Lobsterizmus 101

Friss kommentek

  • Reactor: @desw: Mi az uralkodás első szabálya? MINDENÉRT te vagy a felelős. Erről pedig ennyit. @eff: A nagyvárosban talán jobb? Ott még föld sincs, amit ve... (2022.04.28. 06:36) Emigrálj barátokkal!
  • Reactor: @troll ellenpólus: Valóban igen sokat elért. 8 helyet estünk vissza a GDP-listán, hála neki. Az áldásos gazdaságpolitikája következtében nemhogy a b... (2022.04.28. 00:47) Kis magyar önismeret
  • Reactor: @Quadrille Lobster: Tényleg? Pedig anno Rómában remekül működött. Nem véletlen, hogy az ő birodalmuk mái napig rekorder fennmaradás tekintetében. A ... (2022.04.28. 00:43) Miért zuhan le a gyorsnaszád?
  • Reactor: A társadalom döntő többsége nagy ívben szarik a politikára. Bal, szélsőbal, jobb, szélsőjobb, centrális, horizontális, vertikális, majális...szarják... (2022.04.28. 00:25) A Lobsterizmus saját politikai térképe
  • nevetőharmadik: @Reactor: tökéletesen igazad van. Az elmúlt 9 (!) év során radikálisan revideáltam a demokráciáról vallott nézeteimet, és meggyőződéssel állítom, ... (2022.04.27. 14:55) Politikai tőke és kapzsiság
  • Reactor: Adblocker telepítés. És onnantól békénhagynak a reklámokkal. Aki meg azért nem barátkozik veled, mert szerinte nem vagy elég divatkövető, trendi, va... (2022.04.27. 05:55) Nem ügyfél vagy, hanem termék. Úgyhogy megéri téged szívatni

Drogteszt biznisz: 25 milliárd évente és mindenki csendben marad

2014. 12. 09.

Számoljunk!

Ha egy drogteszt ára 42 dollár (10385 HUF), akkor azt a Fidesz megközbeszerzi mondjuk 2,5-szer annyiért. (25960 HUF)

De véletlenül keveset rendelnek majd, és csak az első szállítmány lesz ennyi. Ekkor, a közbeszerzési szerződés szerint a pótlólagosan rendelt tételekre további 140%-os felár jár (hogy a szegény beszállító kínjait csillapítsák). Legyen mondjuk 50% utánrendelés.

Azaz egy tesztet átlagosan 31152 HUF-ból ki lehet hozni.

Szorozzuk a gimisek és a politikusok számával.

2013-ban 133 ezren érettségiztek, akkor legyen 6x133 ezer, ami 798 ezer fő. 

Politikusból ritka sok van, újságírók közé pedig majd felvesznek minden bloggert és kommentelőt, aki csúnyát szól róluk. Nehéz megsaccolni, hányan kerülnek majd be a szórásba.

Szóval maradjunk 800 ezer főnél - évente. Az 24859296000 HUF

A drogtesztelés egy 25 milliárdos piac. Évente.

 

(Az ezzel foglalkozó szakembereket, elvesztegetett időt, eljárást, adminisztrációt, logisztikát most nem számítom be.)

Megkapja mondjuk a CBA.

Vagy A Casino Loyale.

Esetleg Kocsis Máté saját cége. Ebből a szempontból mindegy. Ekkora zsenialitásért amúgy is jár neki egy cupák.

Az egésznek a célja, hogy a kellemetlen újságírókat megfenyegethessék: vagy kellemeset írnak Pártunkról, vagy köztrövényes eljárásban készítik ki őket.

És majd lehet a vállakat vonogatni, hogy ez nem politikai eljárás, ez sima drogügy.

51567913.jpg

Ráadásul a drogok démonizálva vannak, így a plebs zemében zéró együttérzésre számíthat, aki ezen "bukik le". Adócsalással, ittas vezetéssel, bolti lopással lassan mindenki együtt tud érezni. A nem legális tudatmódosító szereket a tömeg nem ismeri, ezért fél tőlük.

A gyerekre hivatkozni mindig adu ász, de itt most kettős haszna is van.

Mert nem csak az újságírókat lehet majd eltenni láb alól, hanem ellenzéki politikusokat és gyakorlatilag bárkit, akinek gyereke van. A gyereken keresztül elér hozzád az állam akkor is, ha te valahogy sosem váltál törvényszegővé - a sok rapid törvénymódosítás ellenére sem.

Szóval gyerünk, gondold végig, van-e olyan ember, aki szívesen baszna ki veled és neki van-e Fideszes kontaktja.
Aztán lehet menni és panaszkodni.

Ja tudom, ha nem követtél el semmit, akkor szeret téged az állam.

Bizonyítsd be, hogy negatív volt az a teszt!

Nem kell istenre, hazára, nemzetre vagy közjóra hivatkozni, ha jót akarnak neked. Meg gyerekre, meg veszélyes szerekre sem. Ha az indoklással egyetértesz, de a javaslattal nem, akkor nem értesz egyet a javaslattal és kész. Nincs a kettőnek semi köze egymáshoz.

Légy végre felnőtt!

 

 

 

 

 

1 komment

süti beállítások módosítása