a külső érintettek pedig bekaphatják.

5. Nem én leszek, aki egy blogkommentben a folyamatban lévő nyomozás kapcsán felvilágosítanálak, hogy azok a szervezetek - jelen esetben a K-Monitor, Átlátszó és Transparency International - milyen törvénybeütköző tevékenységet végeztek.
Ez nem az én dolgom, de megbízok az államhatalomban, jobban, mint elqró idején.

6. Ha bárkinek bármilyen ideológiája van, máris elveszti függetlenségét.
Igen.
Érdekes talán ezt olvasnod, de (szerintem) nincs ideológiamentes politikai harc, ami megett nem ideológia húzódik meg, az cicaharc.

Semmi nem mentesíti a (saját bevallásuk szerint) nemzeti-konzervatív oldalt ezen Macchiavelli óta ismert szabályok betartása alól: az ellenfeleket pusztítani kell.
Nem mindegy ki teszi és miért, hogyan teszi.
Nagyon nem.

7. Úgy gondolom, hogy semmi érdemi tevékenységet sem végeztek ezek a szervezetek, mindössze egy korábbi garnitúra pénzelését végezték, míg tehették.
Nem azt állítom ezzel, hogy ezek a szervezetek semmit sem csináltak, hanem azt, hogy ezt egyféle ideológiai-politikai irányzat mentén, elfogultan tették.
Úgy gondolom, hogy a tények ezt alá támasztják (elég, ha a weboldalaikat, beszámolóikat, közleményeket megnézzük, vagy akár azt kik a munkatársaik, kik a támogatóik és kik mellett, kik ellen, mi mellett és mi ellen végzik a "munkájukat").
A pénzt tisztán haveri alapon egy bennfentes elosztórendszeren át kapták, azért a poltikai tevékenységükért, ami pedig pontosan beleillik abba a körbe, amit ballibbant társadalommanipulátorok nyomnak évtizedek óta.
A másik dolog, amit bizonyítottak,az az, hogy tényleg az előző garnitúra tagjai kapják ezeket a pénzeket, de még a kormány által kiadott névsoron ( 444.hu/2014/05/31/titkos-nevsort-adott-ki-a-kormany-hogy-megmondja-kivel-van-baja/ ) is számos olyan személy van, akik korábbi kormányzópártnak, vagy annak ideológiai-szellemi utódjánál volt képviselője

8. Az egyik mögött NULLA vagy elenyésző társadalmi (demokratikus, többségi) támogatás van, a másik megett pedig meghatározó többség.
A demokráciákban ez számít.
Nekem is.

eminönü (törölt) 2014.09.21. 09:35:36

@Gungnir:

nekem már az is furcsa, hogy hitelből is lehet "önerőt" finanszírozni...

hisz ezen a ponton már gyakorlatilag nincs semmilyen civil támogatás...

az pedig, hogy közpénzből, pl. a norvég alapból megy az "önerő" is már kiváltképp pikáns

eminönü (törölt) 2014.09.21. 09:40:07

@Gungnir:

bár a konkrét eset a norvég alaphoz kapcsolódik úgy érzem az alábbi anyag is ebbe a témába vág:

Euro Puppets: The European Commission’s remaking of civil society
www.iea.org.uk/publications/research/euro-puppets-the-european-commission%E2%80%99s-remaking-of-civil-society

PS.: az IEA (Institute of Economic Affairs) talán a leghíresebb brit libertariánus think tank...

eminönü (törölt) 2014.09.21. 09:55:26

„Az EU pedig nem állt ellen. Nem szokott.”

Az EU nem szerencsétlen áldozat… nagyon ügyesen manipulálnak a háttérből… és ahogy a jelenlegi demokratikus folyamatokat elnézem a válság elmélyülésével párhuzamosan egyenes úton fogunk menetelni az Európai Egyesült Államok felé az elkövetkező 5-10 évben…

Mindenki (azaz az összes parlamenti párt) fel fog sorakozni az európai projekt elmélyítése mellett még a jobbik is…

hogy miért?

a válasz pokoli egyszerű az un. európai "jóléti" modell illúziója csak egy egybesült Európában lesz (ideig-óráig) fenntartható...

Gungnir 2014.09.21. 13:39:43

@Éhes_ló:
1. Se a linkelt blogbejegyzésben, se egyetlen kommentjében nincs bizonyítva az állítás, sőt, a CEU és az oktatás egyáltalán szóba sem került bennük, így szervezetek tagjainak végzettsége sem.

3."Mert a többség és az állam is támogatja és nem álcivil politikai mozgalom."
Tehát a mindenkori kormánypárt ideológiáját elfogadhatóbb támogatni, mint bármi mást? Akkor a rendszerváltás előtti eljárás a helyes?

"Akik közfeladatot látnak el (gyógyítanak, oktatnak, idős-, beteg-, szociális gondozást végeznek, műemlékeket tartanak fent) állami támogatásra (az állam által saját finanszírozott mértékben) jogosultak."
Ki határozza meg, hogy mi a közfeladat? Az az oktatási tevékenység, amit a Norvég Civil Alap által támogatott szervezetek végeztek, ezek szerint helyes, hogy támogatást kapott? Illetve, ha már korábban előkerült, a korrupció elleni küzdelem nem közfeladat?

5."Ez nem az én dolgom, de megbízok az államhatalomban, jobban, mint elqró idején."
Csak azért, mert az egyik korábbi kormányfő elqrta a dolgokat a jelenlegi nem mentesül saját tettei alól.

6. "Semmi nem mentesíti a (saját bevallásuk szerint) nemzeti-konzervatív oldalt ezen Macchiavelli óta ismert szabályok betartása alól: az ellenfeleket pusztítani kell.
Nem mindegy ki teszi és miért, hogyan teszi."
Ok, tehát akkor kimondhatjuk nyíltan, hogy szerinted is azért támadja a civil szervezeteket a kormány, mert nem az ő politikai ideológiájukat követik, s nem pedig azért, mert bármi rosszat csináltak volna.
Innentől kezdve mondjuk nem tudom, hogy miről vitatkozunk, mert ebben egyetértünk, a véleménykülönbség kettőnk között az, hogy szerinted ez elfogadható, szerintem pedig nem. Mindenesetre ha már leírtad, reflektálok a többi pontra is.

8. "Nem azt állítom ezzel, hogy ezek a szervezetek semmit sem csináltak, hanem azt, hogy ezt egyféle ideológiai-politikai irányzat mentén, elfogultan tették."
És ha valaki elfogultan végez egy tevékenységet, teszem azt, csak bizonyos csoportok érdekében jár el (pl: egyházak, gyengénlátók, mozgássérültek), akkor a tevékenységét fel kell függeszteni? Ha bebizonyosodik, hogy a parlamenti képviselők többsége ideológiai alapon szavaz,, akkor őket is szét kell kergetni?
"A pénzt tisztán haveri alapon egy bennfentes elosztórendszeren át kapták, azért a poltikai tevékenységükért, ami pedig pontosan beleillik abba a körbe, amit ballibbant társadalommanipulátorok nyomnak évtizedek óta." Tudtommal ez az, amit a kormányzat bizonyítani akar, de eddig nem sikerült neki, de hogy téged idézzelek: "Fogalmad nincs, hogy semmi törvénybe ütközőt sem csinál(t), vagy sem. Nekem sem. "
Másrészt a tevékenységi kör pontosan az, amit a Norvég Civil Alap az összes többi országban is támogat, illetve amelyeknek a támogatására eredetileg is létrejött. Mondjuk a korrupcióellenes küzdelem továbbra sem értem, hogy miért lenne balliberális érték.

"A másik dolog, amit bizonyítottak,az az, hogy tényleg az előző garnitúra tagjai kapják ezeket a pénzeket, de még a kormány által kiadott névsoron ( 444.hu/2014/05/31/titkos-nevsort-adott-ki-a-kormany-hogy-megmondja-kivel-van-baja/ ) is számos olyan személy van, akik korábbi kormányzópártnak, vagy annak ideológiai-szellemi utódjánál volt képviselője"
Ahogy korábban írtam, pontosan egy személy volt korábban MSZP tag. Az "ideológiai-szellemi" utódlásra feltételezem egy SZDSZ-LMP tengelyre gondolsz, de ezt nehéz úgy elfogadni, hogy mindkét párt egyszerre létezett, a 2009-es EP és a 2010-es országgyűlési és önkormányzati választáson is külön indultak, csak a 2.-ban a LMP bejutott, az SZDSZ pedig nem, továbbá legutóbb a volt SZDSZ fejes Fodor Gábor új liberális pártjával szintén indult az összes olyan országos választáson, ahol az LMP is.

8."Az egyik mögött NULLA vagy elenyésző társadalmi (demokratikus, többségi) támogatás van, a másik megett pedig meghatározó többség"
A (liberális) demokráciában elvileg az a jó, hogy akármilyen kis társadalmi támogatottságod van, ha nem csinálsz törvénybe ütköző dolgot, szabadon teheted azt, amit akarsz. Ha sakkozni akarok, akkor sakk klubbot alapítok, ha a korrupciót akarom felfedni, akkor meg az átláthatóságért küzdő civil szervezetet, akkor is, ha csak 5 haverommal együtt leszünk benne. Ha pedig van pályázat ezek támogatására, miért ne vehetnénk részt benne?

Gungnir 2014.09.21. 13:47:32

@eminönü: Igen, ez egy teljesen jogos félelem. A gond az, hogy ez szerintem minden kormányzati szervezetre, tehát ha a magyar kormány osztja így a pénzeket, akkor ott is ugyanez a helyzet.
A problémám ott van, hogy ettől még nincs törvényes joguk fellépni a különböző szervezetek ellen, ha semmi törvénybeütközőt sem tettek. Ha ez elfogadható lenne, akkor az EP is simán felfüggeszthetné bármilyen olyan állami vagy egyéb szervezet működését, ami politikai szempontból szembe megy velük.

"nekem már az is furcsa, hogy hitelből is lehet "önerőt" finanszírozni..."
Nem tudom, hogy pontosan hogy vannak a szabályok, de amennyiben saját tulajdonú ingó vagy ingatlanra történő hitelfelvétel történt, szerintem nincs teljesen kizárva a dolog.

panelburzsuj 2014.09.21. 13:58:41

@Gungnir:
Ne má, az önkormányzatok jelentős részben pont az "önrészként" felvett hitelekbe adósodtak el.

Szóval százmilliárdos nagyságrendben ment így a biznisz - csak itt is az a kérdés, hogy kire megy ezért a kommandós, és ugyanazért e "cselekményért" ki kap milliárdos konszolidációt. Köszpénzt - ahogy a népnyelv pontosan leírja.

Éhes_ló 2014.09.21. 19:17:56

@Gungnir:
1. Szerintem megadtam a forrásokat, gondolom a KEHI jelentését követően lesz még ezen kívül is bőven:

valasz.hu/vilag/az-teny-hogy-az-ellenzek-mogott-eddig-is-jelen-voltak-nemzetkozi-szponzorok-65285
"...Kik osztják a pénzeket?
Pályázati pénzeit - a jelenleg 3,5 milliárd forintos keretösszeget - a Norvég Civil Támogatási Alap az Ökotárs Alapítvány által vezetett civil konzorciumon keresztül juttatja el a nyertesekhez. A társulás tagja még A Demokratikus Jogok Fejlesztéséért Alapítvány, az Autonómia Alapítvány és a Kárpátok Alapítvány. E szervezetek egyikében-másikában civilek mellett pártpolitikai -- nevezetesen: egykor LMP-s - kötődésű tagokat is találunk. Az Ökotárs kuratóriumának tagja például az a Foltányi Zsuzsa, aki a Lehet Más a Politika országos listáján szerepelt a 2010-es országgyűlési választásokon (Foltányi emellett az Autonómia Alapítvány felügyelőbizottságának elnöke). A szervezet igazgatóját, Móra Veronikát két éve ugyancsak az LMP jelölte a Nemzeti Civil Alapprogram Tanácsába (sikertelenül), de Schiffer András, a párt társelnöke néhány éve szintén kapcsolatban állt az alapítvánnyal: tagja volt az Ökotárs Valódi Civil Partnerség-díját odaítélő kuratóriumnak. Kaufer Virág egykori LMP-s parlamenti képviselő pedig mint pályázati értékelő vesz részt a konzorcium munkájában."

mno.hu/data/cikk/1/23/39/7/cikk_1233907/norveg_alapok_online.jpg
"A kormányzathoz eljutott információk ugyanis arra engednek következtetni, hogy az Ökotárs a támogatások odaítélése során számos esetben részrehajlóan és elfogultan járt el, egy politikai párthoz köthető elvet követett, vagy egy szűk, ideológiai kör igényeit elégítette ki"
"...az ezres nagyságrendű civil pályázói körből tucatnyi civil társasághoz jut a kiosztott források harmada, míg ezerre tehető azon szervezetek száma, amelyek évek alatt soha nem nyernek támogatást.."

valasz.hu/itthon/kalman-olga-csak-nezett-es-nem-hitt-a-fulenek-101152
"...Olga láthatóan nem hiszi el, hogy Gulyás bemondta azt, amit ha a kormány állít, akkor a cinkes és 444-es faszagyerekektől a Népszabadságig kórusban kiáltja mind az "összeesküvés-elmélet, paranoia, civilüldözés" hármas jelszavát. 10: 38-nál rá is kérdez még egyszer: tényleg a norvég civil pénzből szerveztek tüntetést Lázár ellen? Nos, igen..."

pestisracok.hu/szukseg-van-a-norveg-civil-alap-forrasaira-de-az-eddigi-alapkezelok-nem-partnerek/
"Érdekes az is, amit a Heti Válasz derített ki, hogy a közelmúltban nyolcszázmillió forintos pénzeső hullott azon civil szervezetekre, akik a leghangosabban támadják a magyar kormányt, és amelyek kormánybuktatásra készültek, készülnek. Az összegből 472 millió forintot Soros György amerikai spekuláns alapítványai osztottak szét, míg közpénzből mintegy 327 millió forint jutott a Bajnai Gordon köré csoportosuló “független civileknek”. Utóbbi úgy történhetett meg, hogy az úgynevezett Norvég Alapot megszállta a Soros-adminisztráció, márpedig a Norvég Alap az uniós támogatásokhoz hasonló közpénzt osztogat egy nemzetközi szerződés értelmében."

Ezt 07.02-án leírtam. Sajnálom, hogy elkerülte a figyelmedet és a guglid sem dobta ki.

3. A demokrácia a többségi elvet vallja, ezért nem értem mi kérdésed, a gondod. A megválasztott politikai többség gyakorolja a hatalmat egy demokratikus társadalomban és nem a társadalom demokratikus többségét fikázó kisebbség.
A politikai-hatalmi közdelem nem babra ment sosem és ma sem arra megy, ezért épeszű ember nem az ideológiai politikai ellenfelei utasításai/érdekei szerint jár el.
Nem mellesleg a szadesz és a maszop sem tett ilyet, sőt szétverette, lenácizta és ma is nácizza őket, bár a hatalomból szerencsére demokratikus választásokkal ki lettek penderítve (remélem jó időre).

A mindenkori közfeladatok körét a törvényhozás és az általa felügyelt, működtetett állam határozza meg, nem az ellenzék és nem az idegen hatalmak által pénzelt ideológiai-politikai mozgalmak.

5.Nem írtam, hogy mentesülne. Azt írtam, hogy támogatom és jobban byízok benne, mint elqróban.

6. Azt mondasz ki amit akarsz, az azonban nyilvánvaló (erre a 3 pontnál is utaltam), hogy a politikai harc többfrontos és vannak szabályai.

Éhes_ló 2014.09.21. 19:21:57

8. Ha valaki ideológiailag, politikailag elfogultan végez egy tevékenységet az ne állítsa magáról, hogy "függetlens", ha soros vagy más hatalom pénzén, akkor pedig nem hazudja azt, hogy "civil".
A tevékenységét nem kell felfüggesztenie, ezt sehol nem írtam.
A parlamenti képviselők többsége ideológiai alapon szavaz, mert pártok és értékek képviseletével nyerte el a mandátumát. Ez természetes, de ne maszatold össze a "civilekkel" őket.

Szerintem épp a vizsgálat/nyomozás van folyamatban, ezért korai prejudikálni pro és kontra.
A soros féle korrupcióellenes küzdelem" egyoldalú és a "jogvédelmük" is az, emlékszünk rá kőszeg úr és az AI 2006-os aktivitása kapcsán. Nem ő volt egyedül sem ejrópában,sem az usában, aki leszarta a jogtiprást és a tömeges erőszakot. Soros sem ajvékolt.
Nem egy személyről van szó, hanem egy belterjes haveri körről, mint arra az 1. pontban is hoztam forrást.

8. A törvényt alapos gyanú szerint megsértették, a nyomozás megindult és majd a büntetőeljárás végén megbeszéljük mit tettek, mit nem.
A saját pénzeddel a törvények szerint játszhatsz, amit akarsz.
A közpénzeken (a norvég is az) is, de a törvények köre más. Forrásfüggő.

Gungnir 2014.09.23. 21:04:25

@Éhes_ló:
1. Az állítás az volt, hogy CEU-s emberek végzik a tevékenységet ("pár taknyos CEU-ról szalajtott sorosfióka"). Ezt továbbra sem bizonyítottad.

3."A demokrácia a többségi elvet vallja, ezért nem értem mi kérdésed, a gondod. A megválasztott politikai többség gyakorolja a hatalmat egy demokratikus társadalomban és nem a társadalom demokratikus többségét fikázó kisebbség."
Valamilyen szinten igazad van, de ez nagyon értelmezésfüggő. Ha 19. század előtti politikai gondolkodóktól olvasol, akkor valóban ez a demokrácia, tisztán a többség uralma, amit alapvetően például Platón, Arisztotelész és az Egyesült Államok alkotmányának szerzői is kerülendőnek tartottak. Utóbbiak egy általuk "köztársaságnak" nevezett rendszert kívántak létrehozni, ahol a kisebbségek is védve vannak a többség zsarnokságától, s később ez a gondolat épült bele a demokrácia eredeti jelentésébe, mára gyakorlatilag azt hívják demokráciának csak, amit az USA alkotmányozói köztársaságnak/republikánus kormányzatnak neveztek.
Hogy ez miért is jó? Nagyrészt azért, mert a "tiszta", korlátoktól mentes demokráciában a többség tényleg azt tesz a kisebbséggel, amit akar. Ha holnap megszavazza népszavazáson a résztvevők 51%-a, hogy téged és a családodat karóba kell húzni, akkor bizony egyből kevésbé lesz szimpatikus ez a rendszer. Valószínűleg emiatt is volt az, hogy a görög demokráciákban elég gyakoriak voltak az erőszakos "rendszerváltások".

"Ha valaki ideológiailag, politikailag elfogultan végez egy tevékenységet az ne állítsa magáról, hogy "függetlens", ha soros vagy más hatalom pénzén, akkor pedig nem hazudja azt, hogy "civil"."
A "civil" mindössze annyit jelent, hogy nem kormányzati. Az egyes ideológiáknak miért ne lehetnének a polgárok között is képviselői? Persze a független kérdéses lehet, de az is nagyon értelmezésfüggő, hogy mit nevezünk "független" szervezetnek, hiszen bárhonnan is kapja a pénzt egy csoport, mondhatjuk, hogy függ az adományozóitól.

"A soros féle korrupcióellenes küzdelem" egyoldalú ..."
Már hogy a fenébe lehetne a korrupcióellenes küzdelem egyoldalú? Egyébként az előző kormányok alatt is ugyanazt csinálták, mint most.

A TASZ egy csomó tüntetőt képviselt és közleményeket adott ki a rendőrök jogsértéséről is, szóval nem igaz az az állítás, hogy 2006-ban nem csináltak volna semmit.
www.jogiforum.hu/hirek/16235

"A közpénzeken (a norvég is az) is, de a törvények köre más. Forrásfüggő."
A norvég pénzek osztását szerintem Norvégiának kéne ellenőrizni, de ebbe a vitába ne menjünk bele, mert már sok helyen kivesézték és valószínűleg úgysem fogunk benne egyetérteni.

Éhes_ló 2014.09.23. 21:33:03

@Gungnir:
1. A forrásokban - amiket nem találtál - ott vannak a szükséges információk.

3. Nincs olyan demokrácia, nincs olyan politikai hatalomgyakorló, ahol a kisebbség és a politikai ellenfél érdekei felülírnák a többségét és a politikai hatalmat birtoklókét.
Ez nem lenne demokrácia, hanem kisebbségi terror lenne, a demokrácia megcsúfolása, lásd szdsz.
Meg is kapta érte amit érdemel.
előbb nyírták ki, mint a gazdatestet, amit még halálában is birtokolt.

A demokrácia belső korlátait az alaptörvény (alkotmány, már ahol van) határozza meg. Külső korlátait a nemzetközi egyezmények.
Sok vád érte buktort, de mindegyik korlátot betartotta, vagy jogszerűen alakította, számos esetben annak ellenére, hogy a nemzetközi gyakorlatban másoktól eltűrték/tűrik azt, amit tőle nem.

A norvég alap hazai képviselője bennfentes, politikailag elfogult embereivel preferált egyféle ideológiát, egyféle politikai-ideológiai kört.
A TASZ nem kevésbé.
Soros nem kevésbé.
Ezt eddig büszkén vállalták, hirdették.
Tegyék, ha akarják.
Ne közpénzen (sem eu. sem norvég sem egyéb), a törvények betartásával.

Ez a követelmény egyetemleges a részemről, még mielőtt a cöffel jönnél.
Egyik kutya másik eb.
De az egyik egy eb, a másik egy falka kutya.

A többi kérdésben is távol áll az álláspontunk és nem győzzük meg egymást, mert elbeszélünk egymás mellett.