Lobsterizmus 101

Friss kommentek

Egy mondat a zsarnokságról

2010. 12. 29.

A médiaszabályozás, mint minden jogi szabályozás, elsősorban lehetőségeket fogalmaz meg, amit egy általunk még nem ismert gyakorlat fog tartalommal kitölteni.

Tisztelt Fellegi Úr!

Egy rossz törvény nem lesz attól bocsánatos, hogy a nagytekintélyű és nagyhatalmú állam eltekint a végrehajtásától.

A jogbiztonság azt jelenti, hogy a rossz szabályokat eltörlik, nem pedig azt, hogy mentesülhetek a végrehajtás alól a hatóságok kegyéből.

Mert amit a Vezír ad, azt a Vezír is fogja elvenni.

Kegyre nem építünk kerti budit sem, nemhogy médiaszabályozást és egy egész országot.

Értem én, hogy nem a pénzbeszedés az elsődleges cél, hanem hogy a sajtó már azelőtt rettegjen, hogy megjelentet valamit. És ez vérfagyasztó.

 

P.S.

Úgy tűnik, elkezdték megtölteni tartalommal. Figyelem, amikor megfosztanak a szabadságodtól, mindig vagy a gyerekek védelmére vagy a biztonságodra (anyagi vagy fizikai) hivatkoznak!

2 komment · 1 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://oriblog.blog.hu/api/trackback/id/tr822546105

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: A Fidesz vérfagyasztó logikája 2010.12.29. 15:21:52

"A médiaszabályozás, mint minden jogi szabályozás, elsősorban lehetőségeket fogalmaz meg, amit egy általunk még nem ismert gyakorlat fog tartalommal kitölteni."

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

tory_t · http://toryttopreng.blog.hu 2010.12.30. 08:34:58

Jobb helyeken már a kisóvodás is tudja, hogy bármilyen diszkrecionális jogkör a korrupció melegágya. Ha valóban nem akarnak (vissza)élni vele, akkor mégis minek adnak maguknak felhatalmazást? Ja, hogy már a büntetés puszta lehetősége önmagában is elég elrettentő lehet. Akkor nem szóltam.

Amúgy a médiatörvény teljesen európai, sima szillogizmus: Magyarország Európában van. Magyarország európai. Ami magyar az európai. A magyar médiatörvény európai. Q. E. D.

Ha már vérfagyasztás:
tilos.hu/upload/dokumentumok/Ice-NMHH-101213.PDF

De ezt el se hiszem. Ha erről nem derül ki gyorsan, hogy egy ügyes médiahack, akkor én nagyon szomorú leszek. Tartalomfelügyeleti Főosztály, az eszem megáll. A műfordítást pedig gondolom a Gengszter-rap Fordító Alosztály végezte. Legalább most már biztos lehetek benne - na nem mintha eddig nem lettem volna -, hogy jó helyre mennek azok az adóforintok.

misc · http://misc.blog.hu 2010.12.30. 23:53:39

Fellegi gyakorlatilag a diktatúra definícióját adja meg, ahol az állami önkénytől az állampolgárt nem törvényes garanciák védik meg, hanem a törvény végrehajtóinak jóindulata.