Lobsterizmus 101

Friss kommentek

  • Reactor: @desw: Mi az uralkodás első szabálya? MINDENÉRT te vagy a felelős. Erről pedig ennyit. @eff: A nagyvárosban talán jobb? Ott még föld sincs, amit ve... (2022.04.28. 06:36) Emigrálj barátokkal!
  • Reactor: @troll ellenpólus: Valóban igen sokat elért. 8 helyet estünk vissza a GDP-listán, hála neki. Az áldásos gazdaságpolitikája következtében nemhogy a b... (2022.04.28. 00:47) Kis magyar önismeret
  • Reactor: @Quadrille Lobster: Tényleg? Pedig anno Rómában remekül működött. Nem véletlen, hogy az ő birodalmuk mái napig rekorder fennmaradás tekintetében. A ... (2022.04.28. 00:43) Miért zuhan le a gyorsnaszád?
  • Reactor: A társadalom döntő többsége nagy ívben szarik a politikára. Bal, szélsőbal, jobb, szélsőjobb, centrális, horizontális, vertikális, majális...szarják... (2022.04.28. 00:25) A Lobsterizmus saját politikai térképe
  • nevetőharmadik: @Reactor: tökéletesen igazad van. Az elmúlt 9 (!) év során radikálisan revideáltam a demokráciáról vallott nézeteimet, és meggyőződéssel állítom, ... (2022.04.27. 14:55) Politikai tőke és kapzsiság
  • Reactor: Adblocker telepítés. És onnantól békénhagynak a reklámokkal. Aki meg azért nem barátkozik veled, mert szerinte nem vagy elég divatkövető, trendi, va... (2022.04.27. 05:55) Nem ügyfél vagy, hanem termék. Úgyhogy megéri téged szívatni

Szép, új iroda - süllyedő biznisz

2011. 01. 02.

Egy főhadiszállás építészeti kiforrottsága fordított összefüggésben van a benne székelő intézmény fontosságával és prosperitásának állásával. Ha tehát ékes, saját célra tervezett épületet látsz márványlifttel és süppedős főnöki szőnyeggel meg rendezett asztalokkal, az az intézmény már túlvan a csúcspontján.

De ha azt látod, hogy sosincs kész az iroda és különben is egy átalakított csirkeólból irányítják a céget - édemes jelentkezni, mert fellendülőben vannak.

 

N.B.

Amúgy meg mindig a piti kis afrikai diktátoroknak (meg a civilizált világban konzulként playboykodó fiacskáiknak) van a legdrágább autója, a német beéri Volkswagennel - és nem győz csodálkozni, mit meg nem engedhet magának a hun. Repülőgépet, mi?

Persze igazából nem csodálkozik. Láttak ott is diktátort. Amit gazdaságilag nem ér el egy ország, azt a politikusa hozzáteszi pazarlásban.

Csak arra emlékeztetnék mindenkit, hogy a német, ha különgépet vesz,

  1. saját gyártmányt fog,
  2. tényleg várják ott, ahová megy vele, nem csak azért kell neki, hogy néha lássák a potenciális napkeleti hitelezők.

It is usually referred to as an Edifice Complex, this need for successful technology companies to plow huge amounts of cash into elaborate over-designed building projects. Borland, Exodus, Excite@Home, Netscape, WebTV, SGI, Palm and Yahoo all built ultra-modern state-of-the-art office and lab complexes shortly before they went into decline or dropped out of business entirely. Borland spent $90 million on an amazing development in Scotts Valley that never completely opened, the company crashed so fast. SGI’s striking campus today houses the best-known pieces of Google, the search giant getting credit for Jim Clarke’s architectural vision.

A study and comparison of these has tended to prove that perfection of planning is a symptom of decay.  During a period of exciting discovery or progress there is no time to plan the perfect headquarters.  The time for that comes later, when all the important work has been done.  Perfection, we know, is finality; and finality is death.

2011. február - Amúgy az új kormányfői irodát nem is értem. Meg voltam győződve róla, hogy a Várba fog költözni.

komment

süti beállítások módosítása