Lobsterizmus 101

Friss kommentek

  • pallasmacska: azért a hozzászólásokból kiválóan látszik, ki az, aki odáig sem jut el, hogy felismerje, előre kiszabott életet él. (2019.06.08. 20:38) 40 vagyok, de élni akarok!
  • Ra: Wow... (2019.06.04. 20:56) Hogyan szoktasd le magad a tanult tehetetlenségről?
  • Hemi12: Igazad van! Az '56-os forradalmárok is baszódjanak meg! Megöltek egy csomó EMBERT!!! Akik között biztos voltak jók is! Hát nem olvasták a szótári de... (2019.03.15. 16:51) Feminizmusról picsogni férfiatlan
  • Diorella Queen: Sok igazság van a posztban,mondhatni azt is hogy az egész poszt igaz. :) (2019.02.13. 08:03) 11 ok a gyerekvállalás ellen
  • Barbara Pesti: Engem csak az zavar, ha nem dühböl, nem feszültséglevezetésböl kàromkodnak, hanem megszokásból. Az a bizonyos vazmeg mint kötöszó esete ez. Pont mer... (2019.01.08. 22:30) Káromkodás, mint hatalmi eszköz
  • Janos Giljan: Hát az a véleményem, hogy mi a feleségemmel 12 év után is szerelmesek vagyunk egymásba és a szexuális életünk is igen aktívnak tekinthető, heti 3-5 ... (2018.07.29. 22:21) 13 lecke nem monogám párkapcsolatokból

Elévülős törvényeket!

2011. 04. 18.

Van ugye egy nagy csomó törvény, ami már felesleges.

Van egy görög jogszabály, ami azt írja elő, hogy a cégek éves jenetéseiket legalább két országos és egy helyi lapban tegyék közzé. Ez utoljára még az internet előt volt értelmes gondolat. Manapság csak az maradt, hogy vállalkozónk vakarja a falat, mert ahelyett, hogy az üzletével törődne, újságokba kell üzeneteket írogatni - ráadásul a helyi lap, monopólium lévén, kétszer annyit kér, mint az országos.

Számtalan olyan magyar jogszabály is van, amelyet gyakorlatilag csak egy cégre hoztak létre, de az összes többinek ki kell tölteni a nyomtatványt, még ha kivételt is képez a szabály alól. Addig sem a cég profiljával törődnek.

Aztán vannak azok a jogszabályok, amik ugyan az első években valóban a kívánt célt érték el, de a jogszabály hatásai időben is dinamikusan változók, így mára már kontraproduktívvá váltak.

Ott vannak a kiskapuk, amiket első évben még csak a képviselő urak cégei használnak ki, utána meg már mindenki.

Vagy éppen olyan dolgok, amik egy bizonyos történelmi helyzetben értelmezhetők és tartalmuknál fogva elévülnek.

Mi lenne, ha a jogszabályok alapértelmezettként szépen elévülnének egy idő után?

Sunset Clause

Mi van, ha a jogszabály már csak egy nyűg, de épp az öthatodossá tett törvénycsomagban van és nincs elég nagy kormánytöbbség?

Mi van, ha senkinek nincs ideje és kedve elővenni a dolgot?

Mi van, ha nem kerül a végtelenül tájékozott képviselő urak egyébként igen tág horizontjára a kérdés? Mondjuk mert nem akadályozza őket a kitalicskázásban és a pecsenyesütögetésben. Csak a valódi vállalkozók szívnak vele, mint a görög szabályozással.

Miért ne lehetne egy csendes elévülése a dolognak? Politikai vita nélkül lehetne hagyni idióta szabályokat kimúlni, csupán azzal, hogy a feneküket vakargatják gombnyomogatás helyett. Ahhoz meg nagyon értenek.

Persze ez sem garancia arra, hogy nem tartanak életben egy hülyeséget. Az amerikai Patriout Act, ami nagyjából arról szól, hogy a kormánynak minden szabad a biztonságod érdekében, például már háromszor meg lett hosszabbítva. Vagy éppen a hírhedt Bush-féle adócsökkentések.

Szóval ne aggódjanak a képviselő urak, attól még lehet a zavarosban halászni. Tessék inkább úgy gondolni rá, hogy a mások hülyesége is elévül egy idő után.

3 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://oriblog.blog.hu/api/trackback/id/tr422837660

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

peetmaster · http://nemdohanyzom.blog.hu 2011.04.18. 20:47:57

na ezzel teljesen egyetértek.
Vicc on: volt, aki a házasságra is ezt javasolta :)

Quadrille Lobster · http://oriblog.blog.hu/ 2011.04.18. 21:07:18

@peetmaster:
Elévülős házasság, nem is rossz!
Most képzeld el, aláírnál-e 20 évet komoly meggondolás után?
Bezzeg a holtodiglant igen...

misc · http://misc.blog.hu 2011.04.20. 13:47:01

@peetmaster: hmmmm ennek mindenképpen lennének előnyei :)