Lobsterizmus 101

Friss kommentek

  • Reactor: @desw: Mi az uralkodás első szabálya? MINDENÉRT te vagy a felelős. Erről pedig ennyit. @eff: A nagyvárosban talán jobb? Ott még föld sincs, amit ve... (2022.04.28. 06:36) Emigrálj barátokkal!
  • Reactor: @troll ellenpólus: Valóban igen sokat elért. 8 helyet estünk vissza a GDP-listán, hála neki. Az áldásos gazdaságpolitikája következtében nemhogy a b... (2022.04.28. 00:47) Kis magyar önismeret
  • Reactor: @Quadrille Lobster: Tényleg? Pedig anno Rómában remekül működött. Nem véletlen, hogy az ő birodalmuk mái napig rekorder fennmaradás tekintetében. A ... (2022.04.28. 00:43) Miért zuhan le a gyorsnaszád?
  • Reactor: A társadalom döntő többsége nagy ívben szarik a politikára. Bal, szélsőbal, jobb, szélsőjobb, centrális, horizontális, vertikális, majális...szarják... (2022.04.28. 00:25) A Lobsterizmus saját politikai térképe
  • nevetőharmadik: @Reactor: tökéletesen igazad van. Az elmúlt 9 (!) év során radikálisan revideáltam a demokráciáról vallott nézeteimet, és meggyőződéssel állítom, ... (2022.04.27. 14:55) Politikai tőke és kapzsiság
  • Reactor: Adblocker telepítés. És onnantól békénhagynak a reklámokkal. Aki meg azért nem barátkozik veled, mert szerinte nem vagy elég divatkövető, trendi, va... (2022.04.27. 05:55) Nem ügyfél vagy, hanem termék. Úgyhogy megéri téged szívatni

Civil ≠ Állami. Ennyi a bűne

2014. 09. 17.

Na, erről beszélünk, amikor azt modjuk, hogy túl nagy az állam.

Most nézzetek rá. Maga a Gonosz. Nem is értem, hogy tűrhettük a norvégbűnözést. Kép: Hungarian Spectrum

Civil = Nem állami. Ennyi a bűne

 

Az állam pedig a Fidesz. És ezen ki kéne akadni.

Tudom, hogy egyeseknek túl absztrakt, de ha minden gazdasági tevékenységbe beleüti az orrát az állam, ha tulajdonosként vagy pénzosztóként mindenkit valahol manipulál, ha bármelyik céget megkapargatjuk, állami pénzt találunk benne - akkor az állam túl nagy.

És ez nem csak azért baj, mert Münchausen-gazdasághoz vezet. Ez már régen nem gazdasági kérdés.

 

Mindenki az én kezemből

 

Ha a fizetéseket az állam fizeti, akkor az államnak túl nagy hatalma van. Ha se munkád, se megélhetésed az állam jóváhagyása nélkül, akkor nem vagy szabad. Azt kell csinálnod, amit mondanak neked, max meggyőzheted magad arról, hogy amúgy is azt akartad.

De az állam nem létezik. Emberek vannak, akik az állam nevében eljárnak, kábé úgy, ahogy régen a papok isten nevében eljártak. És azok az emberek utálnak téged.

Most nem csak a lázárjánosokról beszélek, akik közvetlenül osztják a pénzt vagy zárják el előled a levegőt. Egy államigazgatásban dolgozó Manyika is rendelkezik fölötted annyi hatalommal, hogy nagyon rossz legyen neked.

És nem akar ő rosszat, de kevés pénzért lélekölő munkát végez és utálja. És mást nem tehet. Te meg itt bántod, hogy lassan csinálja (azt, amit értelmetlen csinálni). Majd ő megmutatja, hogy miért fontosak a szabályok. Majd megnézheted, mikorra lesz rádütve a pecsét, és ha addigra a másik ügyosztály meg is büntet, annál jobb. Kellett neked kekeckedni. Mintha legalábbis a világ körül forogna a bürokrácia, nem fordítva. Mintha a közszolga valami szolga lenne és nem érted dolgozna. Na.

 

Nem kell ide verés meg börtön...

 

Ma Magyarországon már nem kell senkit elvinni fekete autóval, hogy a többiek kussban maradjanak. Ha a TEK néha emberkedik, az már csak hab a tortán, de a birkák mindig azt remélik, hogy velük azt úgysem.

Az igazi ok, amiért meg lehet főzni a magyar békát, az az, hogy a megélhetése múlik a kussoláson. Már évekkel ezelőtt működött, hogy csak akkor vitte el a szemetet az önkormányzat, ha leadtad a kopogtatódat a polgármesternek. Ez azóta csak durvult. Minél többet birtokol az állam, annál kevesebben szólalhatnak meg. A kádárizmus a legaljasabb mentális korcsosulás, amit el tudok képzelni. Nem nyíltan tör meg, hanem láthatatlanul. Mint a passzív-agresszor, aki

 

Az eurokraták sem szeretik a túlórát

 

Hogy mennyire fontos a Pártnak, hogy más ne oszthasson pénzt, az is mutatja, ahogy az összes EU-s pénzt maguk akarták szétosztani.

Az EU pedig nem állt ellen. Nem szokott.

A nemzetközi segélyezés és a fejlesztési pénz az két olyan dolog, amit direkt rosszul neveztek el. A nemzetközi segély a diktátorok lefizetése. (Ők is maguk osztják szét - ha szétosztják. Ismerős?) A feljesztési pénz meg mindent csinál, csak nem fejleszt. Esetleg megnyújtja egy életképtelen gazdasági modell túlélését.

Most mondhatnám, hogy a fejlesztés olyasmi, amire nem az állam fog rájönni, de senki nem hinné el nekem. Tervhivatali zsargonon nőttetek fel mind és azt hiszitek, máshogy rosszabb lenne. Márpedig a politikai pénz az ha nem akar, egyáltalán nem jön, ha meg igen, akkor minden feltétel nélkül. Ez ugyan még senkit nem vett rá, hogy innovatív legyen.

A még nagyobb baj ezzel, hogy már ezt a pénzt is Lázár kezéből kell kikunyizni. Ez a hatalom lényege. A beleegyezésem nélkül nem mozoghat pénz. Nem juthatsz betevőhöz.

Ha én osztanék minden pénzt, mindenki a Lobsterizmust fújná. Persze, gyakorolhatnék önkorlátozást, de tegyük fel, hogy megöregedtem, mint a Fidesz, és már elegem van belőletek. És baszok hallgatni, hogy ti hogyan csinálnátok, ha csinálnátok egyáltalán valamit. Tetszettek volna hatalomra törni, mint én tettem. Kemény munka volt. Ti megdolgoztatok érte, mint én? Nem. Ti csak dolgoztatok. Máson. Akkor tessen mindenki kussba lenni.

Nem, jobbat tudok. Tessen mindenki szeretni engem. Mert én jót akarok nektek. Kórusban szeressetek, hogy jól halljam. Melyik seggnyalóm szállítja le a spontán, tömeges Lobster-dícséretet?

Na szóval ez van, amikor minden pénzt én osztok - és még hülyének is nézlek titeket.

 

Lázár már ijesztően ráér

 

Lázárnak nem ártott, hogy néhány civil időnként kiásott valamit. Hiszen a jogrendszer már régen Lázárékat védi.× A reputációjának meg épphogy jót tesz, ha gengszterkedésen kapják. Az országban maradók akut Stockholm- (nem Oslo!) szindrómától szenvednek és minél szorosabban tartja őket a túszejtő, annál jobban szeretik. Épp azért ünneplik, mert erős.

De elvi kérdés volt, hogy Lázárral már az a pár tucat épeszű és gerinces ember se packázhasson, aki még nem hagyta el az országot. Ha MINDEN pénzt neki kell osztani, akkor MINDEN pénznek rajta keresztül  kell gazdára lelni. Igen, a norvég civil alapnak is. Hiába van benne a nevében, hogy nem-állami szférának szól, arról is az állam akar dönteni. Logikus, nem? A békemeneteseknek is hogy bejött.

Lehet ülni a fazékban és olyanokkal nyugtatni magunkat, hogy a civilek milyen idegesítők már, tisztára mint a Greenpeace. Vagy hogy idegenek pénze (amit nem Lázár oszt tovább) az bizony baj.

Most szálljatok magatokba. Ti nem az államtól kapjátok a pénzt? Nem olyan cégnek dolgoztok, ahol az állam tulajdonos? Vagy ami állami megrendelést is csinál? Vagy ami adókedvezményen lett idecsábítva? Vagy legalább egy közeli hozzátartozó (azaz bárki, akit el kéne tartanotok, ha elveszítené a megélhetését)?

Na, ezért gáz, amit a civilekkel művelnek. Védik itt a szabadságjogokat? Meg a demokráciát? Meg állampolgári magatartást tanítanak, szemben a Párt által elvárt vonulással? Meg oknyomoznak, mintha legalábbis közünk lenne hozzá, mire költik a közpénzeket és milyen döntéseket hoznak a fejünk fölött?

Egy ilyen gyenge nem-állami szféra soha nem teszi újra szabad országgá Hunhont. De ha már meg sem próbálhatják... 

Ja, és ne higgyétek, hogy nem jutnak el a ti szintetekre.

Lázár épp most demonstrálta, hogy NAGYON ráér. És nagyon kis halakat sem röstell személyesen kilövetni.

 

 

× Igazából jobban jártunk volna, ha legalább név szerint írják be magukat az érinthetetlenek közé, és a jogrendszer ránk vonatkozó részeit nem basszák szét. Legalább mi, halandók valami jognak látszó szabályrendszer szerint lennénk elbírálva. A jog előtti egyenlőséget senki nem gondolja komolyan.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

36 komment

süti beállítások módosítása