Lobsterizmus 101

Friss kommentek

  • szűretlenszűz: @Gerle Éva: "bocs, de a közösülés és a szaporodás nem élettani kényszer. kultúrafüggő és kultúravezérelt, kultúrába ágyazott mindkettő." Ez komol... (2017.02.25. 01:29) Szülő < Felnőtt
  • Untermensch4: @Molinaseca: Melyik egyház? Csak mert vallási gyökérségre is van igen sok példa. (2017.02.13. 08:09) Kiút a gonoszságból 3 lépésben
  • Gerilgfx: csinálj dogecoin címet plz, hadd küldjek vagy 30-at a könyvedért (igen, az 2 forintot ér kb) (2017.01.23. 02:25) Lobster-simogató
  • Untermensch4: @szűretlenszűz: Jól összefoglaltad de az általánosítás "átlagos" emberéhez képest a populáció különböző egyedekből áll. A "résvezérelt" aspektust az... (2017.01.20. 08:31) A butaság nőies? És a nőies az jó? És kinek az?
  • Gerilgfx: néhány hete kapart egy csaj felém kissé, annyira végülis nem volt ronda, aztán beszédbe elegyedtünk, és valahogy valami kapcsán olyan talált mondan... (2017.01.19. 03:42) A pátosz és a hős szindróma
  • Gerilgfx: jó cikkeid vannak, és jól kifejezed magad. kár, hogy eddig nem láttam a blogod, de mostantól kommentelni fogok. (ha gondolod, linkcserélhetünk is) (2017.01.19. 03:08) Papírom van róla 1. A kizsákmányolásért esedező önbizalomhiány

Szülő < Felnőtt

2017. 01. 18.

Észrevettétek, milyen gyakran menekülnek emberek a szabadság elől?

Ennek baromi egyszerű oka van. Nem, nem a felelősség. Vagyis nem úgy. A felelősség tényleg fájdalmas, csak éppen a legtöbb ember pont elkerüli. Mégpedig azzal, hogy nem hoz döntést, csak sodródik és reagál az elvárásokra. Akkor pedig tényleg sok a munka meg a szívás, de az nem felelősség. Az csak munka és szívás. 

Ha nem hoztunk döntést, hanem csak sodródtunk, vagy ha nem mi hoztuk a döntést - akkor hiába ugyanakkora a  szívás, sokkal könnyebben viseljük, mert az nem igazi felelősség. (Vagy hát már aki könnyen viseli...) De nem mindig ez az oka annak, hogy valaki menekül a döntési szabadság elől.

 australia_vice.jpg

Az igazi oka annak, ha valaki a szabadság elől menekül, az az, hogy nem tud vele mit kezdeni.

114 komment

A butaság nőies? És a nőies az jó? És kinek az?

2016. 12. 19.

Felmerült a kérdés, hogy mit lehet csinálni azokkal, akik szerint a nőnek gyengusnak és butácskának kell lenni, hogy nőiesch legyen.

tumblr_mheoy5txv61rk2m5ao2_500.gif

 

Írd újra önmagadat!

2016. 12. 04.

Írtál már életrajzot?

És olvastad már másét, ami jobban hangzott, mint az ember, akiről szólt? Pedig minden szava igaz volt.

Gondoltad már valakiről azt, hogy ez az, ez az ember aztán olyan sikeres, hogy ennél feljebb nem lehet jutni – aztán teszemazt öngyilkos lett?

Miért látta magát annyira másképp, mint te őt? Melyikőtök tévedett?

tumblr_myz7m3ytyg1sqt2xjo1_500.gif

Hogyan kezeld a szorongást társas helyzetekben?

2016. 11. 14.

Egyik nap nem mehettem suliba, mert beteg voltam. Valami járvány, amit anyu legjobb barátnőjének a lánya is elkapott. Ezért összezártak minket egész napra, hogy legalább az egyik szülő tudjon dolgozni.

Azt el sem tudom mondani, mennyire szarul éreztem magam - és nem csak az influenza miatt. Egészen egyszerűen rettegtem, hogy mit fogok csinálni egész nap Anitával összezárva. "Játszani", mi?

tumblr_nz23bd3xei1qb9pa3o1_500.gif

Nem, az a szamár nem szenved, hanem hülyére vesz téged

2016. 11. 13.

Jesszusom, hányszor beszoptam én is!

Hát elvégre én vagyok az okosabb, értsem meg én. Én legyek tekintettel arra, hogy szegény, primitív barom fagyit akar enni és ha nem kap, akkor törni-zúzni fog, mert egy oktalan barom. Vagyis fenyeget. Neki meg nem kell tekintettel lenni semmire. Arra, hogy azért a fagyiért én fizettem, én is ugyanúgy szeretném, én annak az áráért kétszer is megdolgoztam, mert a keresetem felét elvettek tőlem adóban, a maradékot pedig egy csomó minden másra nem költöttem el. Fagyit vettem belőle, mert mint mondtam, én is akarom. 

De az oktalan barom olyan buta szegény, hogy neki kell győznie. Neki se dolgoznia, se adózni, se fagyit kifizetni nem kell, ő csak fenyeget, míg megkapja az enyémet.

Okos enged, szamár szenved - hát egy nagy lófaszt!

86694_20160705140100_20160705140100.jpg

A különbség a vegánság és az önjelölt, alaptalan felsőbbrendűség között

2016. 11. 05.

Én valamelyik nap megböktem egy alvó macskát, mire az rámnézett, hogy mi van. Majdnem biztos vagyok benne, hogy nem véletlen egybeesés volt. A macska érez.

Ezért nem is értem, honnan a hiszti, hogy az állatok valahogy kevésbé éreznek, vagy értik, mi történik velük, mint az ember. Ez hülyeség. A 18. században biztos elment volna ez az önigazolás, amikor még embereket is képesek voltak deantropomorfizálni, csakhogy igazolják, amit megtesznek velük. Egyes véglények a mai napig állatiasítják azokat a csoportokat, akiket nem szeretnének, hogy létezzen. Csak hallgassátok meg, pár paraszt milyen kifejezéseket enged meg magának a szerinte rosszfajtákkal szemben. Holott az ember-alattiság éppen az, amit ő csinál. Az ember-alattuság ott kezdődik, ahol valaki elkezdi nem-emberként kezelni a másik embert.

És persze minden népirtás is úgy kezdődik, hogy elkezdenek nem-emberként utalni a leendő áldozatokra, hogy igazolják magukban, amit tenni szeretnének. Mire a vagonírozásra kerül sor, már csak sertéseket látnak, akik mennek a vágóhídra. A sertéseket pedig lehet ölni.

Na, ezeknek a lelki szegényeknek magyarázhatod, hogy még az állatok sem „állatok”, mert már azon elbuknak, hogy leölessék-e az állammal a nekik nem tetsző embereket.

A macskának ennél több esze van, megcsóválta a fejét és visszament aludni.

cat_licking.gif

Kemelen és a Lény (Meztelen Ambíciók)

2016. 08. 22.

Egy fejezet a Meztelen Ambíciók c. Lobster-regényből

tumblr_oab34ed8ea1v1frjoo1_500.gif