Lobsterizmus 101

Friss kommentek

Munkaszimulátor!

2011. 02. 13.

Kinek mi jut erről az eszébe?

Nem, nem az.

"az év végére Budapesten, Debrecenben, Szegeden, Pécsett, Győrben és Miskolcon használhatnak majd munkaszimulátort. A készülék segítségével, két-három órás vizsgálat után valós képet kapnak az orvosok a megváltozott munkaképességűek állapotáról. Így elkerülhető az indokolatlan lerokkantosítás."

Mindezt 8, azaz nyolcmilliárd forintért. (Kisebb, csak bizonyos testrészek rokkantságát vizsgáló gépeket már pár millióért lehet.)

Megéri a befektetés?

És olyan ez, mint a hazugságvizsgáló? 

képes arra, hogy vizsgálja a érzékszervek állapotát, a megfigyelési- és mentális képességeket, az egyensúlyt, a logikai készséget, de az izomerő mérésére is alkalmas. Sőt, a stressztűrő képesség szintén megállapítható, és modellezhető a munkavégzés konfliktushelyzetben

Hadd képzeljem el: szóval van egy szobányi gép. Beleültetnek. Én el vagyok szánva, hogy nyomorultnak és ostobának tettetem magam, de az simán átlát rajtam. Valahogy így:

Munkaszimulátor: "Mennyi 2x2?"

Rokkantságot Színlelő Lobster: "Ööööö...Nem tudom."

Munkaszimulátor: "Helyes! Az irreális számok halmazában az egyenlet megoldása valóban nem megmondható, valamint filozófiájban Schopenhauer is kifejtette, hogy a módszer maga képes befolyásolni a számítás eredményét és csak a bizonytalan kimenetel a valós.

Munkaszimulátor: "Emelje fel a bal kezét a feje fölé!"

Rokkantságot Színlelő Lobster: (mozdulatlan marad és bután néz)

Munkaszimulátor: "Remek! Kiváló! Az alany minden tekintetben kifogástalanul teljesített, hiszen nincs is keze, csak ollója!"

Akkor, végső dobásként a Munkaszimulátor beveti a munkatárs-szimulációt. Egy hologram-munkatárs odajön és az asztalodra tesz egy aktát, amit hetekkel ezelőtt meg kellett volna csinálnia, és azt mondja, hogy ő ezt nem tudja. Te meg tudod, hogy csak kamuzik, mert tudja, hogy a főnök ezért kirúgná. Hogyan reagálsz?

  1. Belerúgsz
  2. Leöntöd kávéval
  3. Megköszönöd
  4. Bambán nézel

Én csak nézek bambán. Ezt ki kell próbálni!

6 komment · 1 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://oriblog.blog.hu/api/trackback/id/tr882658877

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Ács József – SZÖRNYŰ LEEGYSZERŰSÍTŐK 2011.02.14. 09:32:03

CSOPORTKÉPEKA német birodalmat idegenkedve szemlélő Jacob Burckhardt, svájci kultúrtörténész 1889 nyarán barátjához írott prófetikus levelében kifejti, hogy a kép, miszerint a régi Európát lerohanják majd a szörnyű leegyszerűsítők (terribles simplifica...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

misc · http://misc.blog.hu 2011.02.13. 21:22:58

a holland, német, svéd, stb adófizetőket sajnálom, akik az ilyen projekteket finanszírozzák. Nyolcmilliárdért... baszki.

Quadrille Lobster · http://oriblog.blog.hu/ 2011.02.13. 21:52:56

@SCUMM:
Ez nem úgy van, hogy mindegy mekkora hülyeség, nekünk meg hitelbe fel kell venni önerőt?

Amúgy rossz belegondolni, mennyi pályázati bullshit-űrlap kell ennyi pénzért. Hányan hány hónapig dolgoztak ezért a remek pénzért.

És tulajdonképpen KI TALÁLTA EZT A GÉPET FEL? Kinek jut ez eszébe?

misc · http://misc.blog.hu 2011.02.13. 22:13:00

@King Size Lobster: nyilván az önerő is kidobott pénz, de az EU-s forrásokat egész nyíltan úgy kezeljük, hogy az ingyen van, nem kár érte, akármire megy el, legyen belőle 40 centis kilátó vagy munkaszimulátor.

van egyébként egy olyan érzésem, hogy technikailag ez valami más, csak valaki leleményesen ráragasztott egy "munkaszimulátor" címkét és sokszoros áron eladja az államnak. Munkát szimulálni egy mozgásérzékelős xboxszal is lehetne, az meg közel sem kerül 8 millárdba...

Quadrille Lobster · http://oriblog.blog.hu/ 2011.02.13. 22:19:43

@SCUMM:
Munkát szimulálni legjobban egy kinyitott laptop előtt lehet.
Esetleg egy lapátot támasztva.
Vagy audiban körbekocsikázva.

De az xbox kiváló ötlet! Ez már a cyber-politikusbűnözés szintje. Erre a vén elvtársak már nem lettek volna képesek, azok még mindig tanulmányokat íratnak, ha lopni akarnak.

zombizan · http://libertarius.blog.hu/ 2011.02.15. 06:50:21

Klasszikus 22-es csapdája: ha valakinek van annyi esze, hogy becsapja a szimulátort, az munkaképes, mert ezt a rafináltságot hasznosabb dologra is fordíthatná. Ha meg nem, hát lehet dolgozni. Teljes mértékben munkaképtelen ember nyilván kevés van. A kérdés inkább az, hogy egy csökkent munkaképességű embernek egy közömbös társadalom milyen lehetőséget tud a munkavégzésre kínálni (költői kérdés volt....)

Don Calo' · http://gangstersinc.tripod.com/Vizzini.html 2013.12.07. 14:22:18

...a paranoid skizo' beteg nem ül bele. de nem ám!
messzebbről és gyanakodva körüljárja, hogy hol van abban a gonosz ember elbújva!...
és különben is: radioaktív sugarakkal bombáz a masina, mert meg akarnak ölni, hogy ne kelljen rokkant nyugdíjat fizetni!...

meg ilyenek. :-P