Lobsterizmus 101

Friss kommentek

  • Reactor: @desw: Mi az uralkodás első szabálya? MINDENÉRT te vagy a felelős. Erről pedig ennyit. @eff: A nagyvárosban talán jobb? Ott még föld sincs, amit ve... (2022.04.28. 06:36) Emigrálj barátokkal!
  • Reactor: @troll ellenpólus: Valóban igen sokat elért. 8 helyet estünk vissza a GDP-listán, hála neki. Az áldásos gazdaságpolitikája következtében nemhogy a b... (2022.04.28. 00:47) Kis magyar önismeret
  • Reactor: @Quadrille Lobster: Tényleg? Pedig anno Rómában remekül működött. Nem véletlen, hogy az ő birodalmuk mái napig rekorder fennmaradás tekintetében. A ... (2022.04.28. 00:43) Miért zuhan le a gyorsnaszád?
  • Reactor: A társadalom döntő többsége nagy ívben szarik a politikára. Bal, szélsőbal, jobb, szélsőjobb, centrális, horizontális, vertikális, majális...szarják... (2022.04.28. 00:25) A Lobsterizmus saját politikai térképe
  • nevetőharmadik: @Reactor: tökéletesen igazad van. Az elmúlt 9 (!) év során radikálisan revideáltam a demokráciáról vallott nézeteimet, és meggyőződéssel állítom, ... (2022.04.27. 14:55) Politikai tőke és kapzsiság
  • Reactor: Adblocker telepítés. És onnantól békénhagynak a reklámokkal. Aki meg azért nem barátkozik veled, mert szerinte nem vagy elég divatkövető, trendi, va... (2022.04.27. 05:55) Nem ügyfél vagy, hanem termék. Úgyhogy megéri téged szívatni

Hogyan vegyünk tragikus ajándékot 3 egyszerű lépésben

2015. 12. 24.

Most nem azért, de ennél csúnyábban nem tudnák kilopni a pénzt a zsebetekből, ti meg még tapsikoltok is hozzá és csak azt sajnáljátok, hogy nem jutott erre az őrületre több pénz.

1d12c77d1c55d9dc19494473aed6f80e.jpg

A tökéletes ajándék-kudarc receptje

1) Vegyél mindenkinek,

...főleg olyanoknak, akikről semmi nem jut az eszedbe.

Így kelnek el a szagos vegyianyag-kosarak és járnak körbe a bonbonok. Így kap a nagyi lepedőt, a nagybátyád meg az aktuális Frei Tamás bestsellert. És ilyenkor megy el a legtöbb kurva kaspó.

A dolognak zéró szubjektív értéke lesz a megajándékozott számára, miközben te annyit költesz minnél-olcsóbb szirszarokra, amennyiből legalább magadnak vehetnél valamit, ami legalább téged boldoggá tesz. Hány dolgot nem vettél meg (fizettél ki) idén, ami ennyibe került?

Az egész karácsonyi ajándékozással egészen pontosan zéró szubjektív éték generálódik, cserébe mindig több megy rá, mint amire kényelmesen fel vagy készülve.

2) Lehetőleg egyszerre vegyél mindenkinek,

...hogy még véletlenül se legyen egy ihletett gondolatod. És ugyanakkor csináld mindezt, amikor mindenki más, hogy még az amúgy kongó üzletek is ki legyenek már fosztva.

Ilyenkor tűnik jó ötletnek, hogy illatszert vegyél a nődnek, holott lövésed nincs, de az eladólány biztos tudja. Ilyenkor próbálsz teszemazt órát venni a pasidnak - amit aztán kurvára nem kéne nélküle.

Vagy akik ruhát képesek venni, azoknak külön gratulálok. Vagy illatszert, mert az ajándékozottnak mindegy, mi az, csak legyen rajta, hogy sampon. Meg egy masni.

Sál, nyakkendő, zokni. Kimaradt valami?

3) És még legyen meglepetés is,

...hogy végképp semmi beleszólása ne maradjon a szerencsétlennek.

A szakácskönyv-árusok a fantáziátlan gyerekekből élnek. Az unokaöcsik meg mindig valami elektromosat kapnak, az unokahugik nem, mert ők megijednének tőle. De bármi legyen az, ha már olvastál róla a Blikkben, akkor régen kínos.

Fizesd be egy ótvar, vidéki, medencés hotelbe (bocsánat, spába), mert különben a nyakadon marad a műpénz, amit fizetés helyett kaptál. Ne nézzed, mennyibe kerül, mert máshol úgysem fogadják el.

Ja, és kelts bűntudatot azokban, akik kimaradnak ebből az agyrémből.

Így lehet a legbiztosabban elérni, hogy mindenki elbassza a pénzét, de a világon senkinek ne legyen jó. Te meg még sajnálod, hogy nem tudtál még drágább ajándékot venni, holott már ezzel is kihúztad a gyufát.

tumblr_lvclsgbldw1qbunx5.gif

Az egész egy nagyon aljas dolog, ha belegondolsz. Decemberben egy csomó hulladékot szórnak ki a kereskedők, és nem, nem mások veszik meg, hanem te. Olyan dolgokat, amire még a szokásosnál is kevesebb szükség van. (Az ember már magának is képtelen logikusan vásárolni. Nem veled van a baj, a rendszer illogikus.) Ha még mindezt másoknak teszi, a felesleges pénzköltés garantált.

De csak mert te visszafogod a levegőt, amikor lehúzzák a kártyádat és elmormolod, hogy majdcsak lesz valami, attól még elment az a pénz. Ez kábé annyira hatásos, mint sötétben nassolni éjszaka, hátha akkor nem lesz lelkiismeret-furdalásod. És azt a pénzt kétszer verted el: egyszer amikor vettél egy felesleges tárgyat a nagyinak, és amikor nem vettél meg belőle valamit, amire pedig szükséged lett volna.

Egyáltalán, mi van a decemberben, ami miatt ilyenkor több tárgyra szorulunk? És akkor még a kajáról nem is beszéltem.

 

Most már tudjuk, hogy miért ne vidd magad oda tálcán, hogy baszogassanak. (Hacsak nem te vagy az, aki mindenkit...

Posted by Quadrille Lobster on Thursday, December 24, 2015

20 komment

süti beállítások módosítása