Lobsterizmus 101

Friss kommentek

  • FairplayE: Nem tudom, hogy a tanult tehetetlenség kérdéséből milyen gondolatmenettel jutottak el többen a gyerekvállaláshoz. Mintha az valami megoldás lenne a ... (2019.12.15. 00:51) A depresszió, mint tehetetlenség
  • SakkMatt: Nem kell ám olyan messzire menni, hogy jó ütemben épülő metrót lássunk. Moszkvában is felépült legalább egy Budapestnyi metró csak a XXI. században:... (2019.09.18. 15:03) 23 év alatt 588 km új metró épült
  • pallasmacska: azért a hozzászólásokból kiválóan látszik, ki az, aki odáig sem jut el, hogy felismerje, előre kiszabott életet él. (2019.06.08. 20:38) 40 vagyok, de élni akarok!
  • Ra: Wow... (2019.06.04. 20:56) Hogyan szoktasd le magad a tanult tehetetlenségről?
  • Hemi12: Igazad van! Az '56-os forradalmárok is baszódjanak meg! Megöltek egy csomó EMBERT!!! Akik között biztos voltak jók is! Hát nem olvasták a szótári de... (2019.03.15. 16:51) Feminizmusról picsogni férfiatlan

Így íródik a történelem

2011. 09. 22.

Holnap egy hatalmas műhold fog becsapódni a Földbe. Darabjai egy 500 négyzetmérföldes területen fognak szétszóródni, a legnagyobbak komoly károkat okozva.

Érdekes módon, senki nem izgul. Így néz ki:

 

Olyan ez, mint egy gigantikus NASA-lottó. Statisztikailag parányi az esélye, hogy pont az én fejemre essen, de ha ennyire képzettek lennénk statisztikailag, akkor ugye nem is lottóznánk soha.

Innentől három nagyobb eshetőséget látok kibontakozni, attól függően, hová pottyan az istenadta:

 

1. Papírforma szerint lakatlan területre esik, úgy mint tundra, Szibéria, óceánok, the usual suspect.

Ebben az esetben a zemberek közül csak a nagyon dühösek fognak acsarkodni, hogy veszélybe sodortak minket. Összeesküvés-fanoknak lesz egy szép napja, kár hogy csak ők élvezhetik, mert másokat alig fog érdekelni.

2. Leesik mondjuk a Hortobágyra

Azaz egy lakatlan, ám szem előtt lévő helyre. Felzúdulás, károgás, tudomány-ellenes, Amerika-ellenes retorika rulez, az arra fogékonyak szimbolikusan követelik a fára való visszamászást és az emberiség önpusztításáról papolnak pár hétig.

A helyszín látogatókat vonz majd, a fotókkal tele lesz az internet, lehet majd borzongani, mint Csernobilon.  Ha még egy kósza juhász is alákeveredik, ő bekerülhet a Darwin-díjasok panteonjába.

Modest impact.

3. Lakott területre esik

Statisztikailag a legkevésbé valószínű, de ez a tény nem sokat mond. Tegyük fel, hogy az irányíthatatlanná vált műhold becsapódik Vatikán városba vagy mondjuk egy Disneylandbe. De legyen akárcsak egy tízezres kisváros.

A tudománytörténet egyfajta 9/11-et élne át. Irracionális reakciók, túlreagálás, túlszabályozás, politikusok védenének minket kitárt, izmos karjaikkal, büntetni kéne valakit, lenne nagy bűnbak-per, az állami adminisztráció százszorosan csapna le minden olyan dologra, ami pont ugyanilyet tudna okozni a jövőben. Amerikában születik egy hangzatos nevű törvény, látványosan kártalanítanak valakit és a vezéreink biztosítanának róla, hogy mindent elkövetnek, hogy ilyen a jövőben ne fordulhasson elő.

Ezt hívom terápiás jogalkotásnak.

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://oriblog.blog.hu/api/trackback/id/tr593245917

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

tory_t · http://toryttopreng.blog.hu 2011.09.24. 11:27:04

Na, lassan feljövök a légópincéből. Az eddigi hírek alapján úgy tűnik, hogy nem Donald kacsába vagy a pápamobilba csapódtak a törmelékek. Gondolom a jogi egyetemek Űrjogi Tanszékein kicsit azért csalódottak az oktatók, hogy most sem jön el az ő idejük.

A mellékelt videón egyébként a még pocaklakó UARS-műhold magzati ultrahangfelvétele látható, amit egy imbolygó fahrtkocsiról rögzítettek a Lumiére-fivérek leporolt kinematográfjával?