Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Lobsterizmus 101

Friss kommentek

  • Reactor: @desw: Mi az uralkodás első szabálya? MINDENÉRT te vagy a felelős. Erről pedig ennyit. @eff: A nagyvárosban talán jobb? Ott még föld sincs, amit ve... (2022.04.28. 06:36) Emigrálj barátokkal!
  • Reactor: @troll ellenpólus: Valóban igen sokat elért. 8 helyet estünk vissza a GDP-listán, hála neki. Az áldásos gazdaságpolitikája következtében nemhogy a b... (2022.04.28. 00:47) Kis magyar önismeret
  • Reactor: @Quadrille Lobster: Tényleg? Pedig anno Rómában remekül működött. Nem véletlen, hogy az ő birodalmuk mái napig rekorder fennmaradás tekintetében. A ... (2022.04.28. 00:43) Miért zuhan le a gyorsnaszád?
  • Reactor: A társadalom döntő többsége nagy ívben szarik a politikára. Bal, szélsőbal, jobb, szélsőjobb, centrális, horizontális, vertikális, majális...szarják... (2022.04.28. 00:25) A Lobsterizmus saját politikai térképe
  • nevetőharmadik: @Reactor: tökéletesen igazad van. Az elmúlt 9 (!) év során radikálisan revideáltam a demokráciáról vallott nézeteimet, és meggyőződéssel állítom, ... (2022.04.27. 14:55) Politikai tőke és kapzsiság
  • Reactor: Adblocker telepítés. És onnantól békénhagynak a reklámokkal. Aki meg azért nem barátkozik veled, mert szerinte nem vagy elég divatkövető, trendi, va... (2022.04.27. 05:55) Nem ügyfél vagy, hanem termék. Úgyhogy megéri téged szívatni

Milyen lenne a pornó, ha a szex nem lenne tabu?

2015. 03. 12.

A pornó túl fontos ahhoz, hogy néhány bunkó pornóproducerre bízzuk. Márpedig jelenlegi formájában a pornó szinte egy kvázi-illegális, de legalábbis a társadalom peremére tolt tevékenység - és mint ilyen, csak olyanok fognak bele, akiknek minden mindegy.

És ettől olyan vacak az egész.

De milyen lenne, ha a szexualitás nem lenne társadalmi tabu?

Egyáltalán miért tabu a szex?

 

A pornó hülyén kezelése egy nagyobb probléma tünete.

A nagyobb probléma pedig az, hogy milyen betegesen állunk hozzá az egyik legfontosabb és legkellemesebb emberi tevékenységhez, a szexhez.

post_194274_20150123104327.jpg

(A biológiai indokokat meghagyom nektek. Mindig mindenki őrülten igyekszik, hogy odakommentelje a magától értetődőt. Hátha még nem tudom.)

Fogalmunk sincs, hogyan kezelnénk a szexet, ha nem burkolnánk a szemérmesség sűrű ködébe. Jelenleg alig van olyan helyzet, amiben a szex legális, eltűrt, pláne jóváhagyott lenne. Nem, tényleg. Gondolj bele! Engedd el a felhördülést, az amúgy sem a saját gondolatod, hanem csak tanult vélemény. Majd kiadod magadból később, ígérem. Most csak dőlj hátra és képzeld el, milyen lenne a világ, ha a szex nem lenne valami kvázi bűnös dolog. Nem kéne titkolni. Nem kéne rejtőzködni, nem kéne úgy csinálni, hogy bármikor letagadható legyen.

Hogyan nézne ki a világ, ha a szex nem lenne tabu? 

Hadd kezdjem az alapoknál.

 

A szex jó dolog...

 

Megnyugtat és felizgat, segít a kötődés kialakításában, a barátkozásban. Segít lenyugodni, amikor túlpörögtél, segít megismerni a másikat és egy rakás önismeretet is okozhat. Ezen kívül természetesen jó érzés, mert élvezettel jár.

És valszeg éppen ez a baja vele a vallásoknak. Igenis baj, hogy kikapcsol és hogy élvezed - mert kontextusba teszi az emberi hülyeséget és bigottságot.

Egy józan világban fele ennyi abszurditást nem engednénk meg az uralkodóinknak, mert legalább a szexuális életünk rendben lenne.

A szexuális kielégülés a szükségletek piramisán a legalapvetőbb, mégis milliók adják fel az esélyét is, hogy kialakítsák a sajátjukat. Csak fekszenek a törvény által jóváhagyott alvótársuk alatt, vagy rámásznak ugyanarra. Beletörődnek, hogy a szex egy idő után már nem is lehet izgalmas - de teleírkálják a gagyi self-help oldalakat segítségkéréssel, hogy mi van, ha már nincs (önkéntes) szex a (jogilag, társadalmilag mellém rendelt egyeddel). Ha meg izgalmakat keresnek házasságon kívül, olyan bűntudatuk támad, hogy bármilyen abszurd büntetést elfogadnak. De igazából már attól bűntudatuk van, hogy nem áll fel a jóravaló partnerükre.

Nem vagyunk képesek a szabályok szerint való szexuális életet élvezni, akkor biztosan mi vagyunk rosszak. A bűntudat pedig hatalmi eszköz.

Egy józan világban nem  lenne tabu a szex. De ez a helyzet minden, csak nem józan. Olyan tabuk és görcsök épültek rá a szexualitásra és olyan fiatalon magunkba szívjuk őket, hogy még azok is küszködnek a lerázásukkal, akik egyébként észreveszik, hogy baj van.

Ott vannak a "kulturális szokások", meg "társadalmi normák", meg persze az egésznek a mélyén a vallásos bigottság. Innen kezdem a sztorit.

 

Vallások, kukik és puncik

 

Nem elképesztő, mennyire rá vannak izgulva a szentéletűek a szexre?

Egyszerűen nem tudnak lejönni a kukik meg puncik témájáról. Gyerekek nemi szerveit csonkíttatják meg a saját szüleikkel, az isten szerelmére! Mi meg ahelyett, hogy jól pofán basznánk őket, inkább (utólag) tudományos korrelációt keresünk a körülmetélés meg a darázstámadások valószínűsége között, hátha végre rájövünk, mi volt az egész célja.** (Ezzel tulajdonképpen feltételezzük, hogy tudományos célja volt.)

Megmondom, mi volt vele a cél: Semmi. És különben sem valamiféle isten célja volt az a cél, hanem az istenképviselőké. Azért csonkíttatják meg veled a gyerekedet, mert megtehetik. Hogy egyszer és mindenkorra tisztázzák, azt csinálod, amit mondanak neked. Nem csak magaddal, hanem a szeretteiddel is. Hogy mindig tudd, ki a főnök. Meg hogy a farkadra nézve emlékezz, melyik csordába való vagy (ez konkrétan le is van így írva). Biztos vagyok benne, hogy a nők gentiális csonkításának is van ilyen nyakatekert magyarázata. Biztos, hogy az ő érdekükben, meg talán még oorvosi okokat is haluznak bele. Mert hát mégiscsak kell hogy legyen valami magyarázata, majd az áldozatok kiokoskodják, mi legyen az.

Valahányszor papot meg politikust hallok a magánéletemről véleményt alkotni, mintha csak én látnám, hogy a király meztelen: hogy épp a szexuális életemről beszél nekem egy másik felnőtt humanoid.

Szóval a vallások kapják be.

A szex-fixált papok meg pláne. (Csak ne gyerekekét.)

Egy józan világban nem törölték volna el a vallások a női élvezetet. A férfiét is megpróbálták, de akkor nem lett volna több alattvaló, ott engedményeket kellett tenni.

 

Ráadásul okafogyott

 

Az uralkodóink komoly harcot vívtak ellene, de egy idő után felvirradt az effektív fogamzásgátlás korszaka - még ha nem is a legfejlettebb formában. Elvileg az egész bigott faszkodást magunk mögött hagyhatnánk, ha nem lenne olyan szerteágazó ez a mém. Nem csak arról van szó ugyanis, hogy a szex azért tabu, mert gyerek lesz belőle. Szemmel láthatóan akokr is tabuként kezeljük, amikor ezt már biztonsággal ki lehetne zárni.

De az a helyzet, hoyg az egész rendszer erre a bigottságra épült. A férfi-női szerepek, az elnyomás erre épülő formái, a jogok és jogfosztottság leosztása, az hogy ki kinek az életébe ugathat bele - mind-mind a kukik és puncik témájánál kezdődik. És a szaporodás kiváló beleugatási indok volt mindig is, akkor is, ha szinte senki nem azért szexel, hogy legyen gyereke.

A szaporodás csak kifogás. A legevidensebb indok, amivel mindenkit pofán lehetett csapni, aki megpróbálta megkérdőjelezni a rendszert.

Szóval miért ekkora tabu még mindig a szex?

És hogyan árt ez minden egyes embernek?

Kezdjük egy egyszerű ötleteléssel:  

Milyen lenne, ha értelmesen tudnánk beszélni a szexről?

 

Sosem hallottál másokat őszintén beszélni szexről. Könyörgöm, még szavaink sincsenek rá. 

Nem tudunk kuncogás vagy férfias rituálék nélkül beszélni róla, mint felnőtt emberek szoktak a fontos dolgokról. Semmi ködösítés, nagyotmondás, magabiztos találgatás. Semmi pletyka-alapú próbálkozás a hálószobában. Semmi férfimagazin-alapú félműveltség. Nem kéne rejtegetni, ha veszel egy erről szóló könyvet és nem minden-mindegy életmódguruk sületlen ostobaságaiból próbálnál tájékozódni.  

Pontosan lehetne tudni a hatásait és mellékhatásait, hogyan jó és kinek - mert ezek kibaszott fontos dolgok. Fiatalként nem a többi tinibirkától kéne összeollózni, akik maguk is csak hallásból értesültek. Azt is a legidiótábbtól hallották - mert az idióta mindig egyben a magabiztos is és szereti osztani az észt. 

Aztán nem lenne ilyen nagy cucc, hogy jujj, nem merem elmondani, hogy nekem mi esik jól, mert az olyan ciki. Magazinok nem lennének tele olyan felháborító levelekkel, hogy "nem merem megmondani a partneremnek, hogy". Ennél ijesztőbbet nem nagyon tudok elképzelni, és ti is annak látnátok, ha nem vennétek tudomásul, hogy a szex olyasmi, amit titkolni kell. A szégyellem megmondani értelmezhetetlen fogalom lenne.

Emberek egymást nyomorítják, egymást teszik boldogtalanná, mert "nem tudom, mi a jó a feleségemnek" - és mindenhez és mindenkihez fordulnak válaszért, csak a feleségükhöz nem. Aki persze maga sem feltétlenül tudja a választ. Simán lehet, hogy ő is másoktól tanulja, mit kéne élveznie.

Mert nem csak az a baj, hogy nem mered elmondani. Sokkal nagyobb baj, hogy nem is tudod. Nem tudod, mert sosem adták feladatul, hogy kitapasztald. Sosem szégyenítettek meg azért, mert még nem tudod, mi jó neked. Azt kaptad feladatul, hogy elnyomd, vagy eltitkold, mit szeretnél igazából, és azért szégyenítettek meg, ha még nem próbáltad az orált.

Aztán ott van a felvilágosítás. Tökre megendedhetjük magunknak, hogy letudjuk egy óvszer-a-banánon szertartással, 17 évesek előtt. És hogy azt tanácsoljuk, hogy inkább ne csináljátok, az a biztos. Ez mindent, amit tudni kell, igen. A többit majd elmondja a pornó. A nő például sikítva élvez, ha egy söröspalackkal kínozzák. Ha az volt a képen, akkor úgy is van. Azt legalább a saját szemeddel láttad, a barátnődet meg még nem, mert mindig le kell kapcsolni a villanyt.

 

Tartós fogamzásgátlás, mint emberi jog

 

Egy józan világban nem merték volna hátráltatni a hatékony fogamzásgátlás kifejlesztését (a kormányok), mert komoly igény lenne rá. És nem lenne férfiatlansági kérdés a férfi fogamzásgátlás - és ennél sokkal hatékonyabb módszereket is fejlesztettek volna rá, mindkét nem részére. 

Egy józan világban nem hagynánk, hogy az uralkodóink szaporítsanak minket. Fel kellene háborodnunk, hogy véletlenű becsúszó gyerekeket akarnak ránk lőcsölni. Hát minek képzelik magukat? Mások életét és boldogulását nyomorba dönteni azzal, hogy a kategorikusan nem kívánt gyerekeket ki kell hordani? Aztán ha már ott van, az utolsó véredet kell adni?

Normális emberek már kiegyenesített kaszákkal állnának a parlament körül, amiért orvosoknak kell kéztördelve, kalappal kézben, alázatosan pironkodva könyörögni egy esemény utáni tablettáért. El kéne szállni az agyaknak, amikor a fájdalmasabb és veszélyesebb abortuszt engedélyezik csak, csak mert a tabletta túl kényelmes lenne. Még megjönne rá a kedv, vagy mi. Szaporításra tartott állatként kezelnek minket, mi meg már úgy megszoktuk, hogy magunk keressük nekik a kifogást. Mindenki beleszületett a Nagy Szaporítási Bigottságba - és ha már ő megszívta, másoknak is erőlteti. Nehogymár kiderüljön, hogy gyerek nélkül is ember az ember? Az azt jelentené, hogy engem becsaptak - de már nincs hová visszavinni.

Egy józan világban a tartós fogamzásgátlás bevett módszer lenne és emberek az életük nagy részét úgy töltenék. Mert életükben csak egyszer-kétszer akarnak gyereket, a többi százezer esetben meg nem. Ezt a problémát a helyén kezelve rutinszerűen kéne tartós fogalmzásgátláshoz juttatni a tiniket - nem csak remélni, hogy majd nem csinálják. 

Egy egyed olyan korán válik ivaréretté, hogy se gyereket kihordani, se felnevelni nem tud még. Ez egy súlyos egészségügyi és társadalmi probléma - nem pedig igazolás a de facto pedofíliára, amit középkori országokban házasságnak neveznek.

Egy józan világban a serdülők is kaphatnának tartós fogamzásgátló eszközöket (mára már fiúknak is lenne és nem éreznék magukat férfiatlannak tőle) hogy elkerülhető legyen a tragédia, ami mindenki életét tönkreteszi: a korai terhesség.

Egy normális világban fel kéne hördülni, hogy addig nem sterilizálnak, amíg nem termeltél ki eleget. Mert ahhoz sosem vagy túl fiatal, hogy megtörténjen veled a terhesség, 16 évesen már elég idős vagy ahhoz is, hogy direkt teherbe ess, de soha nem leszel elég felnőtt ahhoz, hogy nemet mondj a gyerekvállalásra. Ennyire tart téged felnőttnek az uralkodód.

A nemi úton terjedő betegségek egy érintőleges probléma. Analitikailag más lapra tartozik és ezért máshogy kell kezelni.*****

 

Prostitúció és emberkereskedelem

 

Szexre kényszeríteni nőket már most is tilos, az emberkereskedelem is, ezért felesleges tiltatni a prostitúciót.

Azt is mindenki tudja, hogy a prositúció örök. Házasságon belül és azon kívül is. Ha valamiért egyszer véget vetnek az illegalizálásának és üldözésének, az az adóbevétel lesz, nem pedig valami nemes szándék. Addig is szenvedjenek a szerencsétlen, illegalitásba száműzött szexmunkások, mert mi olyan bigottak vagyunk, hogy van pofánk úgy tenni, mintha mi még sosem szexeltünk volna haszonelvű módon. Attól, hogy üldözzük őket, attól olyan jól érezzük magunkat. Rájuk foghatjuk, hogy szar a házasságunk (mert ha nem lenne prosti, akkor tuti rád fanyalodna a férjed) és hogy a kínálat hozza létre a keresletet.

De mi lenne, ha magunknak sem kéne nyomorogni egy házasságban? Ha nem lennénk jogilag bezárva? Ha nem próbálnánk megfelelni az életidegen elvárásoknak és nem büntetnék, ha azt tesszük, amire vágyunk? Egyáltalán, mire vágynánk akkor? Akarnánk még ugyanazt, ha nem lenne tilos? Ugyanúgy csinálnánk akkor is, ha nem lenne belőle sértődés?

Hogyan nézne ki a prostitúció egy olyan világban, ahol a szex nem tabu? Ahol nincs önelnyomás és mindenkit megnyomorító normák.

Valszeg ez is sokkal szofisztikáltabb és cizelláltabb iparág lenne - mint ahogy a mezei szex is nagyságrendekkel javulna.

A kereslet nem feltétlenül lenne kisebb, de az egész erőszakos, underground jellege megszűnne. A társadalmi marginalizálódás, a kihasználás-kiszolgálás, a magas lóról lenézés nélkül egy egészen speciális iparág lenne, nyílt szabályokkal.

 

A szex hatalmi kérdés, fölöttünk és egymás között egyaránt

 

A középkorból ittragadt dogma szerint a nőnek kéretni kell magát, mert olyan sok a tét, a férfi meg egy mocskos disznó, aki mindig csak azt akarja - és ha megadja magát a nő, akkor már nem is kell. Milyen nő már, aki megadja magát egy mocskos férfinak?

Kivéve persze, ha hosszú távra tartja a nőt, amikor is megőrizheti a méltóságát a szexuális élete ellenére is - mert egy hímnek azért még így is kell.

De azért lássuk be, elhasználódott.

Szerintetek egy kicsit sem beteg ez a hozzáállás?

Egy ilyen alaphelyzetben a szex minden, csak nem az, aminek lennie kéne. A szex jelenleg (és nem csak a pornóban) egy dominancia-kérdés. Tulajdonviszony. És ez a dinamika a legutolsó tini-évődést is áthatja. És fogalmuk sincs honnan szerezték ezeket az ötleteiket, hogy férfi meg női szerep - ez már ott volt a levegőben. Ez már benne volt a kontextusban. Minden kimondatlan és befejezetlen mondat (mert a szexről nem beszélünk, az nem fontos) erről szólt. Hogy védd magad, mert utána testileg-lelkileg elhasználódsz, kizsákmányolnak. Hogy elhasználódsz és csak akkor nem égsz ki, ha valaki jogilag elvesz feleségül. Mert akkor megúsztad a kiégést.

El lehet képzelni, mennyivel jobban működne mindez, ha nem kéne kéretni magát senkinek, és nem "használódna el" senki, ha túl sok nemi szerv éri.

Nők jogai

 

A nők jogai mindenhol arra hivatkozva vannak megcsonkítva, hogy azokban nő a gyerek, oszt nehogymár csak úgy elsétálhassanak.  

Számomra egyértelmű, hogy a nők jogfosztásának, másodlagos humanoid státuszának, fizikai és ideológiai lealázásának primitíven egyszerű pszichológiai motivációja van: ha valamit nagyon-nagyon akarok (vagy szükségem van rá), de nem kapom meg, akkor a B megoldás, hogy elhitetem vele, magammal és a világgal, hogy értéktelen szar.

Mindez esetünkben rendszerszinten történik, még csak ki sem kell találnom az ideológiát hozzá: A nő képtelen lenne önálló életre, hogy alacsonyabbrendű, rusnya, természetéből fakadóan instabil, használhatatlan, biológiai értelemben pedig egy-ügyű: csak szaporodáshoz ért.

Igazából nem is értem, miért akarok magamnak egyet, ha ennyire rusnya mindegyik.

A szexhez hozzá-nem-férés egész korcsoportokat vezet háborúba, terrorizmusba, rendszerellenességbe (mondjuk ezt nem bánnám, csak ésszel kéne). Az energiáikat és frusztrációjukat könnyen megcsapolja bármilyen szent ember, aki túlvilági szexet, vagy evilági szexrabszolgákat ígér. Ha a szex állami és vallási kontrollja nem a legdurvább hatalmi eszköz, akkor nem tudom, mi az.

Egy józan világban a társadalmilag kikényszerített szexmegvonásból származó nőgyűlölet nem okozna nőellenes elfogultságot. Nem próbálnák a jogszabályok jobban hozzáférhetővé és kevésbé függetlenné tenni a nőstény példányokat, csak hogy a hímeknek könnyebb legyen kontroll alatt tartani, amit a legjobban kívánnak. Nem kéne szemeteszsákba zárni őket, megtiltani a pénzkeresést, az utcán sétálást. Az egész házasságra nem lenne szükség, és ha mégis házasságot akarnak a felek, nem kéne hogy ugyanaz a szabály vonatkozzon mindenkire.

Mert maguktól is adhatnák a nők a szexet, ha szimpatikusnak találnak. És azt se mondja nekem senki, hogy a nőknek kevesebb kedve van a szexhez. Az a tanulmány, ami a hatvanas években nagyot robbant, mely szerint a nők hétévente, a fárfiak meg minden másodpercben gondolnak szexre, az egyik legsilányabb módszerrel készült, sztereotipikus előfeltevéseket igazolni. Egyszerűen megkérdeztek nőket, face-to-face, hogy milyen gyakran gondol kiskegyed arra dologra, tudja... amiről nem illik beszélni. Amire nem házas nősténynek akkoriban csak azt illett válaszolni, hogy nem is tudja, mire tetszik gondolni a tiszteletes tudós úrnak. Innen a káros mém, amiből már a nők is tudják magukról, hogy frigidek. A pasik meg hogy disznók. Aztán úgy is kezelik egymást.

Ha egy nő beismerhetné, ha érdekli valaki, ha végre lejönnénk a hülye tévhitről, hogy az élethosszig monogámia természetes, vagy akár csak elviselhető, ha rá lenne bízva, kivel fekszik le, és nem is érné társadalmi lenézés miatta, a nő is ugyanolyan érdeklődő lenne a szex iránt. Nem lenne szükség nemi szerepekre. Pláne olyanokra nem, amik az egész kibaszott életedet előre megszabják.

Ez az egész világ egészen máshogy nézne ki.

 

A nemi erőszak sem lenne már a régi

 

Az utcán sétálni sem lenne olyan veszélyes, ha nem építenénk ilyen szorgosan a frusztrációk és a szexmegvonás kínai falát, amit csak úgy lehet átlépni, ha mindenfélét megígérünk és egész életünkben egymást nyomorítjuk.  

Még annak is megmarad a méltósága, akit félholtra vernek vagy megcsonkítanak, de ha nemi szerv éri, akkor kész, vége? Nekem senki ne mondja, hogy ez normális.

Egy józan világban a nemi erőszak nem lenne ilyen megsemmisítő. Ha nem tekintenénk elhasználódottként vagy életére tönkretettként olyanokra, akiket akaratuk ellenére kényszerítettek aktusra, akkor ők sem úgy tekintenének magukra. Ha nem lenne szégyennel körülbástyázva a megdugottság, akkor az áldozat nem próbálná okolni magát. Nem lenne egyedül.

És a szexre kényszerítés nem lenne kínosabb vagy érzékenyebb téma, mint mondjuk ha bezártak egy szobába. Könnyebben lehetne vele bíróságra menni és a rendőrnek se rögtön azt teccene megkérdezni, hogy és a szoknyácskának milyen hosszúnak tetszett lenni?

 

Nemek harca nem is létezne

 

Az egész hiszti értelmezhetetlen lenne. Mindkét felet a természetellenes társadalmi normák teszik nyomorulttá, csak senki nem mer először lépni, és feladni a saját szerzett jogait, mert attól fél, hogy a másik lecsapna rá. Amíg pedig szerzett jogok vannak, szabadság nincs.

A pornóban azért olyan penetráns a nők alázása, meg hülyének nézése, mert a társadalomban is az. És az oka is ugyanaz: ennek a civilizációs érának a kultúrája szerint a nőkhöz nehéz hozzájutni, ez mindenkit, nőket és férfiakat is egyaránt frusztrál, a frusztráció agressziót és gyűlöletet szül, és képtelenek vagyunk még csak átmenetileg is a lövészárkok fölé emelkedni.

De nem érted, hogy a társadalom tőlem ezt várja el? - kiabálja mindkét oldal és elvárja, hogy a másik vegye tudomásul az övét. Még véletlenül sem fordítva, és pláne nem állunk meg üvöltözés közben végiggondolni, hogy ha a társadalmi norma mindenkit nyomorulttá tesz, nem kéne esetleg újragondolni?

Azt hiszitek, ahhoz kell bátorság, hogy egymást hibáztassátok?

Akkor képzeljétek el, ahhoz mennyi bátorság kellene, hogy kilépjetek ebből a nyomorult, rátok erőszakolt szerepből és elkezdjetek emberhez méltóan élni. Hogy kidobjátok a saját fejetekből az anyut meg a nagyit, meg az összes barátot, aki nem habozik megkérdezni, hogy tudod-e, milyen viselkedést vár el mindenki tőled. Hátha valahogy elkerülte a figyelmedet, egész életedben.

Na, ahhoz senkinek semmi kedve. Az fárasztó. Egész napos harc a vélt és valós társadalmi nyomás ellen. A nyomás ellen, ami a saját fejünkben van. Amit a hülye viselkedésünkkel kivetítünk egymásra és magunk is újra  meg újra létrehozzuk.

Minden picsogó pasira, aki sír, hogy a nők csak az alfákra buknak - jut egy picsogó csaj, aki szerint a pasik csak a szőke, agyatlan nagymellűeket keresik. Minden nőre, aki ottmaradt egy gyerekkel a nyakán, jut egy pasi, aki sír, hogy neki meg elveszik a pénzét és hogy szeretné többször látni a gyerekét. (Holott egyik sem akarja már látni a másikat.) Minden férfira, aki sír, hogy a nők tök jól járnak a válással, jut egy nő, aki háziszolga, vagy létminimum alatt tengődő egyedülálló anya. Semmi nem történt, csak valakik jól sakkoznak ezekkel a szabályokkal, mások meg nem. De ti nem a szabályokra fújtok, hanem egymásra. A jogok kellenének, a lehúzás meg nem. Észlények.

De kinek a hibája ez? Ki diktálja mindenkinek, hogy ugyanazt kell szeretni? Miért a nagymellű szőke a státuszszimbólum, és egyáltalán miért úgy választunk nőt, hogy mások irigykedjenek rá? Miért a társadalmi normáktól tanuljuk a saját véleményünket? Miért olyan az ízlésünk, miért azt kergetjük, amiről hallottuk hogy menő? Hát mert mind ugyanazt a biológiai okoskodást olvastuk, mely szerint mindenki alfát akar. ***

Próbáltál már elengedett kézzel gondolkodni a világról? Aligha, mert akkor nem játszanál például nemi játszmásat. Mert látnád, hogy az neked rossz.

Nem. Te inkább játszani szeretnél és győzni.

Te inkább szeretnél megfelelni a normáknak és annak ellenére élvezni a szexet. Az ő szabályaik szerint szeretnél jó gyereknek lenni. A szabályok szerint, amik csak arra jók, hogy ne maradjon erőd előre nézni. Hogy mindig hadakoznod kelljen magaddal. Pitiáner hülyeségek miatt, minthogy nem élvezed amit élvezni kéne vagy kívánod, amit nem lenne szabad.

 

De hogy nézne ki a videón rögzített szex, ha nem lenne ilyen beteg viszonyunk a szexualitáshoz?

 

A női rendezős pornófilmek aranyosak, de sajnos nem feszegetik a paradigma határait. Több nyalás és kevesebb nyilvánvalóan fájdalmas póz van benne nőknek, de a lényeg ugyanaz marad: a szex még így is egy félillegális tevékenység, aki végzi, az jobban jár, ha társadalmilag elfogadott indokkal, céllal és titokban teszi. Ezért a nyilvánosan szexelőket egyszerre nézzük és lenézzük. (Ne gyertek nekem a TV-be jutott pornósokkal, jó?)

A társadalmi játszmák szerint a nőkhöz nehéz hozzájutni. Ha tehát a képernyő-nőre fanyalodtunk, azt aztán úgy elintézzük, ahogy belefér. Azokat kell megbüntetni, ahogy az összes többit is szeretnénk. Mert frusztráltak vagyunk. Mert legalább ott szeretnénk látni, hogy szenved. (Igen, szenvednek.)

Ha évtizedekig nem láthattunk puncit élőben, akkor harmincévesen még mindig az jut az eszünkbe, hogy fú, vajon most megfoghatom, meg hogy vajon mi történne, ha bedugnék oda egy villanykörtét. Mert szexuálisan infantilisek maradtunk.

Valakinek komolyan el kéne gondolkodnia a funkción, amit a pornó betölt - mert betölt valamilyen funkciót. És nem csak azt, hogy rejszoljon rá, akinek nincs vizuális képzelőereje. Hogy nézne ki, ha nem kezelnénk a szexet úgy, mint az ovisok? Mit akarnánk látni, ami stimulál? Mi lenne az, ami még jobban betöltené ezt a funkciót?

Van egy olyan gyanúm, hogy az egész pornó nem lenne annyira izgis egy olyan világban, ahol a szex a helyén van kezelve. Nem lenne kukkolda-jellege, nem lenne bűn-szaga. Egészen más lenne.

És nem félillegális gengszterek keresnének rajta, akiket éppenhogy megtűrnek a törvények (de ez bármikor változhat), hanem művészek is foglalkoznának a témával.

A szexnek lenne kultúrája, lennének rituáléi - és azt nem agyatlan magazinokból próbálnánk kiolvasni, amit néhány mindenre elszánt magazin-író haluzott össze szerkesztőségi értekezleten, kínjában.

 

 

** Az orvosilag indokolt fityma-eltávolítás azért nem érv, mert van akinek a lábát vágják le, különben meghalna - és mégsem csonkítunk meg minden kisgyereket, csak mert hátha síbaleset érné és üszkösödni kezdene.

Akiknek még mindig nehezükre esik az indokolatlan csonkítást csonkításnak látni, ajánlom azoknak a szenvedését, akik vissza akarják növeszteni az előbőrüket - mert szerintük a valódi szexben nem csúszni kell, hanem gördülni - és őket különben sem kérdezte meg senki, hogy akarják-e a dolgot.

 

*** Valamiért most úgy érzed, hogy közbe kell vágnod, hogy deazélássukbe biológia. De akkor én meg azt mondom, hogy életedben eddig ezer olyan cikkecskét olvastál, ahol tudósok ezzel magyaráztak dolgokat, az lenne a furcsa, ha nem szaporodással magyaráznál te is mindent. A biológusok addig nem mernek publikálni egy megfigyelést, míg valahogy meg nem magyarázták. És az egyetlen magyarázat, amit a szakma elfogad, hogy bebizonyítják, hogy a jelenség elősegíti a szaporodást (mer' Darwin). Ez nem jelenti azt, hogy tényleg az az oka vagy célja a jelenségnek.

 

UPDATE

***** Köszönöm, hogy eszembe juttattátok.

A nemi betegségek terjedésének is nagyon segít a prüdéria. Nem egy ember vagy, aki összeszedett egy vírust, hanem egy rosszéletű vagy. Ha punci vagy kuki a beteg, az hirtelen az identitásunkká válik. Felvilágosítás órán nem az absztinenciát kéne ajánlani megoldásként, hanem elmagyarázni pár tünetet, hogy hova kell menni vele - aztán megmutatni még egyszer az az óvszert a banánon.

Ma bezzeg még az orvos is sóhajt és fintorog, ha kiderül, hogy punci vagy kuki a beteg.

 

Nem kell istenre, hazára, nemzetre vagy közjóra hivatkozni, ha jót akarnak neked.

 

 

 

 

 

307 komment

süti beállítások módosítása