Lobsterizmus 101

Friss kommentek

  • Reactor: @desw: Mi az uralkodás első szabálya? MINDENÉRT te vagy a felelős. Erről pedig ennyit. @eff: A nagyvárosban talán jobb? Ott még föld sincs, amit ve... (2022.04.28. 06:36) Emigrálj barátokkal!
  • Reactor: @troll ellenpólus: Valóban igen sokat elért. 8 helyet estünk vissza a GDP-listán, hála neki. Az áldásos gazdaságpolitikája következtében nemhogy a b... (2022.04.28. 00:47) Kis magyar önismeret
  • Reactor: @Quadrille Lobster: Tényleg? Pedig anno Rómában remekül működött. Nem véletlen, hogy az ő birodalmuk mái napig rekorder fennmaradás tekintetében. A ... (2022.04.28. 00:43) Miért zuhan le a gyorsnaszád?
  • Reactor: A társadalom döntő többsége nagy ívben szarik a politikára. Bal, szélsőbal, jobb, szélsőjobb, centrális, horizontális, vertikális, majális...szarják... (2022.04.28. 00:25) A Lobsterizmus saját politikai térképe
  • nevetőharmadik: @Reactor: tökéletesen igazad van. Az elmúlt 9 (!) év során radikálisan revideáltam a demokráciáról vallott nézeteimet, és meggyőződéssel állítom, ... (2022.04.27. 14:55) Politikai tőke és kapzsiság
  • Reactor: Adblocker telepítés. És onnantól békénhagynak a reklámokkal. Aki meg azért nem barátkozik veled, mert szerinte nem vagy elég divatkövető, trendi, va... (2022.04.27. 05:55) Nem ügyfél vagy, hanem termék. Úgyhogy megéri téged szívatni

Ugyemegmondtam levél egy idióta barátomnak

2015. 07. 12.

Még emlékszem arra a beszélgetésre. Hány éves voltál? Negyven?

Lépésről lépésre levezettem neked, hogy hülyeség, amit mondasz. Nem való neked a gyerekvállalás és csak a szupermaszkulin hülyegyerek beszél belőled. Nem fogsz te hirtelen megváltozni és boldogan éldegélni egy tiszta, érintetlen, vidéki tanyán a feleségeddel és a tucatnyi utódoddal, hiába találtad ki magadnak.

Olyanokkal kezdtem, amin biztosan nem sértődsz meg. Hogy mindenki tudja, hogy belvárosi agglegény vagy - és bár ez egy klisé, rád véletlenül pont igaz. Még anyukád se akarja, hogy unokázzál, mert ő is ismer.

Meg hogy nem úgy ismerlek, mint aki tolerálná, hogy nincs többé lelkes szex, csak egy fáradt nő van, aki nem meri nem széttenni, mert soha nem volt még úgy kiszolgáltatva, mint egy csecsemővel. Azt mondtad, olyan csak lúzerekkel történik, mert nem tudják, hogy kell jól csinálni.

Hogy te magadnak mindig a világ közepe voltál, azt sem veszed észre, ha megsértesz valakit – de ehhez jogod van, amíg nekem meg jogom van elsétálni. De ha második leszel a fontossági sorrendben a terhes nő mögött és harmadik a gyerek után, akkor hisztizni fogsz, ahogy a pick-up artistoktól tanultad, hogy neked bizonyos dolgok járnak és nem igaz, hogy nem lehet egy nőnek megoldani, ami mindig is a nők vérében volt – és még nőnek is maradni.

Hogy már most is karcsúság-fétised van, mi lesz veled, ha egy nem tökéletes testtel kell majd együtt élni?

Azt is megmondtam, hogy hiába villogsz, mint liberális csúcspéldány, akiért minden nő hálás lehetne. Te csak arra használod a liberálisan hangzó érveidet, hogy a lehető legnyakatekertebb módon, de mégiscsak kihozd, hogy deazértlássukbe, a nők azok tojók.

Meg hogy mindegy, mit okoskodnak most a kis buták, a spermádtól a hormonok majd meglágyítják a kis agyukat, és nemhogy akarni fogják a gyereket meg a szartörölgetést, de egyenesen le akarják majd nyalni a szart a Második Eljöveteledről. Na jó, ezt kicsit máshogy mondtad, de pont ennyi értelme volt.

Aztán elmondtam, hogy na jó, ha az őszintét akarod, csak a megvezetett mit-tenne-egy-igazi-férfi beszél belőled és az egészség- és férfiasság-fétised mellé logikusan jön a sperma-fétis. Hogy a te magjaid olyan potensek, hogy csak elmész egy nőstény mellett és az menthetetlenül megtermékenyül. De te azzal a gyerekkel nem tudnál mit kezdeni. Nem akarnál. Utólag jössz majd rá, hogy nagyon megvezettek a férfiak-spermája-romlik cikkekkel, amiket fejből tudsz idézni. Te nem ennyire okos vagy, hanem ennyire hülye.

De nem hallgattál rám.

Mikor megismerted a 23 éves újságíró-gyakornokot, már nem csak én láttam, hogy ezt te kinézted bioinkubátornak, de még a többi barátunk is. Még beszéltünk is róla, és mondtad, hogy most még legalább tíz évig nem akar gyereket, de hülyeség, mert most van a legjobb korban. Ezt te mondtad, ilyen lekezelőn. Már méregetted is a génállományát, tudom pontosan, hogy milyen lenne a tiéddel. Olyan magas lenne, mint te? Szőke, kék szemű? A csaj meg úgyis mentális kotlóssá fog válni, őrá ki figyel hogy mit mond.

Nem voltam ott, de ismerem a no-condom policy-det. És láttalak, amikor a csaj még eszénél volt és el akarta vetetni a gyereket. És gondolom, sosem voltál még olyan meggyőző, mert végül megtartotta.

És persze az esküvő is mindig a nőknek fontos, te meg csak megteszed, ha olyan fontos neki. Aha. A tiétek konkrétan a te szülőfaludban volt, a helyi népviseletben, a te családod és ovis pajtásaid előtt.

Bele sem merek gondolni, milyen viták mentek a terhesség körül. Neked durva táplálkozási dogmáid vannak, amik egy egészséges embert is kórházba juttatnának, kizárt, hogy ne akartad volna megtisztítani a nőstényt, hogy minél jobb minőségű legyen, mikor a Második Eljöveteled fejlődik benne.

Erről nem tudok sokat, csak hogy már évekkel ezelőtt felemlegettem neked, de te röhögtél. Akkor is, amikor mondtam, hogy sokat ülni a FB előtt nem kutatás és te csak azt olvasod, amit amúgy is hinni akarsz – és csak annyival vagy beljebb, hogy hónapokkal azelőtt ismered a legújabb táplálkozási hogy-ez-eddig-nem-jutott-eszünkbe-pedig-milyen-logikus őrületet, minthogy a helyi vegán boltokban kapható lenne.

És persze gondolom, be sem olttattátok a gyereket, mert neked elveid vannak. És ha beteg, avokádó olajat kap, vagy mittudoménmi most a menő.

Aztán arra sem vagyok kíváncsi, hogy az internetről milyen oldalakról agymostad magad, amíg arra a meggyőződésre jutottál, hogy márpedig a terhesség és a szülés a világ legtermészetesebb dolga, szóval észre sem kéne venni, nemhogy nyivákolni, meg előjogokat kérni. Tudom, a te anyád, még az utolsó nap is a bányában dolgozott, másnap meg már megfogant a kisöcséd, két szoptatás között, és neked is milyen jót tett.

Annyit tudok az esetről, amennyit elmondtál, mikor Második Eljöveteled 3 hónapos korában elköltöztél. Pontosabban elköltöztetted őket a lakásodból.

Tele voltál önsajnálattal és okoskodtál.

Hogy az a hat hét szexmentesség is hülyeség. (Mintha életedben nem lett volna még hat hét, mikor nem jutottál szexhez.)

Aztán hat hét után kedve nem volt, és nem láttad rajta az örömöt. És azon is megsértődtél. Pedig úgy kéne pattogni rajtad, mint aszfaltnak a légkalapácson. És csak így magunk között szólva, hogy lehet már olyan igénytelen, hogy kitágult? Ha egy nő igazán akarja, simán újra finom szűk lesz – főleg ilyen korban. Igen, ezt is mondtad. Utána is néztél, hogy hívják az intimtornát. Még ki is nyomtattad neki és tök egyetértett. Még gyakoroltatok szülés előtt.

De ezt még mind bevette volna a gyomrod, ha nem sírt volna a gyerek. Te teljesen el voltál kötelezve, hogy fogsz a gyerek mellett segíteni, de nem így. Azért sírt, mert az anyjának rossz volt az attitűdje. Egy természetesen nevelt gyerek nem sír. Ezt így nem lehet, nem te tehetsz róla, ez nem elvárható. Neked is vannak szükségleteid, egyedül is kell lenni, társas életet is élni kell valamikor, ki is kell kapcsolódni valamikor. De a sírás meg az állandó hiszti miatt nem ment. De ő csak hisztizett, mert a hormonok elvették a kis eszét és nem fogadott el segítséget. Mármint étkezési tanácsot, nem pelenkázást.

És most van arcod megosztani minden olyan férfijogi cikket, ahol a gyerektartás miatt vergődnek?

Csak pár év telt el, de te már ott tartasz, hogy férfijogi oldalakon keresed a többi mártírt, és bármilyen olyan érvet, amiért nem kéne gyerektartást fizetned?

Hogy ilyenkor bezzeg nem feministák? Meg hogy nem kapsz annyit a pénzedért, mintha ott élnél? Mert nincs mosolygós punci, mikor hazamész, holott férjként az is lenne? Meg hogy nem láthatod a gyereket ahányszor csak akarod, mert mindenféle időbeosztása van? Bezzeg az anyja, akinek akkor is látnia kell, mikor nincs kedve hozzá. Igazán fizethetne a privilégiumért.

Azért írom ezt, mert tudom, hogy nem értesz magyarul.

Nem szeretek ugyemegmondtamozni, de bazdmeg, egy egész estét töltöttem azzal, hogy elmondtam neked ugyanezt a szcenáriót. Szó szerint. Lépésről lépésre.

 

3 komment

süti beállítások módosítása