Lobsterizmus 101

Friss kommentek

Hungarikum: Államosítsuk a vizet!

2011. 02. 17.

Államosítják a vizet is.

A magyarok megint próbálkoznak. Igazi hun megoldás készül...

Varga Mihály parlamenti beszédében hangsúlyozta: a hatályos alaptörvény felületesen határozza meg az intézményekre – az Állami Számvevőszékre és a Magyar Nemzeti Bankra –, illetve a költségvetésre vonatkozó szabályokat is. A Miniszterelnökség államtitkára az alaptörvényben kizárólagos állami tulajdonként nevesítené a felszín alatti vizeket, illetve a jelentősebb folyókat és tavakat is.

Ha így haladunk, az alkotmányunk is olyan hosszú lesz, mint a híresen kreatív és igazságosságra törekvő adójogszabályok és olyan zagyva is.

A hunok amúgy úgy tartják, hogy ami az államé, az végre az övék, úgyhogy ennek biztos örülnek majd.

Majd megnézem, ahogy a vízre is kivetik a jövedéki hamburgeradót, vagy amikor nemzeti érdekből a mi oligarchánk cége literenként 300 HUF-ért méri majd az értékes hun nedűt.

2 komment · 1 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://oriblog.blog.hu/api/trackback/id/tr882669147

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Alkotmányozás 2011.02.18. 11:52:15

 A postás nem csengetett. Egyszer sem. Nem kaptam még meg a levelet az alkotmányozáshoz, de annyira rajtam van a kényszer, hogy az első adandó alkalommal rákattantam egy linkre ahol megtudhattam milyen kérdésekre is kell majd válaszolnom, hog...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

misc · http://misc.blog.hu 2011.02.18. 14:05:37

ha van egy felfujhato medencém, akkor azt is államosítják? :)

Quadrille Lobster · http://oriblog.blog.hu/ 2011.02.18. 16:45:32

@SCUMM:
Azt nem, de ha felfogja az esővizet, azt lajstromba kell majd venni és feltüntetni a vagyonosodási nyilatkozatodon.
A természetesen elvárható párolgás és kisállat-beleivás mértékére sávos rendszert dolgoz majd ki a vízvédelmi megbízott hivatala (vidék, nagyváros, település-székhely, éves csapadék-átlag figyelembe vételéve, amelyet a meteorológiai intézet ad ki), és évente ennyivel csökkenhet, plusz minden gyerek után fél liter váratlan veszteséget el lehet szémolni az összesített adóalap kiemelt részéből, amihez igazolást a helyi önkormányzat vízügyese adhat ki.
Ezen felül évente mintavételre kell vinni az előzetesen nem minősített vizekből (tehát a csapvíz és a palackozott vizeken kívüli rész) és a minősítés eredményét 3 és egynegyed évig megőrizni és kérsére bemutatni.
Az igénylőlapokat elég postán is feladni, nem kell vele személyesen bemenned a hivatalba.