Lobsterizmus 101

Friss kommentek

  • Reactor: @desw: Mi az uralkodás első szabálya? MINDENÉRT te vagy a felelős. Erről pedig ennyit. @eff: A nagyvárosban talán jobb? Ott még föld sincs, amit ve... (2022.04.28. 06:36) Emigrálj barátokkal!
  • Reactor: @troll ellenpólus: Valóban igen sokat elért. 8 helyet estünk vissza a GDP-listán, hála neki. Az áldásos gazdaságpolitikája következtében nemhogy a b... (2022.04.28. 00:47) Kis magyar önismeret
  • Reactor: @Quadrille Lobster: Tényleg? Pedig anno Rómában remekül működött. Nem véletlen, hogy az ő birodalmuk mái napig rekorder fennmaradás tekintetében. A ... (2022.04.28. 00:43) Miért zuhan le a gyorsnaszád?
  • Reactor: A társadalom döntő többsége nagy ívben szarik a politikára. Bal, szélsőbal, jobb, szélsőjobb, centrális, horizontális, vertikális, majális...szarják... (2022.04.28. 00:25) A Lobsterizmus saját politikai térképe
  • nevetőharmadik: @Reactor: tökéletesen igazad van. Az elmúlt 9 (!) év során radikálisan revideáltam a demokráciáról vallott nézeteimet, és meggyőződéssel állítom, ... (2022.04.27. 14:55) Politikai tőke és kapzsiság
  • Reactor: Adblocker telepítés. És onnantól békénhagynak a reklámokkal. Aki meg azért nem barátkozik veled, mert szerinte nem vagy elég divatkövető, trendi, va... (2022.04.27. 05:55) Nem ügyfél vagy, hanem termék. Úgyhogy megéri téged szívatni

Fogyasztóvédelmi aggályok a vakkomondoros ítélettel kapcsolatban

2016. 02. 22.

Szóval ha az államnak levered egy alattvalóját, akkor 420ezer forint kártérítést fizetsz. (Nem az alattvalónak, az államnak.) Gondolom, a kiesett munkavégzés miatt. Nem panaszkodom, így fair. Ha kárt teszel az állam tulajdonában - más szóval az emberi erőforrásában - akkor fizetsz az államnak.

komondor-7.jpg

Nagyon örülök az ítéletnek továbbá azért is, mert nem valami piszlicsáré tételre (pl. leköpni valakit), hanem mindjárt egy arccsont-törésre vonatkozik. Az már egy rendes, emberes tétel. Gondolom, egy pofonért kevesebb jár, végtag töréséért, vagy levágásáért meg több - mert több munkaerő esik ki az államnak.

De egy arccsont a betonba - azzal már lehet dolgozni. Gengszterként például. Egy milliós kintlévőség behajtásánál például már jól jöhet. Arcot szétvered, kasszához fáradsz - aztán még lehet, hogy üzleti kiadásként is el tudod számolni, ennek még nem néztem utána.

Végre továbbá azt is elismerték, hogy a verés egy legitim tanítási és fegyelmezési, illetve érdekérvényesítési eszköz. Illetve rekreációs és nyomatékosító funkciója is van, igazán mehetne Szép kártyára. Ára van, de csak ha kárt okozol vele az államnak. Tessék ehhez tartani magunkat. 

Szóval köszönöm az ítéletet, ha egyszer gengszter kívánnék lenni, küldök majd virágot a vak komondornak. 

De maradt még pár kérdésem.

Mindenki ugyanannyiba kerül?

 

Egy vidéki polgármester nem is törvényes (pfujj) kitartottjáról van szó, aki ráadásul csak nő. Lehetséges, hogy igazi emberekért és értékes alattvalókért több jár? Netán sávos az árazás?  Átverve érezném magam, ha utólag derülne ki, hogy ez csak a beetető ajánlat volt és az igazán ütnivaló arcokért magasabb tarifát számolnak fel.

Vagy ha utána mindenféle költségeket csapnak még a számlához. Ez ugyanis a vevő megtévesztése lenne, még fogyasztóvédelem is lehet a dologból, csak szólok.

 

Elhalálozás után mennyi a befizetendő?

 

A verés megnöveli az elhalálozás kockázatát. Sokak szerint másra nem is jó, de az állam és én tudjuk, hogy ez butaság. A verés minden gyerek és alattvaló fejlődésének szerves része. Olykor az állam osztja ki, olykor kiszervezi a férjeknek és egyéb agresszív hozzátartozóknak.

Az áldozatok azonban sajnos nem egyformán ütésedzettek, ezért javasolnám egy ütésbírási szabvány és hatósági tanúsítvány kiállítását - természetesen az áldozatok költségére. Továbbá az áldozatnak bírságot kelljen fizetnie, ha nem tesz meg mindent az erőnléte, egészsége és ütésbírása növeléséért.

Ezen kívül a verés végrehajtójának is gyakran hiányzik a szükséges anatómiai ismerete a verés biztonságos kivitelezéséhez, különösen intoxikált állapotban. Nem kell rögtön az ötpontos szívrepesztő technikára gondolni, de egy - az ehhez szükséges anatómiai ismeretek hiányában kivitelezett - ütés sajnos indokolatlanul gyakran vezet elhalálozáshoz. Ezért talán azt is be kellene árazni, nem gondolják? 

Valamint a verés kivitelezőit is érdekeltté kellene tenni valahogy anatómiai ismereteik bővítésében - ehhez is a bírságot javasolnám, az már most is annyi mindenre jó.

Ha kiderülne, hogy a verésből következő elhalálozás szabadságvesztéssel sújtandó, megint mehetünk a fogyasztóvédelemhez, mert nem erről volt szó. A bírósági ítélet azt a meggyőződést kelti bennem, hogy a verésnek pénzbeli ára van - miközben szabadságvesztés is lehet a vége, ha az áldozat nem tartja elég jól karban magát és belehal.

Ergo önhibámon kívül is kerülhetek olyan helyzetbe, hogy meghal a kis rohadék. Akkor legalábbis az ő hagyatékából kelljen kifizetni az államnak a kárpótlást, mert arról már tényleg nem én tehetek.

 

 Mi a helyzet az önvédelemből elkövetett veréssel?

 

Mert ugye ha megtámadnak, össze kell húznom magam és remélni, hogy arra jár a tulajdonosom, az állam képviselője. Ha védekezem, akkor viszont észnél kell lenni, mert az nem legitim, családon belüli verésnek minősül, hanem illegitim - és börtön lehet a vége.

Én ugyan nem értek egyet azzal, hogy lehessen védekezni, mert aránytalanul megnöveli a támadás kockázatát, de néhányan ragaszkodnak hozzá, hogy önvédelemre is lehessen használni verést. De olyankor is tartsunk be néhány szabályt.

Először is fontos, hogy betartsuk az arányosság elvét és ne tegyünk az indokoltál nagyobb kárt a támadóban, illetve az önvédelem mértéke ne haladja meg a támadás mértékét. (Ez a korlátozás verésre nem vonatkozik, értelemszerűen, mert ott senki nem támad.) Ezen kívül a támadó jogait is tiszteletben kell tartani önvédelem közben. Nem használhatunk továbbá illegális önvédelmi eszközöket sem - ilyen korlátozás sincs a verésnél. Azt mindegy, mivel hajtják végre, ott a sérülés számít.

 

Na, összefoglaltam, mi nem világos még nekem a veréssel és az azért (az államnak) fizetendő kárpótlással kapcsolatban.

Posted by Quadrille Lobster on Monday, February 22, 2016

 

7 komment

süti beállítások módosítása