Lobsterizmus 101

Friss kommentek

  • Reactor: @desw: Mi az uralkodás első szabálya? MINDENÉRT te vagy a felelős. Erről pedig ennyit. @eff: A nagyvárosban talán jobb? Ott még föld sincs, amit ve... (2022.04.28. 06:36) Emigrálj barátokkal!
  • Reactor: @troll ellenpólus: Valóban igen sokat elért. 8 helyet estünk vissza a GDP-listán, hála neki. Az áldásos gazdaságpolitikája következtében nemhogy a b... (2022.04.28. 00:47) Kis magyar önismeret
  • Reactor: @Quadrille Lobster: Tényleg? Pedig anno Rómában remekül működött. Nem véletlen, hogy az ő birodalmuk mái napig rekorder fennmaradás tekintetében. A ... (2022.04.28. 00:43) Miért zuhan le a gyorsnaszád?
  • Reactor: A társadalom döntő többsége nagy ívben szarik a politikára. Bal, szélsőbal, jobb, szélsőjobb, centrális, horizontális, vertikális, majális...szarják... (2022.04.28. 00:25) A Lobsterizmus saját politikai térképe
  • nevetőharmadik: @Reactor: tökéletesen igazad van. Az elmúlt 9 (!) év során radikálisan revideáltam a demokráciáról vallott nézeteimet, és meggyőződéssel állítom, ... (2022.04.27. 14:55) Politikai tőke és kapzsiság
  • Reactor: Adblocker telepítés. És onnantól békénhagynak a reklámokkal. Aki meg azért nem barátkozik veled, mert szerinte nem vagy elég divatkövető, trendi, va... (2022.04.27. 05:55) Nem ügyfél vagy, hanem termék. Úgyhogy megéri téged szívatni

Orbán Viktor kuka-pillanata

2014. 11. 19.

Van egy kérdés, ami már évek óta foglalkoztat. Vajon mi kéne ahhoz, hogy Orbán reputációja meginogjon a hívei körében?

Emlékeztek még Lolára?

Nem akart ő rosszat, csak egy kis hatalomra vágyott...

Még 2010-ben történt, hogy a képen látható asszonyság előbb megsimogatta, majd bedobta a doromboló Lolát egy kukába.

A hölgy neve Mary Bale. Ezt onnan tudjuk, hogy a biztonsági kamera videója felkerült a Facebookra - és a "Death to Mary Bale" Facebook-csoport annak rendje és módja szerint lenyomozta.

Bale asszony amúgy a Royal Bank of Scotland ügyfélszolgálati munkatársa volt - mármint az incidenst megelőző 27 évben. Az ügy miatt aztán a munkáját is elvesztette.

Szinte látom magam előtt az eseményláncot, amelynek elején egy hisztis kisgyerek felbassza az anyukája agyát, aki felhúzza aput, aki aznap fáradtan megy dolgozni, szemétkedik az alkalmazottakkal, ami végül lecsorog Mary Bale szintjére - akinek nincs kibe tovább törölni a lábát, így idegesen indul haza.

Út közben meglátja Lolát, a szuperbarátságos és az emberekben még mindig bízó macskát és mint minden normális ember, megsimogatja. Aztán hirtelen ötlettől vezérelve bebassza a kukába és rázárja a fedelét.

Nem akart ő rosszat, csak egy kis hatalomra vágyott.

És Lola személyében megtalálta azt, akivel még ő is kibaszthat.

article-1321774-0BAD1AA7000005DC-993_468x374.jpg

Az eset egy karrier és egy reputáció teljes és váratlan összeomlása.

Én meg azóta azon agyalok, vajon a magyar zemberek imádott vezetőjét min kéne rajtakapni ahhoz, hogy meginogjon a reputációja. Mármint a hívei körében.

Állatkínzás?

Egy megélhetésért rettegő országban egy állat senkit nem érdekel. Még a többi ember sem. Különben is, igazi magyarember úgy bizonyítja a bátorságát, hogy belerúg valakibe, aki nem tud visszaütni.

Lerugdosni egy nőt a lépcsőn?

Aligha ártana neki. Az áldozathibáztatás és a nőgyűlölet mélyen be van épülve az ún. "konzervatívok" ideológiai DNS-ébe. Főleg a Kereszténydemokrata Nempártéba.

Ha egy gyereket basztatna?

Abból sem lenne semmi. A kurva nagy gyerekszeretet igazából csak a gyerektelenek basztatása és az összes létező ismerős beállítása a sorba, hogy ők is mielőbb szenvedjenek. A gyerekeket még az eggyelkorábbi generáció is nyíltan a jövőbeni hasznukért tartotta és tolerálta. Nem fejlődtünk még odáig, hogy csak a gyerekszeretőknek legyen gyereke.

De ha nem az áldozat a lényeg, akkor talán a tett legyen felháborító? Ami után nem hihetnék tovább, hogy 1) emellett lehetséges egészséges életet élni, vagy netán 2) még az életüket is jobb irányba tereli a vezér.

Erőszak?

Valakit felpofozni, egy pincért megalázni, megsérteni valakit a törzsszavazók közül?

Szexuális attrocitás?

Aligha. Bár a magyar politikai elefánttemető zombijai halhatatlanjai többnyire sótlan, aszexuális (de persze kötelezően nős) fráterek voltak. A kádárizmushoz kell a sótlanság és a jellegtelenség. Ettől függetlenül szerintem Orbánnak nem tenne rosszat egy szexbotrány. A férfiasságába sokan szerelmesek.

Akik meg nem orbánisták, azokat notóriusan nem érdekli mások magánélete. Talán ha erőszakos.

Lopás?

Az vajon hogy van, hogy Orbán gazdagodik, de lopni mindig csak az oligarchái lopnak. Vélhetően a háta mögött. Bár az érdekes, hogy mintha az RTL turbóhíradójának köszönhetően mintha többször kerülne szóba, hogy Orbán Viktor is ember, akinek ha hatalma van, vagyona is lesz.

De igazából nem tudom, mi lehet Orbán kuka-pillanata.

De azt sem tudtam, hogy pont egy internetadó fogja kiakasztani a politikai passzívakat. És azt is az újraválasztás után pár hónappal. Erre mekkora esély volt?

 

NB: A Lola vs. Mary Bale ügy végül bíróságon kötött ki, ahol a hölgyet 5 évre eltiltották a háziállatoktól. Valszeg rosszabbul járt volna, ha azt bizonyítják rá, hogy nem a megfelelő kukába tette ki a macskát, vagy nem a megfelelő napszakban. A briteknél azért már komoly büntetés jár.

7 komment

süti beállítások módosítása