Lobsterizmus 101

Friss kommentek

Kicsi pénisz = Nagy GDP. Official.

2011. 07. 22.

Ahol kicsi az átlagos péniszméret, nagyobb a GDP-növekedés, jöttek rá a tudósok.

1960 és 1985 között azokban az országokban, ahol rövidebb átlagos péniszméretet jelentettek, a férfiak nagyobb gazdasági hatékonyság volt megfigyelhető, fedezte fel egy finnországi kutatás. (pdf) A korreláció jelentős.

Néhány gyöngyszem a tanulmányból:

"The aim of this paper is to fi ll this scholarly gap with the male organ."

It is argued here that the average size (the erect length, to be precise) of male organ in population has a strong predictive power of economic development during the period. The exact causality can only be speculated at this point but the correlations are robust.

Indeed the “male organ hypothesis” put forward here suggests that penises carry economic significance. Quite remarkably, the statistical endurance of the male organ is also found very formidable.

A tanulmány 3 magyarázatot ajánl az erős korrelációra.

  1. Köze lehet esetleg a nemi egyenlőtlenségekhez? A két pénisz-véglet esetében (Afrika és Ázsia) kevésbé jellemző a nemek (gazdasági) egyenjogúsága, aminek gazdasági hatása komoly szokott lenni. Egy nem-lineáris összefüggés elképzelhető.
  2. Nem figyelt változók lehetnek a korreláció okai, úgy mint politikai stabilitás, vagy népesedés hatása a gazdasági növekedésre. (Ie. tesztoszteron és szaporodás)

"it is impossible to disentangle why dysfunctional regimes would be located at the extremes of the male organ spectrum."

  1. A freudi magyarázat, azaz hogy tényleg pénzzel akarják kompenzálni a hímek a hardware-beli hiányosságokat. (aka. “self-esteem production function”)

Figyelmeztetés:

  • Az, hogy a csóróbb országban nagyobb a pénisz, sajnos nem jelenti, hogy emiatt hátradől a politikus.
  • Csóró ország politikusa mindenkinél hajlamosabb arra, hogy meg akarja építeni a Világ Legnagyobb Izéjét (de legalábbis Közép-Kelet-Európa Legnagyobb Izéjét)
  • Ez igaz olyan gazdag országokra is, ahol nem dolgoztak meg a vagyonért, lásd az olajtermelő országokat. De ez most nem tartozik ide, cak eszembe jutott. 

 

9 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://oriblog.blog.hu/api/trackback/id/tr403089566

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

tory_t · http://toryttopreng.blog.hu 2011.07.23. 04:11:00

Hát izé, egyrészt nincs Hungary. Másrészt így elsőre nagyon cum hoc gyanús. No pun intended, már elnézést. :D

Rwindx 2011.07.23. 19:08:49

Ez elég nagy hülyeségnek hangzik, ugyanis a kicsi és nagy az relatív. Tehát ha egy adott országban az átlagos méret 10cm, akkor ott a 10cm nem kicsi, így nem is tűnik hiányosságnak, eemiatt kompenálni sem kell. Ellentétben azzal ha 30cm az átlag, akkor a 25-ös is kicsinek számít, amit bizony kompenzálni kell.

Quadrille Lobster · http://oriblog.blog.hu/ 2011.07.23. 23:00:44

@tory_t:
Mé' gyanús?
Nekem tetszik. Nyilvánvalóan viccnek szánták, és ha nem lett volna komoly a korreláció, még viccből sem jelentetik meg a tanulmányt.
És ha Hunhon nincs benne, akkor már nem is tanulmány a tanulmány?

Quadrille Lobster · http://oriblog.blog.hu/ 2011.07.23. 23:08:31

@Rwindx:
Okos gondolat - elvégre ha nem áll mellette a nagyobb szerszám a szomszéd piszoárban, akkor ugye honnan tudhatja, hogy neki kompenzálnivalója van: Pláne rendszerszinten?

Azért tippjeim lennének:
1. Női feedback - lehetséges, hogy országos átlag ide vagy oda, elégedetlenek a kisebb hímekkel.
2. Nemzetközi események, olimpia, háború, ilyesmi. Elvégre nemzeti politikus sem érzi magát rosszul a mocsárban, amíg el nem megy mellette egy sikeres ország politikusa - és fáj az összehasonlítás.
3. A nemzetközi pornóipar áldásos tevékenysége nyomán.
4. Sosem fogjuk megtudni, de lehet, hogy kisebb farokkal rosszabb a szex, és inkább másban élik ki magukat az érintettek.
5. Neked van igazad, egy kis rásegítéssel: ahol kicsi volt az átlag, ott a szórás is nagy volt és a hímek egymáson is láthatták a kompenzálnivalót. (Mondjuk ehhez relatíve kisszámú óriáspénisz és nagyobb számú törpefazon kéne a kicsi átlaggal bíró országba is, hogy a gazdaságra így hasson a dolog.)

tory_t · http://toryttopreng.blog.hu 2011.07.24. 01:09:52

@Quadrille Lobster: A cum hoc gyanút úgy értettem, hogy 'cum hoc ergo propter hoc', vagyis a korreláció nem feltétlenül jelent ok-okozati kapcsolatot. A korreláció név megtévesztő, mert a fogalom szó szerint kölcsönös viszonyt jelent (con + relatio), pedig inkább csak "együtt járásról" van szó, vagyis statisztikai valószínűségről, hogy két adatsor összefügg egymással.

"És ha Hunhon nincs benne, akkor már nem is tanulmány a tanulmány?"
Engem nagyon elszomorít, hogy kishazánk kimaradt a gazdasági péniszméretológia egyik jelentős, alighanem mérföldkőnek számító publikációjából.

Ez még témába vág: www.southparkstudios.com/clips/103420/japanese-charm

zombizan · http://libertarius.blog.hu/ 2011.07.27. 07:34:16

@tory_t: a "cum hoc" esetében, a témát illetően, valami más jutott eszembe, de ez biztos azért van, mert a) nincs elég latinos műveltségem, b) a pornó kultúra akaratom ellenére engem is megfertőzött... :-)

Viszont én is a Southpark epizódra akartam volna hivatkozni!

tory_t · http://toryttopreng.blog.hu 2011.07.27. 23:40:31

@zombizan: a "no pun intended" részt én is arra értettem, ami alighanem neked is eszedbe juthatott a cum hocról. Engem is megfertőzött az internet, na. :D

Közben eszembe jutott, hogy egy másik South Park epizódban is előkerült a téma:
www.youtube.com/watch?v=6AZ6fYmEjeA

NemKalaj 2012.02.18. 10:20:48

HOGYAN ÁLCÁZZUK HA MIKROPÉNISZÜNK VAN ?
kephost.hu/image-F5F0_4F3E065F.jpg
Miklós remekül megoldotta :)