Lobsterizmus 101

Friss kommentek

  • Reactor: @desw: Mi az uralkodás első szabálya? MINDENÉRT te vagy a felelős. Erről pedig ennyit. @eff: A nagyvárosban talán jobb? Ott még föld sincs, amit ve... (2022.04.28. 06:36) Emigrálj barátokkal!
  • Reactor: @troll ellenpólus: Valóban igen sokat elért. 8 helyet estünk vissza a GDP-listán, hála neki. Az áldásos gazdaságpolitikája következtében nemhogy a b... (2022.04.28. 00:47) Kis magyar önismeret
  • Reactor: @Quadrille Lobster: Tényleg? Pedig anno Rómában remekül működött. Nem véletlen, hogy az ő birodalmuk mái napig rekorder fennmaradás tekintetében. A ... (2022.04.28. 00:43) Miért zuhan le a gyorsnaszád?
  • Reactor: A társadalom döntő többsége nagy ívben szarik a politikára. Bal, szélsőbal, jobb, szélsőjobb, centrális, horizontális, vertikális, majális...szarják... (2022.04.28. 00:25) A Lobsterizmus saját politikai térképe
  • nevetőharmadik: @Reactor: tökéletesen igazad van. Az elmúlt 9 (!) év során radikálisan revideáltam a demokráciáról vallott nézeteimet, és meggyőződéssel állítom, ... (2022.04.27. 14:55) Politikai tőke és kapzsiság
  • Reactor: Adblocker telepítés. És onnantól békénhagynak a reklámokkal. Aki meg azért nem barátkozik veled, mert szerinte nem vagy elég divatkövető, trendi, va... (2022.04.27. 05:55) Nem ügyfél vagy, hanem termék. Úgyhogy megéri téged szívatni

Nem, az a szamár nem szenved, hanem hülyére vesz téged

2016. 11. 13.

Jesszusom, hányszor beszoptam én is!

Hát elvégre én vagyok az okosabb, értsem meg én. Én legyek tekintettel arra, hogy szegény, primitív barom fagyit akar enni és ha nem kap, akkor törni-zúzni fog, mert egy oktalan barom. Vagyis fenyeget. Neki meg nem kell tekintettel lenni semmire. Arra, hogy azért a fagyiért én fizettem, én is ugyanúgy szeretném, én annak az áráért kétszer is megdolgoztam, mert a keresetem felét elvettek tőlem adóban, a maradékot pedig egy csomó minden másra nem költöttem el. Fagyit vettem belőle, mert mint mondtam, én is akarom. 

De az oktalan barom olyan buta szegény, hogy neki kell győznie. Neki se dolgoznia, se adózni, se fagyit kifizetni nem kell, ő csak fenyeget, míg megkapja az enyémet.

Okos enged, szamár szenved - hát egy nagy lófaszt!

86694_20160705140100_20160705140100.jpg

Tisztázzuk, ez egy hatalmi kérdés. Hogy te vagy az okosabb, vagy érzékenyebb vagy empatikusabb, az csak kifogás. Akinek figyelembe kell venni a másik akaratát, az van alul. Aki leszarhatja a másikét, az a szamár. És kurvára nem szenved, hanem hülyére vesz. Mert ha beszopod ezt a mantrát, igazából te vagy a hülye. Vagy túl gyáva ahhoz, hogy beleköss - egyre megy.

Belegondoltál, hány ilyen bölcsességet sulykoltak neked kiskorodban? Hány "bölcsesség" jelent inkább meghunyászkodást? Mik azok a dolgok még amiket azért hajtogat neked a világ, hogy jobban tudjanak használni és jobban a húzd a szekerüket. Vidámabban, hiszen te vagy az okosabb. Az érzékenyebb. A bölcsebb. Legyen neked az elég, jó? A világ meg hadd legyen az övék.

Hát egy kicsit is úgy néznek ki, mintha szenvednének?

 

81 komment

süti beállítások módosítása