Lobsterizmus 101

Friss kommentek

  • Reactor: @desw: Mi az uralkodás első szabálya? MINDENÉRT te vagy a felelős. Erről pedig ennyit. @eff: A nagyvárosban talán jobb? Ott még föld sincs, amit ve... (2022.04.28. 06:36) Emigrálj barátokkal!
  • Reactor: @troll ellenpólus: Valóban igen sokat elért. 8 helyet estünk vissza a GDP-listán, hála neki. Az áldásos gazdaságpolitikája következtében nemhogy a b... (2022.04.28. 00:47) Kis magyar önismeret
  • Reactor: @Quadrille Lobster: Tényleg? Pedig anno Rómában remekül működött. Nem véletlen, hogy az ő birodalmuk mái napig rekorder fennmaradás tekintetében. A ... (2022.04.28. 00:43) Miért zuhan le a gyorsnaszád?
  • Reactor: A társadalom döntő többsége nagy ívben szarik a politikára. Bal, szélsőbal, jobb, szélsőjobb, centrális, horizontális, vertikális, majális...szarják... (2022.04.28. 00:25) A Lobsterizmus saját politikai térképe
  • nevetőharmadik: @Reactor: tökéletesen igazad van. Az elmúlt 9 (!) év során radikálisan revideáltam a demokráciáról vallott nézeteimet, és meggyőződéssel állítom, ... (2022.04.27. 14:55) Politikai tőke és kapzsiság
  • Reactor: Adblocker telepítés. És onnantól békénhagynak a reklámokkal. Aki meg azért nem barátkozik veled, mert szerinte nem vagy elég divatkövető, trendi, va... (2022.04.27. 05:55) Nem ügyfél vagy, hanem termék. Úgyhogy megéri téged szívatni

Index, 2004: Gyurcsány támadja a jegybankot

2011. 02. 21.

Egy kis archív. Index-címlap 2004. decembere. Gyurcsány támadja a jegybankot - a maga módján. Lássuk be. Van támadás és Támadás.

 

A szöveg teljes egészében:

A miniszterelnök szerint, ha az MNB jól csinálja a dolgát, nem szalad el egyik vagy másik irányba a forint. Gyurcsány Ferenc a jegybanktörvény mellett is kiállt.

Gyurcsány Ferenc miniszterelnök ismét kiállt a gyengébb forint mellett - ezúttal a Magyar Rádiónak adott interjújában. Gyurcsány szerint ha jól csinálja a jegybank a dolgát, akkor nem történhet meg, hogy egyik, vagy másik irányba túlzottan elszalad a forint árfolyama.

A túl erős forint azonban tönkreteszi azokat a magyar termelőket, akik nem bírják az importversenyt, a magyar gazdákat, a magyar exportőröket. A miniszterelnök úgy fogalmazott: jó lenne, ha valaki végre megértené, hogy beledöglik a magyar gazdaság abba, ha nincs kellő érzékenység, hogy a magyar termelésnek legyen jövedelme.

Az interjúban elhangzott az is, helyes a jegybanktörvény módosításának azon szándéka, hogy a Monetáris Tanács összetételét nem teszi egyoldalúan az elnök döntésétől függővé, mivel ilyen gyakorlat Európában nincs. Nagyon helyes, hogy végre a függetlenség irányába mozdul el a Monetáris Tanács akkor, amikor a személyek kinevezésével kapcsolatos jogokat megosztja, és nem véletlen, hogy sem az Európai Központi Bank elnöke, sem pedig Mádl Ferenc köztársasági elnök nem tudott érdemben például alkotmányos ügyekben kifogást emelni. Az ügy természetesen politikai, a szakmai igazság a kormány oldalán áll, és helyes, hogyha a kormány a maga igazságából nem enged.

3 komment

süti beállítások módosítása