Lobsterizmus 101

Friss kommentek

  • Reactor: @desw: Mi az uralkodás első szabálya? MINDENÉRT te vagy a felelős. Erről pedig ennyit. @eff: A nagyvárosban talán jobb? Ott még föld sincs, amit ve... (2022.04.28. 06:36) Emigrálj barátokkal!
  • Reactor: @troll ellenpólus: Valóban igen sokat elért. 8 helyet estünk vissza a GDP-listán, hála neki. Az áldásos gazdaságpolitikája következtében nemhogy a b... (2022.04.28. 00:47) Kis magyar önismeret
  • Reactor: @Quadrille Lobster: Tényleg? Pedig anno Rómában remekül működött. Nem véletlen, hogy az ő birodalmuk mái napig rekorder fennmaradás tekintetében. A ... (2022.04.28. 00:43) Miért zuhan le a gyorsnaszád?
  • Reactor: A társadalom döntő többsége nagy ívben szarik a politikára. Bal, szélsőbal, jobb, szélsőjobb, centrális, horizontális, vertikális, majális...szarják... (2022.04.28. 00:25) A Lobsterizmus saját politikai térképe
  • nevetőharmadik: @Reactor: tökéletesen igazad van. Az elmúlt 9 (!) év során radikálisan revideáltam a demokráciáról vallott nézeteimet, és meggyőződéssel állítom, ... (2022.04.27. 14:55) Politikai tőke és kapzsiság
  • Reactor: Adblocker telepítés. És onnantól békénhagynak a reklámokkal. Aki meg azért nem barátkozik veled, mert szerinte nem vagy elég divatkövető, trendi, va... (2022.04.27. 05:55) Nem ügyfél vagy, hanem termék. Úgyhogy megéri téged szívatni

Csak én érzem úgy, hogy minden cég leépít?

2016. 06. 01.

Ismered azt az érzést, amikor kapcsolatban vagy – ezért sokkal vonzóbbnak érzed magad?

through_the_licking_glass.jpg

Ez egyrészt hülyeség (nem vagy vonzóbb) – másrészt meg nem, mert a hülyék igazzá teszik (kapósabb lehetsz akkor is, ha nem vagy szebb). 2 okból:

  1. Szingli korodban, ha tetszettél egy nem túl vonzó nőnek, az pár percig talán simizte a hiúságodat, de nem fújtad fel. Most ugyan nem vagy vonzóbb – de ha ezer évente csupán egyetlen nő figyel fel rád, az is pont eggyel több, mint ami a valamiért-monogám párkapcsolatodban elfér. Ezért sokkal jobban észreveszed és felpumpálod fejben.
  2. Plusz az emberek tényleg olyan önszopató hülyék, hogy az kell nekik, amit nem kaphatnak meg – vagy azért mert ők foglaltak, vagy mert a másik az.

Ismerek olyat, aki csak azért nősült meg, hogy vonzóbb legyen a nőknek, akik a már beváltat (állítólag) jobban akarják, mint egy olyat, ami „másnak sem kellett”. Ezzel persze elbaszódik a kapcsolata, de legalább mindketten, külön-külön jobban (jobbnak) érzik magukat.

 

Ugyanez játszódik le, amikor van munkád – ezért úgy érzed, hogy totál kaphatnál egy jobbat is.

 

Ez is hülyeség, hiszen munkát találni továbbra is nehéz. Meg persze nem a képességekről szól, hanem az önmarketingről.

Másrészt bizonyítottan igazzá teszik a gyáva háeresek, akik nem jó munkaerőt keresnek, hanem mások által jóváhagyottat. Márpedig ha nem dolgozik, az olyan mint egy fordított diploma, azaz rontja az értékét. Szóval inkább biztosra mennek és a konkurenciától lopnak. Azokon már rajta van a márkanév is (honnan csábítottuk át őket).

A cégnek nem tesznek jót ezzel az attitűddel a háeresek, de maguknak igen. A cég ettől érzi úgy, hogy jó a háerese. Mindenki megérdemli, amit kapott.

 

De nem erről akartam írni, hanem hogy

csak én érzem úgy, hogy minden cég leépít ebben az országban?

 

A múlt héten három barátommal is találkoztam, akik egytől-egyig leépítésekről számoltak be a multicégüknél. Ha jól vágom, a bejelentett leépítés veszélyes állat és sokba kerül, szóval de facto leépítésről beszélek, és kíváncsi lennék, hány helyen csinálják.

A de facto leépítésnek az alábbiak a tünetei:

 

  • A jelzálogtalan és gyerektelen munkavállalók az ép eszük érdekében maguktól mondanak fel. Ők még megtehetik, hogy a méltóságukat és gerincüket védik (lásd a fentieket).
  • Azért van támadás alatt a józan eszük és méltóságuk, mert a cég azt akarja, hogy maguk mondjanak fel.
  • Ezért vannak a pitiáner, értelmetlen ugráltatások
  • Új szerződéseket kaptok, ami nem nektek volt fontos.
  • Valaki addig szemétkedik, míg X kolléga felmond miatta – majd végkielégítéssel távozik.
  • Csakazértsem emelnek bért, vagy csak annyira, hogy kedved támadjon jelentkezni a konkurenciához. Ez sem véletlen.

Ha szóval nálatok is ez megy?

Lehet privátban vagy a thosewhoarenotseen@yahoo.com -on. De akkor ne a cégesről, jó?

 

 

 

9 komment

süti beállítások módosítása