Lobsterizmus 101

Friss kommentek

5000 munkanélküli a templomba járásért

2011. 05. 10.

Ha a vasárnapi zárvatartás 5000 ember munkáját szüntetné meg és az Opel 17 milliárd forintért 2600 embert foglalkoztat 3 évig, akkor Opel-árfolyamon a most utcára kerülő 5000 embernek vásárolhatunk munkát valamely multinál 34 milliárdért, igaz, csak 3 évre.

Hát nem megéri, ha cserébe vasárnap a lelki üdvünkért imádkozhatunk? Eddig csak azért nem jutott eszembe, mert elvakított a talmi csillogás és a fogyasztói társadalom világi hívságai.

A tárca által készített tanulmány szerint a vasárnapi boltzár nem csökkenti érdemben az adóbevételeket...

... a hatástanulmányok azt mutatják: a vasárnapi forgalom más napokra koncentrálódna, az elbocsátások pedig legfeljebb ötezer embert érintenének.

Be kell ismernem, gonosz vagyok.

Nem kell ide 34 milliárd, elég lesz a hit is!

Vagy elmennek fogorvosi asszinsztensnek. Bár oda csak egymilliárd ment, annyiért nem veszik fel mind az 5000-et.

Nem baj, a maradékból közmunka-nagyhatalom leszünk.

Jut eszembe: örömhír! A divattervezés az új kohászat!

2 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://oriblog.blog.hu/api/trackback/id/tr772894303

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

zombizan · http://libertarius.blog.hu/ 2011.05.14. 09:05:29

A divattervezés megfelel a mai kor fejlesztési-fejlődési elvárásainak, amennyiben magas hozzáadott értékű, szellemi tevékenység, valahol a termelés és szolgáltatás határán, ahol definíció szerint minden nemzetnek vannak egyedülálló erényei, lehetőségei. Ezen a téren nyilvánvaló a fejlődés itthon is, amit én pozitívumnak tartok. Amíg nem kezdjük azt képzelni magunkról, hogy mi leszünk Európa divat nagyhatalma, és mindenki pixelesített matyó ruhában fog járni - vagy ha nem, akkor szemétláda - addig nincs ezzel semmi baj. Hogy állami pénzt érdemes-e áldozni erre, azon lehet vitatkozni, hiszen ez a terület az autópálya építéssel ellentétben állami pénz nélkül is beindult, működik.

Quadrille Lobster · http://oriblog.blog.hu/ 2011.05.14. 13:23:35

@zombizan:
Azzal egyetértek, hogy remek terület és hogy itt minden vállalkozó, országtól függetlenül nagyjából egyenlő esélyekkel indulhat.*

Csak azt a mintázatot nem szeretem, hogy a tervező felfelé néz utasításért, mert onnan jön a pénz. Normális esetben a piacot figyelné, mert onnan jönne a bevétele.

Ezekbe a végzősökbe már jó hamar belesulykolták, hogy akkor kapnak nagy kifutót és sajtót, ha az állambácsi lejön pacsizni.

(* Panaszládák kedvéért mondom: Tudom, ismeretség azért kell, de hadd ne adjunk már a szájukba sültgalambot. Azt is tudom, hogy másoknak több ismeretségük van. De mégis miért csodálkozunk, ha nem akarnak efféle panaszzsákokkal megismerkedni.)