Lobsterizmus 101

Friss kommentek

  • Reactor: @desw: Mi az uralkodás első szabálya? MINDENÉRT te vagy a felelős. Erről pedig ennyit. @eff: A nagyvárosban talán jobb? Ott még föld sincs, amit ve... (2022.04.28. 06:36) Emigrálj barátokkal!
  • Reactor: @troll ellenpólus: Valóban igen sokat elért. 8 helyet estünk vissza a GDP-listán, hála neki. Az áldásos gazdaságpolitikája következtében nemhogy a b... (2022.04.28. 00:47) Kis magyar önismeret
  • Reactor: @Quadrille Lobster: Tényleg? Pedig anno Rómában remekül működött. Nem véletlen, hogy az ő birodalmuk mái napig rekorder fennmaradás tekintetében. A ... (2022.04.28. 00:43) Miért zuhan le a gyorsnaszád?
  • Reactor: A társadalom döntő többsége nagy ívben szarik a politikára. Bal, szélsőbal, jobb, szélsőjobb, centrális, horizontális, vertikális, majális...szarják... (2022.04.28. 00:25) A Lobsterizmus saját politikai térképe
  • nevetőharmadik: @Reactor: tökéletesen igazad van. Az elmúlt 9 (!) év során radikálisan revideáltam a demokráciáról vallott nézeteimet, és meggyőződéssel állítom, ... (2022.04.27. 14:55) Politikai tőke és kapzsiság
  • Reactor: Adblocker telepítés. És onnantól békénhagynak a reklámokkal. Aki meg azért nem barátkozik veled, mert szerinte nem vagy elég divatkövető, trendi, va... (2022.04.27. 05:55) Nem ügyfél vagy, hanem termék. Úgyhogy megéri téged szívatni

Így íródik a történelem

2011. 09. 22.

Holnap egy hatalmas műhold fog becsapódni a Földbe. Darabjai egy 500 négyzetmérföldes területen fognak szétszóródni, a legnagyobbak komoly károkat okozva.

Érdekes módon, senki nem izgul. Így néz ki:

 

Olyan ez, mint egy gigantikus NASA-lottó. Statisztikailag parányi az esélye, hogy pont az én fejemre essen, de ha ennyire képzettek lennénk statisztikailag, akkor ugye nem is lottóznánk soha.

Innentől három nagyobb eshetőséget látok kibontakozni, attól függően, hová pottyan az istenadta:

 

1. Papírforma szerint lakatlan területre esik, úgy mint tundra, Szibéria, óceánok, the usual suspect.

Ebben az esetben a zemberek közül csak a nagyon dühösek fognak acsarkodni, hogy veszélybe sodortak minket. Összeesküvés-fanoknak lesz egy szép napja, kár hogy csak ők élvezhetik, mert másokat alig fog érdekelni.

2. Leesik mondjuk a Hortobágyra

Azaz egy lakatlan, ám szem előtt lévő helyre. Felzúdulás, károgás, tudomány-ellenes, Amerika-ellenes retorika rulez, az arra fogékonyak szimbolikusan követelik a fára való visszamászást és az emberiség önpusztításáról papolnak pár hétig.

A helyszín látogatókat vonz majd, a fotókkal tele lesz az internet, lehet majd borzongani, mint Csernobilon.  Ha még egy kósza juhász is alákeveredik, ő bekerülhet a Darwin-díjasok panteonjába.

Modest impact.

3. Lakott területre esik

Statisztikailag a legkevésbé valószínű, de ez a tény nem sokat mond. Tegyük fel, hogy az irányíthatatlanná vált műhold becsapódik Vatikán városba vagy mondjuk egy Disneylandbe. De legyen akárcsak egy tízezres kisváros.

A tudománytörténet egyfajta 9/11-et élne át. Irracionális reakciók, túlreagálás, túlszabályozás, politikusok védenének minket kitárt, izmos karjaikkal, büntetni kéne valakit, lenne nagy bűnbak-per, az állami adminisztráció százszorosan csapna le minden olyan dologra, ami pont ugyanilyet tudna okozni a jövőben. Amerikában születik egy hangzatos nevű törvény, látványosan kártalanítanak valakit és a vezéreink biztosítanának róla, hogy mindent elkövetnek, hogy ilyen a jövőben ne fordulhasson elő.

Ezt hívom terápiás jogalkotásnak.

1 komment

süti beállítások módosítása