Lobsterizmus 101

Friss kommentek

  • Reactor: @desw: Mi az uralkodás első szabálya? MINDENÉRT te vagy a felelős. Erről pedig ennyit. @eff: A nagyvárosban talán jobb? Ott még föld sincs, amit ve... (2022.04.28. 06:36) Emigrálj barátokkal!
  • Reactor: @troll ellenpólus: Valóban igen sokat elért. 8 helyet estünk vissza a GDP-listán, hála neki. Az áldásos gazdaságpolitikája következtében nemhogy a b... (2022.04.28. 00:47) Kis magyar önismeret
  • Reactor: @Quadrille Lobster: Tényleg? Pedig anno Rómában remekül működött. Nem véletlen, hogy az ő birodalmuk mái napig rekorder fennmaradás tekintetében. A ... (2022.04.28. 00:43) Miért zuhan le a gyorsnaszád?
  • Reactor: A társadalom döntő többsége nagy ívben szarik a politikára. Bal, szélsőbal, jobb, szélsőjobb, centrális, horizontális, vertikális, majális...szarják... (2022.04.28. 00:25) A Lobsterizmus saját politikai térképe
  • nevetőharmadik: @Reactor: tökéletesen igazad van. Az elmúlt 9 (!) év során radikálisan revideáltam a demokráciáról vallott nézeteimet, és meggyőződéssel állítom, ... (2022.04.27. 14:55) Politikai tőke és kapzsiság
  • Reactor: Adblocker telepítés. És onnantól békénhagynak a reklámokkal. Aki meg azért nem barátkozik veled, mert szerinte nem vagy elég divatkövető, trendi, va... (2022.04.27. 05:55) Nem ügyfél vagy, hanem termék. Úgyhogy megéri téged szívatni

Munkaszimulátor!

2011. 02. 13.

Kinek mi jut erről az eszébe?

Nem, nem az.

"az év végére Budapesten, Debrecenben, Szegeden, Pécsett, Győrben és Miskolcon használhatnak majd munkaszimulátort. A készülék segítségével, két-három órás vizsgálat után valós képet kapnak az orvosok a megváltozott munkaképességűek állapotáról. Így elkerülhető az indokolatlan lerokkantosítás."

Mindezt 8, azaz nyolcmilliárd forintért. (Kisebb, csak bizonyos testrészek rokkantságát vizsgáló gépeket már pár millióért lehet.)

Megéri a befektetés?

És olyan ez, mint a hazugságvizsgáló? 

képes arra, hogy vizsgálja a érzékszervek állapotát, a megfigyelési- és mentális képességeket, az egyensúlyt, a logikai készséget, de az izomerő mérésére is alkalmas. Sőt, a stressztűrő képesség szintén megállapítható, és modellezhető a munkavégzés konfliktushelyzetben

Hadd képzeljem el: szóval van egy szobányi gép. Beleültetnek. Én el vagyok szánva, hogy nyomorultnak és ostobának tettetem magam, de az simán átlát rajtam. Valahogy így:

Munkaszimulátor: "Mennyi 2x2?"

Rokkantságot Színlelő Lobster: "Ööööö...Nem tudom."

Munkaszimulátor: "Helyes! Az irreális számok halmazában az egyenlet megoldása valóban nem megmondható, valamint filozófiájban Schopenhauer is kifejtette, hogy a módszer maga képes befolyásolni a számítás eredményét és csak a bizonytalan kimenetel a valós.

Munkaszimulátor: "Emelje fel a bal kezét a feje fölé!"

Rokkantságot Színlelő Lobster: (mozdulatlan marad és bután néz)

Munkaszimulátor: "Remek! Kiváló! Az alany minden tekintetben kifogástalanul teljesített, hiszen nincs is keze, csak ollója!"

Akkor, végső dobásként a Munkaszimulátor beveti a munkatárs-szimulációt. Egy hologram-munkatárs odajön és az asztalodra tesz egy aktát, amit hetekkel ezelőtt meg kellett volna csinálnia, és azt mondja, hogy ő ezt nem tudja. Te meg tudod, hogy csak kamuzik, mert tudja, hogy a főnök ezért kirúgná. Hogyan reagálsz?

  1. Belerúgsz
  2. Leöntöd kávéval
  3. Megköszönöd
  4. Bambán nézel

Én csak nézek bambán. Ezt ki kell próbálni!

6 komment · 1 trackback

süti beállítások módosítása