Lobsterizmus 101

Friss kommentek

  • Reactor: @desw: Mi az uralkodás első szabálya? MINDENÉRT te vagy a felelős. Erről pedig ennyit. @eff: A nagyvárosban talán jobb? Ott még föld sincs, amit ve... (2022.04.28. 06:36) Emigrálj barátokkal!
  • Reactor: @troll ellenpólus: Valóban igen sokat elért. 8 helyet estünk vissza a GDP-listán, hála neki. Az áldásos gazdaságpolitikája következtében nemhogy a b... (2022.04.28. 00:47) Kis magyar önismeret
  • Reactor: @Quadrille Lobster: Tényleg? Pedig anno Rómában remekül működött. Nem véletlen, hogy az ő birodalmuk mái napig rekorder fennmaradás tekintetében. A ... (2022.04.28. 00:43) Miért zuhan le a gyorsnaszád?
  • Reactor: A társadalom döntő többsége nagy ívben szarik a politikára. Bal, szélsőbal, jobb, szélsőjobb, centrális, horizontális, vertikális, majális...szarják... (2022.04.28. 00:25) A Lobsterizmus saját politikai térképe
  • nevetőharmadik: @Reactor: tökéletesen igazad van. Az elmúlt 9 (!) év során radikálisan revideáltam a demokráciáról vallott nézeteimet, és meggyőződéssel állítom, ... (2022.04.27. 14:55) Politikai tőke és kapzsiság
  • Reactor: Adblocker telepítés. És onnantól békénhagynak a reklámokkal. Aki meg azért nem barátkozik veled, mert szerinte nem vagy elég divatkövető, trendi, va... (2022.04.27. 05:55) Nem ügyfél vagy, hanem termék. Úgyhogy megéri téged szívatni

Orbán-fordítás magyarra - Fel szeretném nyomni az árat

2012. 01. 16.

NEM mindenki ért a földhöz, aki lakott valaha falun. Akkor még a vezér is jó lenne valamire. A mezőgazdaság nem genetikai ösztön, hanem komoly felkészültséget követelő szakma, ahol ha valamit elbarmolsz, a szomszéd terményét is tönkrevágod. Az Orbán által az Új Tízéves Terv keretében ma felböfögött hatalmi arroganciát mindig is gyűlöltem.

Nincs biztosabb módja annak, hogy éhínséget idézzünk elő ma ebben az országban, mintha mindenki kimegy egy kapával barmolni valamit. Csak mert tanulatlan valaki, még nem földműves. Akkor sem, ha Hegedűs Zsuzsa a Rózsadombról jól megkutatta.

De ami igazán fontos: hogy a tervezett lépések (rövid távon) jók ugyan a gazdáknak, de csak nekik. A vásárlók ebből csak a drágulást fogják látni. Épp amikor megnyesték a jövedelmüket.

Úgy tűnik, a Hír Tv-nek már saját honlapja sincs, mert bedugta a fejét a Magyar Nemzet seggébe. Így archívuma sincs. Ezért aztán nem fogom belinkelni azt a videót, amelyen Mágori Józsefné, makói hagymatermelő és fideszes honanya azon kesereg, hogy bezzeg amikor még külföldi hagymát nem engedtek be az országba, akkor Makó "ármeghatározó tényező" volt.

Vagyis annyiért adták a hagymát, amennyiért nem szégyellték.

Szóval a hagymatermelők is azt szeretnék, hogy monopóliumot kapjanak az államtól, hogy nyugodtan kartellezhessenek. Ó, az a jó kis monopólium! Nincs azzal semmi baj, csak az enyém lehessen.

Mágoriné még azt is elmondta, hogy mintegy 20 embert is felvenne, ha ő irányíthatná a hagyma árát. Bizony! Nem ám tízezer embert, hanem 20-at.

És miért rugózok ezen? Hát mert törzsünk Felragadt Szemöldökű Berzenkéje ma azon hőzöngött, hogy majd ő jól elveri a port azokon a felvásárlókon, amelyek FELhajtják az árat.

Fordítok: Azokat fogja leszkanderezni, akik LENYOMJÁK nekünk az árat. Az importőröket, akik olcsóbban elhozzák ide a terményt egy másik kontinansről és/vagy nagyáruházakat (amik nem a CBA) akik csak olcsón hajlandók átvenni a hun gazdától.

Hadd találjam ki: Ha ez összejön, két év múlva a hagymának is 1000 lesz kilója, akkor pedig a jó király majd megint lecsap és hatósági árassá teszi a hagymát is.

És akkor megint sírni fognak a jól körbevédett magyar gazdák, hogy bezzeg régen és bosszúból látványosan hiánycikk lesz a hagyma.

És akkor a jó király a mi pénzünkből kompenzálja őket és hatósági áron fogja tőlük felvásárolni.

Ó, az a jó kis kommunizmus! Egy jó és végtelenül okos király egymaga mindent el tudott intézni nekünk.

Szóval hacsak nem vagy te is őstermelő, nyájas olvasó, akkor te ebből csak a drágulást és az áruhiányt fogod tapasztalni.

 

NB: Különben a nagyok már régen tudják, amit vikike nyekeg, vagyis hogy a termőföld az új mother-of-all-assets. Ami persze mindig egy jófajta buborék kezdete. Csak az még odébb van.

11 komment

süti beállítások módosítása